Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/01 στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ
ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ –Ε.Ε-ΕΥΡΩ-ΔΝΤ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
Στην τελική ευθεία της διαδικασίας ψήφισης του αντι-ασφαλιστικού νόμου έχει μπει η αντιδραστική κυβέρνηση  φάρσα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση. Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα αναπαράγονται συνεχώς μέσω ειδικών ρητρών που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα, δικτατορικά, χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και το πολιτικό κόστος που θα τις συνοδεύει, υπακούοντας στο δημοσιονομικό κόφτη και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που υπακούει στη μείωση μισθών και συντάξεων.
Με το νόμο αυτό γενικεύεται και κλιμακώνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Επιβάλλεται μια απίστευτη καταδίκη απέναντι στη νέα γενιά που την «αξιολογούν» για μια σύνταξη των 170 ευρώ, ένα μισθό των 300 ευρώ και  μια δουλειά 5μηνης ανάσας (όταν τη βρίσκει) μέσα στην ασφυξία της ανεργίας  και της μετανάστευσης. Ετοιμάζουν σε όλο το λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία- αποθήκες ανθρώπων.
Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα του Αυγούστου. Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η λεγόμενη σημερινή «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς «οικουμενικά» κυβερνούν. Τα ίδια ψέματα έλεγαν στο λαό, με τα ίδια ακριβώς λόγια. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι εφαρμόζουμε «παράλληλο» πρόγραμμα για το μοίρασμα της φτώχειας. Και ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών». Και έχουν περάσει 7 «μαύρα» χρόνια λεηλασίας.
Παλεύουν με νύχια και με δόντια για να «ξαναμοιραστεί η πίτα» στην εποχή της κρίσης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η κρίση είναι «ευκαιρία», κάτι που βαρεθήκαμε να ακούμε από το 2008 και μετά. Είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε με το δικό μας ταξικό συμφέρον την ευκαιρία για αλλαγή μέσα στην κρίση. Είναι ευκαιρία αλλά για ξεσηκωμό και πάλη απέναντι στην εκμετάλλευση, την φτώχεια, την πείνα, τον πόλεμο, τον φασισμό, τον καπιταλισμό ενάντια στις αυταπάτες των μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν τους φοβόμαστε, ούτε τους πιστεύουμε. Δεν ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε! Καλούμε σε γενικό απεργιακό και λαϊκό ξεσηκωμό ΑΜΕΣΑ. Δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα της “διαπραγμάτευσης” - κοροϊδία. Καλούμε σε πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας. 
 Οργανωμένοι με τα δικά μας όργανα επιβολής της θέλησής μας μπορούμε και πρέπει να απαλλαγούμε από τα τρία μνημόνια, την Ευρωπαική Ένωση με το ευρώ της, το ΔΝΤ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  που τα υλοποιεί.
Για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια πρέπει να επιβάλλουμε να επιστραφούν τα κλεμμένα, να διαγραφεί το χιλιοπληρωμένο χρέος, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις να εθνικοποιηθούν-κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και  οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, με μια συκρότηση της παραγωγής με κριτήριο την αναδιανομή του πλούτου και τη σύγκρουση με το κεφάλαιο.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/01 στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου