Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜΑΣ Α.Ε.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καταγγέλλει την απαράδεκτη, βαθύτατα αντιδημοκρατική απόφαση του Προσωπάρχη και Οικονομικού Διευθυντή της ΙΜΑΣ Α.Ε. Σ. Παπουτσόγλου να απαγορεύσει την συνάντηση αντιπροσωπείας της με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, ύστερα από πρόσκληση του εκλεγμένου συνδικαλιστή σε αυτό με το σχήμα “Εργατική Αυτονομία” Θ. Πανόπουλου. Εκφράζουμε, επίσης, τη λύπη μας για την αδύναμη αντίδραση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων απέναντι στη δικτατορική αλαζονεία της Διεύθυνσης του εργοστασίου.
            Καλούμε του εργαζόμενους της ΙΜΑΣ ΑΕ να αντιληφθούν ότι χάρη στη δικιά τους δουλειά, χάρη στη ζωή που δίνουν μέσα στο εργοστάσιο κάθε μέρα μπορεί ο Φον Παπουτσόγλου και 4-5 ακόμα εργοδοτικά “στελέχη” να απολαμβάνει μισθούς Μίδα, όταν οι ίδιοι παίρνουν ψίχουλα με καθημερινή επιβάρυνση της υγείας τους στη συγκεκριμένη χημική βιομηχανία.
            Είναι προφανές ότι η Διεύθυνση του εργοστασίου προετοιμάζει το έδαφος για την κατάθεση Επιχειρησιακής Σύμβασης αμέσως μετά τις εκλογές, οξύνοντας την εργοδοτική τρομοκρατία. Δηλώνουμε ότι σε αυτή την μεγάλη μάχη η οποία θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εργασιακές σχέσεις και απολαβές στο σύνολο της Βιομηχανικής Ζώνης, οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας θα δώσουμε την μάχη υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας ως εργατική τάξη έξω και μέσα από τις πύλες των εργοστασίων.
            Τέλος, δηλώνουμε ευθαρσώς στον κ. Παπουτσόγλου και στα υπόλοιπα εργοδοτικά “στελέχη”: Είστε γελασμένοι εάν νομίζετε ότι με τέτοιες απαγορεύσεις θα μπορέσετε να εμποδίσετε την όσμωση των εργαζομένων με τις ιδέες της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είστε γελασμένοι εάν νομίζετε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε τα σχέδιά σας για μετατροπή του συγκεκριμένου και άλλων εργοστασίων σε  μεξικάνικες “μακιλαδόρες”.

03/05/2012
 το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου