Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Όλοι/ες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου τη Δευτέρα 27/8. Καμία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ


Ούτε με μπράβους, ούτε με κυβερνητικές πλάτες δε θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ
Όλοι/ες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου τη Δευτέρα 27/8

Λίγες μόνο ημέρες μετά την περιβόητη έξοδό μας από τα μνημόνια, η κοινωνία του Βόλου βρίσκεται ίσως πιο κοντά από ποτέ αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ. Η πρόθεση και οι μεθοδεύσεις των κύκλων της Κομισιον, της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δήλωναν εξάλλου διαρκώς όλο το προηγούμενο διάστημα, το διακαή τους πόθο για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Αυτό που μέχρι σήμερα ίσως διέφευγε της προσοχής ήταν πως οι μεθοδεύσεις για την αλλαγή του κανονισμού άρδευσης στα χωριά του Πηλίου, οι δίκες αγωνιστών που μάχονται για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, η προσπάθεια εκχώρησης λειτουργιών του βιολογικού καθαρισμού σε ιδιώτες και η γενικευμένη υποβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης με κορυφαίο παράδειγμα τους τόνους λυμάτων που κατέκλυσαν τον Παγασητικό τις τελευταίες ημέρες, αποτελούσαν κομμάτια ενός παζλ που η συμπλήρωση του θα σημάνει την πιο κραυγαλέα εκποίηση δημόσιας επιχείρησης.
Η δημοτική αρχή του Βόλου με την μέθοδο “καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και τρομοκρατία σε όποιον αντιστέκεται”, γίνεται ο θεσμικός υλοποιητής της κυρίαρχης τάσης, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο παράδειγμα fast track κλοπής του δημόσιου πλούτου. Όλα αυτά με την απόλυτη κάλυψη των κυβερνητικών μηχανισμών που είτε με την μορφή των αστυνομικών δυνάμεων, είτε με τη μορφή των νομοθετικών κατευθύνσεων, διευκολύνουν και ανοίγουν δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ. Το όργιο βίας και αλητείας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ (24/08), το οποίο τέλεσαν από κοινού ο μηχανισμός της δημοτικής αρχής, η ιδιωτική υπηρεσία security και οι δυνάμεις της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας φανερώνει πως υπάρχει μεγάλη βιασύνη και αγωνία για την υλοποίηση των σχεδίων εκκαθάρισης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ. Οι εν κρυπτώ συνεδριάσεις δημοτικών οργάνων, η περιφρούρηση των συνεδριάσεων από ορδές μπράβων και αστυνομικών πραιτόρων, δεν κρύβουν πλέον την ανυπόμονη πολιτική βούληση για την επιτακτική ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Υπηρετώντας πιστά τα ίδια συμφέροντα, τόσο η σημερινή κυβένρηση όσο οι προηγούμενες σε απόλυτη σύμπλευση με τους τοπικούς εκφραστές τους κάνουν το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ να μοιάζει με ένα παλιό αμάρτημα που διαρκώς μεγαλώνει και περιπλέκεται στα έργα και της ημέρες των τοπικών και κυβερνητικών εξουσιών που εναλλάσσονται.
Στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, αρχής γενομένης από εκείνο της Δευτέρας 27/08, η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να πείσει πως δεν είναι δυνατόν να διαχειριζόμαστε μια καταχρεωμένη εταιρία. Κάποιοι ίσως διατυπώσουν μια «καλύτερη» πρόταση διαχείρισης με περισσότερα ΕΣΠΑ, περισσότερους εργολάβους και αργά ή γρήγορα περισσότερα τέλη. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Πρώτον γιατί δεν τους ανήκει τίποτα για να το πουλήσουν. Δεύτερον γιατί η ύδρευση και η αποχέτευση είναι βασικές προϋποθέσεις για τη ζωή των ανθρώπων και ως εκ τούτου δεν μπαίνουν σε παζάρια. Μόνη μέριμνα αντιθέτως απαιτούμε να είναι οι προϋποθέσεις για βελτίωση των παροχών τους προς την κοινωνική πλειοψηφία.
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί και θα αποτελεί ακόμα ένα απατηλό όνειρό για τους επίδοξους επιχειρηματικούς νονούς και τους πολιτικούς τους πάτρωνες, χάριν των λαϊκών αντιστάσεων και των κοινωνικών αγώνων των τελευταίων χρόνων. Αυτός είναι και σήμερα ο δρόμος για τη συντριβή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και όχι η ανάθεση των ελπίδων σε κάποιους άλλους επίδοξους διαχειριστές της ίδιας πολιτικής. Η πάλη για κοινωνικά αγαθά που σε αρμονία με το περιβάλλον θα αξιοποιούνται για τη βελτίωση των όρων ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας και θα ελέγχονται απο την ίδια και οχι απο πολυδαίδαλα εταιρικά σχήματα είναι ο μόνος δρόμος για να ηττηθεί το τέρας των ιδιωτικοποιήσεων. Η μάχη είναι ανοιχτή και την ατενίζουμε με την αισιοδοξία της τελικής νίκης, αντλώντας από τις ήδη κερδισμένες μάχες του τοπικού κινήματος!

Όλοι/ες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου τη Δευτέρα 27/8

Συγκέντρωση 11.45 έξω από το δημαρχείο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου