Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η απαράδεκτη απόρριψη της αιτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή δε θα μείνει αναπάντητη.Όλοι στη συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο στις 18/7 στις 8μμ

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ!

Μετά τη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου ο οποίος αθωώθηκε πανηγυρικά για όλες τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει, φαίνεται ότι το κράτος και η αστική δικαιοσύνη διεκδικούν μια αντιδραστική ρεβάνς. Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας τη Δευτέρα 17 Ιουλίου με ψήφους 3-2 απέρριψε  την αίτηση αναστολής της ποινής  της Ηριάννας Β.Λ και του Περικλή. Ο ίδιος εισαγγελέας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκρινε ότι χρειάζεται αποφυλάκιση για ανθρώπους που έχουν διαπράξει αποδεδειγμένα εγκλήματα, όπως και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και της υπόθεσης «Noor 1».  Στην υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή μάλλον το να μην έχεις τελέσει έγκλημα, το να μην έχεις κάνει τίποτα πέρα από το να διατηρείς προσωπικές σχέσεις, θεωρείται κίνδυνος για το μέλλον. Μοναδικό στοιχείο καταδίκης ένα μερικό και αμφίβολο (σύμφωνα με βιοεπιστήμονες) δείγμα DNA.
Κυβέρνηση, κράτος και αστυνομία δουλεύουνε μαζί, αν και υποκριτικά, στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Φίλης, Ξυδάκης) παρεβρέθησαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους και έλαβαν τελικά την αντιμετώπιση που τους αρμόζει. Όλα τα περιστατικά των στημένων δικών και καταδικών χωρίς αποδείξεις είναι κομμάτι της σύγχρονης καταπάτησης των λαϊκών ελευθεριών και προσπαθούν να αποτελέσουν προειδοποίηση για το πώς θα αντιμετωπίζεται ο κόσμος που εκφράζει αντίσταση στην καθημερινή επίθεση που δέχεται. Είναι ο λεγόμενος “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας”, όπου τρομοκρατία γι’ αυτούς είναι όποιος τολμά να αγωνίζεται, να εκφράζει κάτι διαφορετικό από την αστική φρασεολογία, όποιος μιλάει για τον κομμουνισμό ή την αναρχία, ή εν τέλει όποιος παλεύει για να επιβάλει τις βασικές του ανάγκες.
Η απάντηση μας είναι ότι δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο. Το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης, τα δεκάδες κείμενα που έχουν υπογραφεί το τελευταίο διάστημα για αθώωση των δύο κατηγορούμενων είναι μόνο η αρχή. Η σημερινή απόφαση του Εφετείου ήταν καθοριστική για να ξεκινήσει σήμερα κιόλας ο κόσμος να βγαίνει στους δρόμους. 
Απέναντι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον ο κανόνας της αστικής δημοκρατίας, προτάσσουμε την ανάγκη ενός ενιαίου, μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης για όλον τον αγωνιζόμενο λαό και ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης.

Απαιτούμε άμεση απόσυρση των κατηγοριών και απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ και του Περικλή!

Όλοι στη συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο στις 18/7 στις 8μμ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου