Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ολοι στα δικαστήρια του Βόλου την Τετάρτη 11/10 στις 09:00. Αμεση απόσυρση των όλων των κατηγοριών



Κάθε μέρα μαζί με όσους μάχονται τον καπιταλισμό και τη λεηλασία της ζωής μας!
Αύριο στο πλευρό του διωκόμενου αντιφασίστα συναγωνιστή!
Στις 11/10, όλοι/ες στα δικαστήρια του Βόλου, 9 π.μ.!

Στις 23/12/12, ομάδα κρούσης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, φέροντας δολοφονικό εξοπλισμό, σαν γνήσια εγκληματική συμμορία (μαχαίρια, σιδηρολοστούς, κράνη) περιδιάβαινε ανενόχλητη το κέντρο της πόλης του Βόλου, ενώ παρακολουθούσε και προπηλάκιζε συμμετέχοντες/ουσες σε παρακείμενη πολιτική εκδήλωση για την υπεράσπιση καταλήψεων, στο πανεπιστημιακό κτήριο στην παραλία. Το τάγμα εφόδου της Χ.Α. ήρθε σε συμπλοκή με αντιφασίστες/τριες και την επόμενη μέρα η αστυνομία άσκησε αυτεπάγγελτα διώξεις σε 2 αντιφασίστες συναγωνιστές, καθ’ υπόδειξη μελών της ναζιστικής οργάνωσης. Ο ένας εκ των δύο διωκόμενων έχει ήδη αθωωθεί σε προηγούμενο δικαστήριο, ενώ αύριο Τετάρτη 11/10/17 δικάζεται ο δεύτερος. Την προηγούμενη μόλις μέρα από το συμβάν, η αστυνομία είχε προβεί σε μαζικές προσαγωγές στην αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για να αποτρέψει μοίρασμα  τροφίμων από τη Χ.Α. στην παραλία του Βόλου, συνεργώντας με τους ναζί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξαργυρώσουν την κοινωνική εξαθλίωση. Τότε η αστυνομία υπό την κάλυψη της δημοτικής αρχής, έβαλε πλάτες ώστε να περιφρουρίσουν τη φασιστική φιέστα της ελεημοσύνης, στρώνοντας το έδαφος στη Χρυσή Αυγή, για να  επιτελέσει ακόμα πιο εύκολα το ρόλο του πιο πιστού φρουρού της οικονομικής ολιγαρχίας και να βρει κοινωνικά ακροατήρια για να χύσει το ναζιστικό της δηλητήριο. Όλα αυτά ενώ τον Οκτώβρη του 2012 (δύο μήνες πριν), ο βουλευτής της Χ.Α. Π. Ηλιόπουλος, είχε προβεί σε απειλητική επίδειξη όπλου σε συναγωνιστή, περιστατικό κατά το οποίο ο βουλευτής και η συμμορία του συνέχισαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ στην ασφάλεια προσήχθησαν έξι αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος.
Η υπερπαραγωγή στημένων διώξεων και η επιχείρηση άσκησης τρομοκρατίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές (διώξεις αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενάντια στην ιδιωτικοποίησης φυσικών πόρων και αγαθών κτλ) εντάσσεται στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης που επιχειρεί σύσσωμος ο κόσμος της οικονομικής ολιγαρχίας, εργοδοτών, τραπεζών και των πιστών πολιτικών εκφραστών τους στον κόσμο της εργασίας και του κινήματος. Η ένταση της καλοστημένης κυβερνητικής επιχείρησης διώξεων αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα των πολιτικών καταστολής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν την διατήρηση του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου, που αντλεί κέρδος πάνω στο ρήμαγμα της ζωής και του εργασιακού μόχθου ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων.
Δεν πρέπει πλέον να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη για την σύμπραξη Χρυσής Αυγής - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης της οικονομικής ολιγαρχίας! Οι μεν νομοθετώντας, οι δε δολοφονώντας βρίσκονται στην ίδια κοινωνική πλευρά!  Περίτρανα αυτό αποδείχθηκε στη Μαγνησία, όταν λίγες εβδομάδες πριν από σήμερα (24/9/17) κυβέρνηση και η δημοτική αρχή περιφρούρησαν την ομαλή διεξαγωγή εκδήλωσης της ναζιστικής, εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, στον Αλμυρό, θέτοντας στην υπηρεσία της διάχυσης του ναζιστικού δηλητηρίου 8 διμοιρίες ΜΑΤ, ένα ελικόπτερο και όλη σχεδόν την αστυνομική δύναμη Μαγνησίας! Την ίδια στιγμή το Σάββατο  07/09/17 η εγκληματική συμμορία της Χ.Α. δρούσε με ένα ακόμα τάγμα εφόδου της στον Ασπρόπυργο, ξυλοκοπώντας άγρια με σιδηρολοστούς και μαχαίρια δύο Πακιστανούς εργάτες γης.


Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν αποτελεί για εμάς ένα αποκομμένο κοινωνικό κίνημα. Είναι αγώνας αντιεργοδοτικός, αντικαπιταλιστικός, ενάντια στη λεηλασία της ίδιας μας της ζωής! Στεκόμαστε στο πλευρό του διωκόμενου αντιφασίστα αγωνιστή και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του.


10/10/2017
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου