Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ούτε στον Αλμυρό ούτε πουθενά…


Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί σιγά σιγά να βγει ξανά στο προσκήνιο, καθώς η δίκη του στελεχιακού της δυναμικού, αλλά και η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, έχουν υποστείλει ή έχουν περιορίσει εδώ και καιρό τους λεονταρισμούς του πρόσφατου παρελθόντος. Επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την υπεραντιδραστική στροφή όλων των διεθνών καπιταλιστικών κέντρων (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία κτλ) και την πολεμική προετοιμασία, στρώνουν το χαλί του εθνικισμού και του ρατσισμού, επιχειρώντας, σε απόλυτη ταύτιση με την αστική πολιτική, να στοχοποιήσουν τους πλέον αδύναμους κρίκους της κοινωνικής αλυσίδας, είτε αυτοί είναι οι μετανάστες είτε είναι οι άνθρωποι του μεροκάματου. Ο τίτλος της εκδήλωσης τους την Κυριακή 24/09 στον Αλμυρό, «όχι στη φτωχοποίηση και την ισλαμοποίηση της πατρίδας μας», με ομιλητές τους βουλευτές Γ. Λαγό και Π. Ηλιόπουλο, ανταποκρίνεται ξεκάθαρα στον παραπάνω στόχο. 

Μετά την παταγώδη αποτυχία τους να εμφανιστούν σε μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση στην περιοχή της Μαγνησίας (ακύρωση με την πίεση του κινήματος των εκδηλώσεων τους σε Διμήνι και Χλόη), παρόλη τη στήριξη από τους τοπικούς φορείς και κυρίως τη δημοτική αρχή του Βόλου, επιδιώκουν να ξαναχύσουν το δηλητήριο τους με πρώτο σταθμό μια περιοχή που η πολιτική τους πρόταση έρχεται σε επαφή με το κοινωνικό υποκείμενο που εκφράζουν εδώ και δεκαετίες. Και αυτό δεν είναι άλλο από τους μεγαλοτσιφλικάδες- μεγαλοαγρότες της περιοχής του Αλμυρού, τα κέρδη και ο πλούτος των οποίων ως μια περίεργη φρασοκωμωδία προέρχονται από την επί χρόνια εκμετάλλευση μεταναστών (και όχι μόνο) εργατών γης…!!! Ήταν εξάλλου εκείνοι που στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016 δέχονταν με ανοιχτές αγκάλες τον Ηλιόπουλο στο «μπλόκο» τους στις Μικροθήβες. Είναι μια ακόμη απόδειξη πως η Χρυσή Αυγή εκφράζει και εκπροσωπεί μια κοινωνική ελίτ, που άλλοτε στηρίζεται στη δημιουργία εργοδοτικών σωματείων και στην τρομοκρατία συνδικαλιστών, όπως στην περίπτωση του Περάματος, και άλλοτε στην προπαγάνδα εναντίων των μεταναστών, προκειμένου να γίνονται εύκολη βορά στις εκμεταλλευτικές διαθέσεις της εργοδοσίας, η οποία στη βάση αυτή απομυζά όλους τους εργαζόμενους.       

Με την ίδια άνεση όμως η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μια ακόμη φορά το «άσυλο» που της προσφέρουν μια σειρά τοπικών αρχόντων στην περιοχή της Μαγνησίας. Μετά λοιπόν από τον κ. Μπέο που τους παραχωρούσε το δημαρχείο του Διμηνίου για τις εκδηλώσεις τους, μετά το δήμαρχό του δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα που καλούσε τον Ηλιόπουλο να βραβεύσει αθλητές σε αγώνες της περιοχής, τη σκυτάλη παίρνει ο κ. Εσερίδης, που αρνείται να λάβει ρητή απόφαση για απαγόρευση χρήσης της πλατειάς του Αλμυρού από τους φασίστες, επιχειρώντας να πάρει ίσες αποστάσεις, δηλώνοντας απλά πως η πλατεία του Αλμυρού δεν διατίθεται γενικά για πολιτικές εκδηλώσεις. Καμία πρόφαση περί «δημοκρατίας» δεν μπορεί να υποκρύψει τις σχέσεις συμπάθειας που υπάρχουν μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των κρατικών θεσμών. Αυτές εξάλλου έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο διάστημα με τον πλέον επίσημο τρόπο με τους εναγκαλισμούς κυβερνητικών στελεχών με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο (Βίτσας-Κασιδιάρης) και όχι μόνο. Αυτό που κάνει τους κρατικούς και κυβερνητικούς θεσμούς να συγκλίνουν, να συνυπάρχουν και να βοηθούν το έργο της Χρυσής Αυγής, είναι η ενότητα στους στόχους: Εθνική ενότητα, εκμετάλλευση και καπιταλιστική σταθερότητα είναι η τριπλέτα της θεσμικής τους επικοινωνίας.   

Ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία του Αλμυρού και της περιοχής μας οφείλει να συγκρουστεί με την σάπια πολιτική και κοινωνική συμμαχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ και των ναζιστικών κατακαθιών της Χρυσής Αυγής. Το να μην πάρει σπιθαμή γης η Χρυσή Αυγή είναι ένας αγώνας ενάντια στο πιο επιθετικό εκμεταλλευτικό τέρας που το πρόσωπό του το βλέπουν χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι καθημερινά με διαφορετικό τρόπο στα χωράφια, στα εργοστάσια, στους χώρους εστίασης κτλ. Είναι αγώνας ενάντια σε έναν κανιβαλισμό που επιχειρεί να τσακίσει τους αδύνατους γιατί φοβάται να τα βάλει με τους δυνατούς. Είναι αγώνας για μια ζωή ελεύθερη από κάθε μορφής τυραννία, οικονομική, πολιτική, ιδεολογική, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν στη βάση των αναγκών τους και όχι στη βάση του εξπρές της κερδοφορίας. Ούτε στον Αλμυρό ούτε πουθενά δε θα αφήσουμε φασίστες και ναζί να εξαπολύσουν το δηλητήριο τους!

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 24/09 στις 18:00 στην Πλατεία του Αλμυρού

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου