Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση για την πρωτομαγιάτικη πορεία


Πρωτομαγιές αγώνων και όχι καθαρτηρίων της πολιτικής χολέρας.


 

Η εργατική Πρωτομαγιά έχει ένα μήνυμα. Ακόμα και μέσα στις πιο άγριες συνθήκες ενός κανιβαλικού καπιταλισμού, όπως του Σικάγο στα τέλη του 19ου αιώνα, ακόμα και μέσα στις χούντες και στις σιδηρόφρακτες κοινωνίες της Θεσσαλονίκης και του Βόλου του 1936, η εργαζόμενη πλειοψηφία μπορεί να νικάει, να βελτιώνει τη θέση της σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία και να πετυχαίνει ρήγματα στην αστική κυριαρχία. Η σημερινή κοινωνική, δεν είναι και πολύ μακριά, μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης και στην προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της οι εργαζόμενοι και μέσα στις σύγχρονες χούντες που στήνουν οι κυβερνήσεις η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η «παρέλαση» δημάρχων και περιφερειαρχών στις διαδηλώσεις της πρωτομαγιάς, μόνο οργή μας προκαλεί. Γιατί είναι εκείνοι που μέσω του Καλλικράτη, υπέταξαν τις τοπικές κοινωνίες στην κανονικότητα των μνημονίων, στις προσταγές της ΕΕ, στο ρεαλισμό της κερδοφορίας, σπέρνοντας την κοινωνική καταστροφή μέχρι και στο τελευταίο χωριό αυτής της χώρας. Είναι προφανές, πως επιχειρούν να μετατρέψουν τους αγώνες του κόσμους της εργασίας σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να πάρουν άφεση αμαρτιών εν όψει των εκλογών του Μαΐου και να διασώσουν τα εκλογικά ποσοστά της καταρρέουσας συγκυβέρνησης.
Η πρωτομαγιά όμως είναι αγώνες. Ενάντια στην κυβέρνηση, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του. Η πρωτομαγιάτικη παράσταση διαμαρτυρίας στα café Mikel, με αφορμή τα χυδαία συμφωνητικά που υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας και μια σειρά άλλων αγωνιστών, προσπαθεί να ξαναδώσει το αγωνιστικό χρώμα στην πρωτομαγιά.
Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινούνται και οι αγώνες αν θέλουν να νικάνε. Όχι επετειακά και διεκπεραιωτικά, όχι στα πλαίσια της απλής διαμαρτυρίας, αλλά με μια τάση σύγκρουσης, προκειμένου ανυποχώρητα να μπορούν να φτάνουν μέχρι τη νίκη. Ακριβώς για αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει και ένα άλλο ρεύμα μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Ένα ρεύμα που τις πρωτομαγιές δε θα τις τιμά απλά με στεφάνια αλλά με νέους κύκλους αγώνων, μέχρι να ξηλώσουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας
02/05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου