Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Αντικυβερνητική -αντιεθνικιστική- αντιπολεμική πορεία Παρασκευή 23/02 στις 18:00 στο Θόλο (κτήριο Παπαστράτου)

Τον πόλεμο το ζούμε κάθε μέρα εδώ

Επί αρκετές εβδομάδες η πολιτική επικαιρότητα μονοπωλείται από την αντιπαράθεση για το όνομα μιας γειτονικής χώρας και για τις «επεκτατικές βλέψεις του εξ ανατολών κινδύνου». Προσπάθεια αποπροσανατολισμού, υπαρκτοί κίνδυνοι ή αστικά πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες και εις βάρος των λαών; Πριν αποπειραθεί κάποιος να απαντήσει ας κρατήσει σημειώσεις στα εξής: Από 21 Φεβρουαρίου (με παράταση μιας εβδομάδας) «εγκαινιάστηκαν» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανοίγοντας την «όρεξη» στους τραπεζικούς ομίλους για την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Πριν λίγες μέρες οι αποκαλύψεις για τις μίζες της Novartis αποτύπωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οτι ο πλούτος που παράγει η εργαζόμενη πλειοψηφία κλέβεται με τον πλέον επίσημο τρόπο απο τους επιχειρηματικούς κολοσσούς –βιτρίνες του καπιταλισμού. Στις αρχές Μαρτίου το «σαφάρι» των ιδιωτικοποιήσεων βάζει στο στόχαστρο την ΕΕΣΣΤΥ, μια από τις βασικές εταιρίες που συγκροτούσαν τους ελληνικούς σιδηρόδρομους συμβάλλοντας στη μετατροπή του πλέον λαϊκού μέσου μαζικής μεταφοράς σε είδος πολυτελείας. Στα μέσα Γενάρη ο φασιστικός όχλος των εθνικιστικών συλλαλητηρίων επιτέθηκε με λύσσα στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη πυρπολώντας ένα νεοκλασικό κτήριο, που όλως τυχαίως δεν είδε κανένα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που έβλεπαν «καταστάσεις εκτροπής» κάθε φορά που απεργοί και διαδηλωτές πάλευαν ενάντια στη μνημονική λαίλαπα. Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι ο κοινωνικός πόλεμος κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου εναντίον του εχθρού λαού είναι εδώ και είναι η πραγματική απειλή.
Ο ελληνικός καπιταλισμός (και τα διεθνή του στηρίγματα ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ), εκτιμώντας πως κλείνει το μέτωπο του εσωτερικού κοινωνικού πολέμου εναντίον του λαού, ετοιμάζεται να επανεξορμίσει για τη διεύρυνση των εκμεταλλευτικών του σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. Η προσπάθεια κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο είναι η γενεσιουργός αιτία του «Μακεδονικού», των «θερμών επεισοδίων» και όλων των σεναρίων πολέμου. Στο πλευρό τους το εθνικιστικό παραλήρημα που απειλεί να προσδέσει την τύχη των εργαζομένων με την τύχη των επενδύσεων των Ελλήνων καπιταλιστών. Εκείνων δηλαδή που πρωτοστάτησαν στην κοινωνική υποβάθμιση των ανθρώπων του μόχθου μέσα από την αντεργατική καταιγίδα των τελευταίων χρόνων.
Μέσα στις συμπληγάδες του εθνικισμού, των επικίνδυνων και τυχοδιωκτικών πολεμικών σχεδίων των αστικών τάξεων και της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που σκιάζει την καθημερινότητά μας, το ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα μιλάει για τα εργατικά δικαιώματα σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με την ασυδοσία του κεφαλαίου. Θα ενώνει τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε πλευρά των συνόρων και αν βρίσκονται και οποιαδήποτε “εθνική φανέλα” και αν φοράνε και τελικά θα διεκδικεί την κατάκτηση μιας καλύτερης ζωής, όχι παίρνοντας τη ζωή ή το ψωμί του πεινασμένου που βρίσκεται δίπλα του, αλλά διεκδικώντας τον κλεμμένο πλούτο από την ίδια την αστική ολιγαρχία. Η ήττα των σχεδίων που θέλουν τους εξαθλιωμένους λαούς της περιοχής μας να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών προϋποθέτει την ήττα των ίδιων των κυβερνητικών σχεδίων σε όλα τα επίπεδα της ταξικής αντιπαράθεσης. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός ενιαίου αντικυβερνητικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντιεθνικιστικού, αντιπολεμικού μετώπου που με όρους κινήματος θα συγκρουστεί με την καπιταλιστική σταθερότητα για να κατακτήσει ψωμί, ελευθερία και ειρήνη.

Καλούμε στηρίζουμε την πορεία στις 23 Φλεβάρη στις 18:00 στο Θόλο


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου