Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Όλοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 24/02 στις 11:00



Ανατροπή του πραξικοπήματος του Δήμου Βόλου
Μπλόκο στη ντε φάκτο ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού

Η δημοτική αρχή του Βόλου συνεχίζει τις προκλητικές της μεθοδεύσεις προκειμένου να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του βιολογικού καθαρισμού. Μετά την απουσία της από την ειδική συνεδρίαση για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, που είχε επιβληθεί από τη μαζική παρέμβαση εκατοντάδων συμπολιτών μας και είχε οριστεί για τη Δευτέρα 20/02, συνεχίζει με φτηνά κολπάκια να πλέκει τον ιστό των ιδιωτικοποιήσεων. Την Πέμπτη 23/02 συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, στέλνοντας τις προσκλήσεις στα μέλη του στις 09:30 για συνεδρίαση που θα γινόταν στις 13:00 της ίδιας ημέρας(!), στην οποία εγκρίθηκε ομόφωνα και συνοπτικά η απευθείας ανάθεση για παροχή τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για τη σκοπιμότητα της μορφής της λειτουργίας και συντήρησης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων.
Δε χωράει πλέον καμία αμφιβολία πως η δημοτική αρχή αντλεί την άνεση να προβαίνει σε τέτοιου είδους πραξικοπήματα που αφορούν την υγεία και την περιουσία του λαού της περιοχής μας, από την πολλαπλή κυβερνητική και κρατική στήριξη που δίνεται απλόχερα σε 3 επίπεδα. Πρώτον, εκείνο της πολιτικής βούλησης και προτεραιότητας μέσω της δεδηλωμένης πρόθεσης και κυβερνητικής προτροπής για ιδιωτικοποίηση όλων των βασικών κοινωνικών δομών. Δεύτερον, εκείνο του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει μεθοδεύσεις πέρα από τη λαϊκή βούληση και ονομάζεται Καλλικράτης. Τρίτον, εκείνο της κάλυψης όλου του αντιλαϊκού παζαριού από τις δυνάμεις καταστολής που σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν την παρουσία τους στη συνεδρίαση όλων των θεσμικών οργάνων του δήμου Βόλου. Είναι επίσης εξίσου προφανές πως το καθεστώς της απευθείας ανάθεσης με όρους κατεπείγοντος σε μελετητή αντί του ποσού των 18.700 €, αποδεικνύει πως οι μεθοδεύσεις των ιδιωτικοποιήσεων έχουν ονοματεπώνυμα που συγκροτούν ένα καθεστώς βαθιάς διαπλοκής της δημοτικής αρχής με οικονομικούς κύκλους, με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις και θιγόμενους σε κάθε περίπτωση τη λαϊκή πλειοψηφία.
 Αυτό όμως που επιβεβαιώνει με τον πιο καθαρό τρόπο η δημοτική αρχή με αυτές της τις ενέργειες είναι η απόλυτη εχθρικότητα και ο απόλυτος φόβος της  προς τη δυνατότητα του λαϊκού παράγοντα να διεκδικήσει το κοινωνικά αναγκαίο για την πόλη του και τη ζωή του. Το πραξικόπημα που διενεργεί τις τελευταίες μέρες, επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και ουσιαστικά  να αναιρέσει κάθε προσπάθεια του λαϊκού παράγοντα να παρέμβει σε ένα γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων κατοίκων και εργαζόμενων της Μαγνησίας, καθιστώντας κενό γράμμα την όποια συζήτηση κάνουν τις επόμενες ήμερες για το θεαθήναι στα δημοτικά συμβούλια. Όντας συνηθισμένη σε μαφιόζικου τύπου συμφωνίες αδυνατεί ακόμα και να αντιμετωπίσει δημόσια την κοινωνική πλειοψηφία κρυμμένη πίσω από φτηνά κολπάκια μη παρουσίας σε δημοτικά συμβούλια και δημιουργίας τεχνικής έλλειψης απαρτίας ή από ορισμό συνεδριάσεων ώρες που είναι αντικειμενικά δύσκολη η παρουσία των ανθρώπων που μοχθούν για το μεροκάματο.
Στη βάση αυτή καλούμε το λαό του Βόλου να ανατρέψει στην πράξη τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής με τη μαζική του παρουσία την Παρασκευή 24/02 στις 11:00 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Να μη δεχθεί τη ντε φάκτο ιδιωτικοποίηση. Να παλέψει για την ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών και την επιβολή μορφών κοινωνικού ελέγχου σε αυτές. 

Όλοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 24/02 στις 11:00

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου