Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη στρατολόγηση μπράβων απο την εργοδοσία των MARKET IN εναντίων εργαζομένων

Πληρωμένοι μπράβοι κατά της απεργίας στα Γιάννενα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ Market In για την προσπάθεια βίαιης καταστολής της απεργιακής περιφρούρησης το πρωί της Πέμτης 14/12 στα Γιάννενα.
Σήμερα, τη μερα της πανεργατικής απεργίας, και μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, απεργοί και συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από το σούπερ μάρκετ Market In στα Γιάννενα για να περιφρουρήσουν την απεργία, αντιμετώπισαν ξύλο και προπηλακισμούς από επαγγελματίες μπράβους!
Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες φορές η εργοδοσία των Market In είχε καλέσει για περιφρούρηση την αστυνομία, η οποία είχε προβεί σε συλλήψεις, ακόμη και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, ενώ με την πίεση της εργοδοσίας έχουν ασκηθεί και διώξεις σε απεργούς και συνδικαλιστές. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και αυτή τη φορά προσέλαβε επαγγελματίες μποξέρ, πορτιέρηδες και "φουσκωτούς" για να εμποδίσει τους απεργούς. Φαίνεται μάλιστα ότι προσέλαβε και "επαγγελματίες" εκτός Ιωαννίνων.
Σε πείσμα της εργοδοσίας και των έμμισθων μπράβων της, η απεργιακή συγκέντρωση παρέμεινε συγκροτημένη έξω από το σούπερ μάρκετ και απώθησε τους τραμπούκους της εργοδοσίας.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Market In για τις απολύσεις εργαζομένων και την προσπάθεια καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων
Δεν μας πτοούν. Κάθε φορά θα μας βρίσκουν πιο δυναμικά μπροστά τους.
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από την απεργία.ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου