Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

"Παρέμβαση Ανατροπής" η νέα αντικαπιταλιστική αντιδιαχειριστική κίνηση στο δήμο του Βόλου


Δελτίο τύπου
Παρέμβαση Ανατροπή” για να βγουν οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας στο προσκήνιο

Οι ελπιδοφόρες διεργασίες που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη για τη συγκρότηση μιας μάχιμης αντικαπιταλιστικής,αντιδιαχειριστικής κίνησης στο Δήμο Βόλου κατέληξαν στη δημιουργία ενός σχήματος/κινήματος πόλης. Στην τελευταία συνέλευση, το περασμένο Σάββατο 2/3 στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας αποφασίστηκε το σχήμα να ονομαστείΠαρέμβαση Ανατροπής” και να παρεμβαίνει στις εξελίξεις στην πόλη του Βόλου.
Η Παρέμβαση Ανατροπής, μέσα από το μέτρο των δικών της δυνάμεων θα επιδιώξει να αποτελέσει το επόμενο διάστημα σφήνα ανατροπής σε όλους τους τομείς της επίθεσης της κυρίαρχης πολιτικής εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Βασική της επιδίωξη να καταστεί πολιτικό «όχημα πάλης» των αγωνιστικών σκιρτημάτων σε επίπεδο πόλης βαδίζοντας αταλάντευτα στις γραμμές της εργατικής, αντικυβερνητικής αντιπολίτευσης.
Κοινή διαπίστωση των τοποθετήσεων στη συνέλευση της κίνησης είναι το γεγονός ότι η συγκρότηση της Παρέμβασης Ανατροπής δεν υλοποιείται σε κενό πολιτικό χρόνο. Το αστικό πολιτικό σύστημα στην προσπάθειά του να θωρακίσει το μνημονιακό κεκτημένο, αποζητά νωπή λαϊκή εντολή στις προσεχείς τοπικές εκλογές μέσα από την ανάδειξη των «εκλεκτών του παιδιών» για να βαθύνει την επίθεση. Σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή Μπέου υλοποιεί όλο το φάσμα των αντιδραστικών κεντρικών κατευθύνσεων που υπαγορεύει η «παραγωγική ανασυγκρότηση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια παραγωγική ανασυγκρότηση που περνάει για παράδειγμα και μέσα από την αδειόδοτηση για καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Την ίδια ώρα ξεπουλάει βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το νερό. Το «Δέκα χρόνια μνημόνια, πέντε χρόνια Μονακό » που βαρύνει την πόλη, οφείλει να μετουσιωθεί σε ανατρεπτική κίνηση του ίδιου του κόσμου του αγώνα ,στη συγκρότηση ανεξάρτητων κυττάρων αγώνα και συμμετοχής των «από κάτω».
Ως Παρέμβαση Ανατροπής θεωρούμε ότι υπό το βάρος αυτής της συγκυρίας καλείται ο λαϊκός παράγοντας να διαμορφώσει όρους αντεπίθεσης. Μια αντικαπιταλιστική, αντιδιαχεριστική παρέμβαση στους Δήμους έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με λογικές υποταγής των κοινωνικών αναγκών στον ασφυκτικό κλοιό των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών του Κλεισθένη και της διαχείρισης προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων όπως τα ΕΣΠΑ ανεξάρτητα από το που αναφέρεται η δημοτική διοίκηση που τα διαχειρίζεται..
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα επιδιώξουμε να παρέμβουμε με το πρόγραμμα πάλης μας σε όλες τις γωνιές του Δήμου Βόλου. Παράλληλα, επιδιώκουμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες να δώσουμε και την εκλογική μάχη. Στόχευσή μας δεν είναι ούτε η «κομματική καταγραφή, ούτε η λαχτάρα μας να καταλάβουμε «καρέκλες ευθύνης» αλλά να αποτελέσουμε τη «φωνή του κόσμου του αγώνα» στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Παρέμβαση Ανατροπής αποτελείται από αγωνιστές που βρέθηκαν ώμο με ώμο στους δρόμους της πόλης, μεταξύ άλλων, στις μεγάλες απεργίες τα προηγούμενα χρόνια, στην άνοιξη των εργατικών αγώνων, ενάντια στην μετατροπή του Βόλου σε «θάλαμο αερίων». Εκεί πολλές φορές νιώθαμε «βαριά τη σκιά» της ιστορίας της πόλης μας, των αιματοβαμμένων εργατικών αγώνων του 20ου αιώνα, των προσφύγων της Νέας Ιωνίας και του αγώνα τους να σταθούν στα πόδια τους. Στους ίδιους δρόμους μας έλαχε να γίνουμε μάρτυρες ενός χυδαίου λαϊκισμού, να πορευτούμε κάτω από γιορτινά πανάκριβα κακόγουστα λαμπιόνια (μήπως και καλυφθεί ο καρκίνος της καύσης...) και να παρακολουθήσουμε γελοίες και άσκοπες παρελάσεις απορριμματοφόρων...!
Σ’ αυτούς τους δρόμους παραμένουμε και δίνουμε τη μάχη για να πάρουν οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
αντικαπιταλιστική, αντιδιαχειριστική Κίνηση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου