Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία του ΒόλουΔελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία του Βόλου

ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ
Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Μετά την Θεσσαλονίκη ήρθε η σειρά του λαού του Βόλου να στερηθεί την παραλία του. Η δικαιολογία; Ο κορωναϊός…! Έτσι μας ανακοίνωσε αρχικά την Παρασκευή 02/04 ο κ. Μπέος για να τον καλύψει στη συνέχεια η κυβέρνηση με την επίσημη επικύρωση της εν λόγω απαγόρευσης.

Και όμως η κυκλοφορία στην παραλία του Βόλου (όπως και στη Θεσσαλονίκη άλλωστε όπως αποδείχτηκε και από το προπαγανδιστικό τηλεοπτικό φιάσκο…) ήταν αυτές τις μέρες προσεκτική από ανθρώπους που κρατούσαν και με το παραπάνω αποστάσεις κλπ μέτρα προφύλαξης για να μπορέσουν να βγουν μια βόλτα, για να βγει το παιδί τους για λίγο από την κλεισούρα του διαμερίσματος. Μικρή σημασία έχουν όμως όλα αυτά για τον αστικό πολιτικό συνασπισμό εθνικής συναίνεσης που ουσιαστικά αρνείται να λάβει οποιοδήποτε μέτρο ενίσχυσης του συστήματος δημόσιας υγείας και ουσιαστικής προστασίας της εργαζόμενης πλειοψηφίας και επιδίδεται σε έναν μεθοδευμένο πόλεμο διασποράς «ατομικών ευθυνών», λογιστικής διαχείρισης της πανδημίας και επένδυσης στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης μονίμου χρήσεως, απόλυτης ασυδοσίας του κεφαλαίου.

Άξια τέκνα της γραμμής λασπολόγησης κάθε φωνής που στρέφεται ενάντια στο δολοφονικό κυβερνητικό τερατούργημα οι τοπικοί παράγοντες. Παίρνοντας το νήμα από τους ακριβοπληρωμένους «δημοσιογράφους» του συστήματος (11.000.000 εξάλλου τους έδωσε η κυβέρνηση για να μας πείσουν πως για όλα φταίμε εμείς..) τύπου Καψή, που σπεκουλάρει εναντίον συνδικαλιστών γιατρών, η δημοτική αρχή Βόλου βλέπει «πολιτικά οφέλη» στην απόφαση εναντίωσης του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου ενάντια στο κλείσιμο της παραλίας. Αλήθεια δεν είδαν κανένα πολιτικό όφελος στο μοίρασμα γαντιών και αντισηπτικών στις δυνάμεις ασφαλείας από τη βουλευτή της ΝΔ Ζ. Μακρή;

Υπάρχει λόγος για μια τέτοια απαγόρευση; Κανένας απολύτως (εκτίμηση που επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο και από την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου). Ή ίσως όχι, πέραν της βλακείας και της αγραμματοσύνης υπάρχει και η πονηριά αυτών που θέλουν να βγάλουν κέρδος από την υγειονομική κρίση.

ΝΑΙ! Υπάρχουν αυτοί που περιμένουν πως μετά από μια μακρά περίοδο αυστηρών περιορισμών οι άνθρωποι θα είναι αρκετά νικημένοι ώστε να δέχονται τους χειρότερους όρους για εργασία, να έχουν τις λιγότερες απαιτήσεις από το δημόσιο. Να μην αντιδρούν σε οποιαδήποτε καταπίεση και αστυνομοκρατία.

Υπάρχουν αυτοί που μετά μια μεγάλη περίοδο οικονομικής κρίσης θα μπορούν να αγοράζουν κοψοχρονιά εταιρίες ολόκληρες στο χρηματιστήριο.
Υπάρχουν τα τοπικά λαμόγια που μέσα από κάτι υποτακτικές βιτρίνες θα μπορούν να αγοράσουν πολλά μαγαζιά που πάνε για πτώχευση και που μετά την εξαγορά τους και την άρση των μέτρων ως εκ θαύματος θα πάνε τέλεια με το νέο αφεντικό και τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους.

Στο Βόλο λένε δεν έχουν αρκετό προσωπικό στο λιμενικό για να ελέγχει τους περιπατητές… Αν ποτέ βρουν προσωπικό ας πάνε να τσεκάρουν τι στην ευχή αδειάζουν τα βαπόρια στην ΑΓΕΤ…

Εμείς για να περπατήσουμε δε θέλουμε επιτήρηση. Πολύ περισσότερο δε θα δεχτούμε επιτήρηση στη σκέψη μας, στις ανάγκες μας, στις αναγκαίες για τη ζωή μας διεκδικήσεις, στους αναγκαίους αγώνες ενάντια σε αυτούς που μας δολοφονούν είτε με γρήγορο είτε με αργό θάνατο.

Είμαστε πολίτες και όχι πολιτικοί κρατούμενοι. Καλούμε τον λαό του Βόλου, τις αγωνιστικές του συλλογικότητες και τα σωματεία να αμφισβητήσουν στην πράξη το καθεστώς των παράλογων απαγορεύσεων με πολιτικό χαρακτήρα και σκοπιμότητα. Την Τρίτη 07/04 η ΟΕΝΓΕ καλεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Ο προγραμματισμός και τοπικά κινητοποιήσεων και η παρουσία του κόσμου σε αυτές μπορεί να αποτελέσει ένα έμπρακτο μήνυμα σπασίματος του τρόμου και διεκδίκησης των ζωών μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
04/04/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου