Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/2, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 19:00: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ!


Ένα μήνα μετά την εκλογή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνθηκολόγησή της στην Ευρωομάδα (Γιούρογκρουπ) και με την ντόπια και διεθνή άρχουσα τάξη έδειξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής στα πλαίσια της δέσμευσης της πληρωμής του χρέους και εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση με τις επιλογές της αφήνει ανέγγιχτα τα θεμέλια της κοινωνικής εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας των 1,3 εκατομμυρίων. Καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό, καμιά απαίτηση για ανοχή και υπομονή δεν μπορεί γίνει αποδεκτή.
Το αποτέλεσμα του χτεσινού Eurogroup μας δίνει μια πρόγευση για το πώς θα είναι η τετράμηνη «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές: ένας διαρκής εκβιασμός και μια απαίτηση όχι απλώς για υποχωρήσεις αλλά για πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και του ευρωδιευθυντηρίου.
Ο λαός δεν έστειλε στη γωνία όσους κυβερνήσανε μνημονιακά, για να δει μια νέα συμφωνία κοινωνικής λεηλασίας και επιτροπείας από ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Φάνηκε πια καθαρά που μπορεί να οδηγήσει η λογική της διαπραγμάτευσης εντός του ευρώ και των ευρωπαϊκών θεσμών. Αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνη ήταν η γραμμή «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή» που πρόβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για αυτές της τις κινήσεις πλέον σύσσωμος ο αστικός κόσμος και η επιχειρηματική ελίτ (Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, κτλ) που συστηματικά φυτοζωεί σε βάρος της κοινωνίας και την εργαζόμενης πλειοψηφίας, στηρίζει την κυβέρνηση, μαζί τους και τα κόμματα και πολιτικές δυνάμεις που είτε κυβέρνησαν το τόπο μέχρι σήμερα είτε απροκάλυπτα τάσσονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας.
ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους αγωνιστές και τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να βγει ο λαός στο προσκήνιο. Είναι στιγμή ιστορικής ευθύνης που δε χωρά ούτε αναμονή ούτε ανοχή στην κυβέρνηση σαν το λιγότερο κακό, γιατί το μεγαλύτερο κακό της δικαίωσης των πιο αντιδραστικών επιλογών καραδοκεί. Οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες θα ακυρώσουν τη νέα συμφωνία παλεύοντας για την ανατροπή της πολιτικής Μνημονίων και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Το πραγματικό δίλημμα εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στη ρήξη με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την υποταγή. Μόνο η άμεση παύση πληρωμών και η διαγραφή του ληστρικού χρέους, η έξοδος από το ευρώ, η απειθαρχία στις ευρωσυνθήκες και η έξοδος από το «λάκκο των λεόντων» της ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, μπορεί να απαντήσουν στους εκβιασμούς και να ανοίξουν τον δρόμο για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση.
Υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από χρέος, μνημόνια και ευρώ. Θα τον χαράξει ο λαός με τον αγώνα του, ανοίγοντας το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και την κοινωνική απελευθέρωση. Σε αυτόν τον αγώνα θα καταξιωθεί η Αριστερά για να είναι αντάξια του ονόματος της.
Καλούμε τους εργαζομένους, το λαό και τη νεολαία σε συγκέντρωση την Παρασκευή 27/2 στις 19:00 στον Άγιο Νικόλαο. Για να ορθώσουμε ένα μεγάλο κίνημα ενάντια στην συμφωνία, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ΕΚΤ και την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στην υποταγή και στην συνέχιση της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης.  Για να επιβληθούν "μονομερώς" εδώ και τώρα οι στόχοι του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για να ορίσουμε την ζωή μας σύμφωνα με το μπόι των αναγκών και των ονείρων μας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 25/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου