Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την 6η Δεκέμβρη

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα».

Με αυτό το σύνθημα απάντησε ο λαός της Αθήνας το Δεκέμβρη του «44», ενάντια στην προσπάθεια της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού να υποτάξουν τη λαϊκή βούληση στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ο κίνδυνος της τυραννίας είναι όμως ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με το πρόσωπο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, .της ΕΕ, των τοκογλύφων και της εργοδοσίας που τρίβει τα χέρια της πάνω στο νέο κύμα εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, στο βωμό της κρίσης.  Μιας κρίσης που βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τη νέα γενιά και όλες τις πτυχές της ύπαρξής της και της ζωής της. Η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008, η δολοφονία του Π. Φύσα τον περασμένο Σεπτέμβρη, τα φονικά μαγκάλια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αλλά και ο κοινωνικός θάνατος που επιβάλουν στη νεολαία καθημερινά είναι εικόνα του παρόντος και του μέλλοντος της «ανάπτυξης» του Σαμαρά, του Μυτιληναίου, της ΕΕ και των πολυεθνικών.   
Υπάρχει όμως και μια άλλη εικόνα, εκείνη του Δεκέμβρη της εξέγερσης του 2008, που έκανε το λαό της χώρας μας, σύμβολο αγώνα των απανταχού καταπιεσμένων. Της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Του αγώνα των διοικητικών των πανεπιστημίων και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, που σπάνε τον κυβερνητικό τσαμπουκά και δημιουργούν τις βάσεις για έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα τσακίσει τους δήμιους του λαού. Αυτή είναι η εικόνα από ένα άλλο μέλλον από εκείνο που σχεδιάζουν στις Βρυξέλες, στους «οίκους αξιολόγησης», στους τραπεζικούς ομίλους, στη βουλή και στο Μαξίμου. Είναι εικόνες από το δικό μας μέλλον, της κοινωνικής χειραφέτησης και απελευθέρωσης. Της πάλης και της κατάκτησης ενός άλλου κόσμου, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.  Τον κόσμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής.
            Σήμερα, ένα μόνο σύνθημα μπορεί να αναμετρηθεί και να νικήσει την πολιτική του κεφαλαίου: ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ…


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΘΟΛΟ(ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ) ΣΤΙΣ 06/12 ΣΤΙΣ 17:00


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου