Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ

Όταν ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου ψήφιζε το 1ο μνημόνιο μας έλεγαν ότι έχουμε πολλά έξοδα γιατί δεν πληρώνουν ΦΠΑ τα τυροπιτάδικα και οι υδραυλικοί, είναι τεμπέληδες οι εργαζόμενοι και δεινοπαθεί το κράτος και πρέπει να κοπούν οι μισθοί, τα δώρα και οι προσλήψεις για να πάρουμε ανάσα...

Όταν Παπαδήμος και Σαμαράς στήνανε το 2ο μνημόνιο, τα είχαν βάλει με τους δημόσιους υπάλληλους που ήταν λέει πολλοί και τεμπελιάζανε και έπρεπε πάλι να κόψουν μισθούς, συντάξεις, να βρούνε νέους φόρους και να τα δώσουν στις τράπεζες για να ανθήσει πάλι η οικονομία....

Τώρα οι Συριζανέλες πιάσαν νέο ασφαλιστικό, κόβουν συντάξεις απ όλους, λιώνουν στις εισφορές τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών που η κοινωνία έχει χιλιοπληρώσει με τα στεγαστικά και δεν μπορεί να πληρώσει άλλο.

Το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο:
Όποιος δουλεύει για να ζήσει, να μεγαλώσει τα παιδιά του, ελπίζει κάποτε να πάρει μια σύνταξη της προκοπής και νά'χει και ένα νοσοκομείο αν χρειαστεί (κούφια η ώρα...)   
ε αυτός είναι το πρόβλημα της “εθνικής οικονομίας”.
Όποιος είναι απολύτως κοπρίτης, πλουτίζει από τόκους και επιτόκια, βουτάει επιδοτήσεις και προμήθειες, όποιος τραπεζίτης είναι συνέχεια ελλειμματικός και τσιμπάει διαρκώς ανακεφαλαιοποιήσεις, όποιος μπορεί και κάνει απολύσεις, όποιο σκουπίδι μπορεί να παριστάνει τον επενδυτή...
ε αυτός είναι το μέλλον και η ελπίδα της “εθνικής οικονομίας”
Αυτή η εθνική οικονομία φαίνεται ότι έχει δύο έθνη: το έθνος των εργαζομένων και το έθνος των ληστών, αστών και παρασίτων.

Τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης και οι TV-περσόνες των βοθροκάναλων στρέφουν το ένα στρώμα εργαζομένων εναντίον του άλλου: Πρώτα έφταιγαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Μετά όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που δε δούλευαν και ήταν πολλοί... όλο τους μετράνε και βγαίνουν 600 χιλιάδες (μαζί με το στρατό και τα σώματα ασφαλείας…),... πάντα το ξεχνάνε και μιλάνε για ενάμισι εκατομμύριο! Τώρα οι 1η+1/2 φορά αριστεροί πιάσαν τους μηχανικούς και τους φαρμακοποιούς. Η ουσία είναι πως όλη αυτή η λάσπη εναντίων κοινωνικών στρωμάτων στόχευε και στοχεύει στην κινεζοποίηση των όρων εργασίας και επιβίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, στη δημιουργία φτηνού και χωρίς δικαιώματα δυναμικού προς εκμετάλευση, προκειμένου το κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση του.

Όποιος εργαζόμενος φαντάζεται ότι θα γλυτώσει πλανάται πλάνην οικτράν.
Εκτός ...
·        Αν υπάρξει ένας μαζικός ξεσηκωμός ενάντια στο ασφαλιστικό που είναι τώρα η αιχμή της αντιλαϊκής επίθεσης και να απαιτήσει την ανατροπή του και την ήττα της κυβέρνησης που το φέρνει.
·        Αν διεκδικήσουμε με τον πιο επιθετικό τρόπο την απόσυρση όλων των μνημονιακών μέτρων  και την διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ και τους μηχανισμούς του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
·        Αν επιβάλλουμε  την οριστική απεμπλοκή-έξοδο από την ευρωζώνη, το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την διαγραφή του χρέους, τον εργατικό έλεγχο και την αυτοδιεύθυνση σε κάθε τομέα της οικονομίας.

ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΖΩΗ.

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΉ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.

ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου