Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την επίθεση στο φαρμακείο του Θ. Κλημόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την επίθεση φασιστών στο φαρμακείο του Θ. Κλημόπουλου

Οι σκοτεινές ιδέες του φασισμού και του ναζισμού, μόνο στα σκοτάδια της νύχτας βρίσκουν πεδίο να εκφράζονται. Έτσι μόνο εξηγείτε η διπλή θρασύδειλη επίθεση στο φαρμακείο που διατηρεί ο Θ. Κλημόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή των «Δρόμων Συνεργασίας» στο Βόλο. Για μία ακόμη φορά, οι φασιστικές ομάδες, αποδεικνύουν τη σχέση τους με τον υπόκοσμο μιας και χρησιμοποιούν τις μεθόδους του.
Η μαζικοποίηση και δυναμική και μαχητική εμφάνιση του αντιφασιστικού κινήματος μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αποτέλεσε ένα τεράστιο χαστούκι στους μηχανισμούς τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και σε μια σειρά άλλων φασιστικών συμμοριών. Άρχισε να ξεσκεπάζεται το πολυδιαφημισμένο από τα ΜΜΕ προφίλ τους, και να εμφανίζεται το πραγματικό τους πρόσωπο. Εκείνο των μπράβων του συστήματος, των τοποτηρητών των θέσεων του κεφαλαίου και των εκφραστών της πιο σκληρής εκμετάλλευσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Την ήττα τους αυτή που δέχτηκαν από το μαζικό κίνημα, προσπαθούν να την υπερβούν τόσο με την κωμική ηρωοποίηση των διωκόμενων στελεχών της Χρυσής Αυγής, όσο και με την επενασυγκρότηση φασιστικών πύρινων με χτυπήματα και λεονταρισμούς σε ανθρώπους της αριστεράς και του κινήματος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προκλητική επίθεση στο φαρμακείο του Θ. Κλημόπουλου.
Ο λαός του Βόλου, δεν πρέπει να αφήσει το γεγονός αυτό να περάσει ως μη γενόμενο. Με τη μαζική και μαχητική του απάντηση, πρέπει να στείλει το φασιστικό φίδι να λουφάζει ξανά στην τρύπα του. Να μη δώσουμε χώρο να  ρίξει το δηλητήριό του και να ενισχύσει με τη δράση του, την επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, βιομηχάνων και τραπεζιτών. Ταυτόχρονα να στείλουμε το μήνυμα πως κανείς αγωνιστής και κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος απέναντι στη φασιστική βία. Είμαστε όλοι μια γροθιά ενάντια στα φασιστικά αποβράσματα και στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ευθύνη όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης να τοποθετηθούν και να μην καλύψουν είτε με τη σιωπή τους είτε με την επικίνδυνη λογική των «δύο άκρων» και των «συνταγματικών τόξων», το φασισμό και τις πρακτικές του.      

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12  ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ



ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας 18/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου