Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Κάλεσμα της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Καρδίτσα σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 27/10 στις 18:00 στον κόμβο Μητρόπολης


Ανεπιθύμητοι στην Καρδίτσα!
Ούτε σπιθαμή γης στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής

Τον φετινό Οκτώβρη συμπληρώνονται 74 χρόνια που οι δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απελευθέρωσαν πόλεις και χωριά από τη Ναζιστική κατοχή των Γερμανών φασιστών και των ντόπιων συνεργατών τους. Η ήττα του ναζισμού στην Καρδίτσα, με τον ηρωικό αγώνα του λαού και τον καθοριστικό ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ υπήρξε σημαντική για τη συντριβή του και συμβολική για όλη την Ευρώπη. Η αντίσταση των Καρδιτσιωτών υπήρξε μνημειώδης. Η Καρδίτσα όμως πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στους φασίστες και υπήρξε μια από τις περιοχές της Ελλάδας που η φασιστική κατοχή άφησε βαθιές πληγές.

Παρόλα αυτά, δεν περισσεύει το θράσος στους πολιτικούς απογόνους των φασιστών Γερμανών (σπορά των ηττημένων κατά τους ίδιους). Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 19:00 η Χρυσή Αυγή (από καιρό εξαφανισμένη) στην Καρδίτσα διοργανώνει εκδήλωση στο κέντρο εκδηλώσεων "Κύκνος" (??) (έναντι μικρής λίμνης Καρδίτσας). Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χωριό Μοσχάτο, που οι φασίστες κάψανε στην κατοχή. Ομιλητές θα είναι ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός ο υπόδικος καθοδηγητής εγκλημάτων, ο υπεύθυνος για τη δράση όλων των ταγμάτων εφόδου της περιοχής. Και ο υπόδικος Βουλευτής Μαγνησίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Καλούμε όλες τις αντιφασιστικές, κοινωνικές, πολιτικές, εργατικές, νεολαιίστικες συλλογικότητες, όλο τον κόσμο της Ελευθερίας και του αγώνα, να συντονιστεί και να απαντήσει.

Οι πολιτικές που εκτρέφουν το φασισμό συνεχίζονται με την ευθύνη όλων των μνημονικών κομμάτων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων σε πλήρη εναρμόνιση με τους υπερεθνικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η ανεργία, η βάναυση εκμετάλλευση ντόπιων και ξένων εργαζομένων, η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, η απομόνωση-δαιμονοποίηση των προσφύγων, σε συνδυασμό με το σωβινισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, είναι τα καλύτερα λιπάσματα για τη φασιστική προπαγάνδα.
Η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Κανένας ΧΑυγίτης στην πόλη που απελευθερώθηκε πρώτη στην Ευρώπη από τους φασίστες κατακτητές. Κανένας «φιλόξενος» χώρος να βρεθούνε. Στην Πόλη των αγροτικών εξεγέρσεων, των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, της εποποιίας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ, των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής αποτελεί πρόκληση και προσβολή.
.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
Ξεριζώνουμε τον ναζισμό φασισμό από την πόλη μας!!!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, τον φασισμό, τον πόλεμο


Καλούμε σε συγκέντρωση, κόμβος Mητρόπολης ώρα : 18.00 Σάββατο 27/10/2018
(Προσυγκεντρωση στο παρκάκι της Αγ.Παρασκευης –Τέρμα Σαρανταπόρου 17.30


ANT.AΡ.ΣΥ.Α ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου