Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωσης μνήμης στη Δράκεια


Τα χέρια που χαιρετάν φασιστικά ήταν και θα είναι πάντα αιματοβαμμένα!

                Πριν από 72 χρόνια οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής βούτηξαν στο αίμα τη Δράκεια Πηλίου με τη μαζική εκτέλεση 118 αμάχων, ως αντίποινα στην ανάπτυξη της ένοπλης αντίστασης των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή. Η Δράκεια προστέθηκε στους μαρτυρικούς τόπους της Μαγνησίας μαζί με την Κερασιά, τη Νέα Αγχίαλο, το Ρυζόμυλο, αλλά και την Κίτρινη Αποθήκη, την Κομαντατούρα, την πλατεία Ελευθερίας και πλήθος γειτονιών στις οποίες μπλόκα, βασανιστήρια και εκτελέσεις άμαχου πληθυσμού και αγωνιστών δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση, παρόλο τον τρόμο, τον πόνο και το αίμα που σκορπούσαν οι θηριωδίες των ναζί και των δωσίλογων συνεργατών τους.

                Στον τόπο που άφησαν οι εκτελεσμένοι της Δράκειας την τελευταία τους ανάσα, στον τόπο που αιματοκύλισαν οι ναζί το 1943, σε αυτόν τον τόπο που η μνήμη της εκτέλεσης ζυμώνεται δημόσια κάθε χρόνο τέτοιες μέρες με τον αναστοχασμό μας για το παρελθόν και τα βήματά μας στο σήμερα, δεν χωράνε ναζί, πολιτικοί απόγονοι και θαυμαστές του τρίτου ράιχ. Τα χέρια που χαιρετούν φασιστικά ήταν και θα είναι πάντα αιματοβαμμένα και αποτελεί ύβρη η παρουσία τους σε εκδηλώσεις μνήμης που αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού. Η δημοτική αρχή του Βόλου είναι υπεύθυνη για την αμαύρωση της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού, με την πρόσκληση της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α. στις εκδηλώσεις μνήμης. Τα χέρια του ναζί Π. Ηλιόπουλου που κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσμένων της Δράκειας, είναι τα χέρια των ίδιων των εκτελεστών! Ξεκάθαρα πράγματα λοιπόν, για να μην κρύβεται κανείς πίσω από το δάχτυλό του! Δημοτική αρχή και χρυσαυγήτες αλληλοϋποστηρίζονται τον τελευταίο καιρό με τον πιο έκδηλο τρόπο, με στόχο το εκατέρωθεν ξέπλυμα εγκληματικών και ποινικών αδικημάτων και την καταστολή των αγώνων της καταπιεσμένης κοινωνικής πλειοψηφίας που σηκώνει κεφάλι! Ο μόνος τρόπος για να μην ξαναδούμε αυτούς που σήμερα κυκλοφορούν με σβάστικες και φωτογραφίζονται περήφανοι με φόντο αφίσες των Ες Ες να χλευάζουν του νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα και των ναζιστικών εγκλημάτων, είναι να τσακίσουμε τα χέρια τους!

                Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στη Δράκεια, η παρούσα ανακοίνωση από την πλευρά μας αποτελεί ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τα θύματα του ναζισμού. Δηλώνουμε τη βαθιά εκτίμηση μας σε επιζώντες και απογόνους των θυμάτων, που κρατούν ζωντανή τη μνήμη της ναζιστικής θηριωδίας στη Δράκεια ως αναπόσπαστο τμήμα του αντιφασιστικού αγώνα και τη μεταλαμπαδεύουν σε όλους μας.

Για να μη μπορέσει ποτέ να ξανασηκώσει κεφάλι ο ναζισμός!
Για την υπεράσπιση των συμφερόντων των καταπιεσμένων στρωμάτων αυτής της κοινωνίας!
Για την χειραφέτηση των λαϊκών στρωμάτων της εργατικής τάξης, των ανέργων, των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των προσφύγων και μεταναστών!
Για μια αξιοβίωτη ζωή!

Και τότε και πάντα όπως το ’40 τη φτώχια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου