Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αλληλεγγύη στον διωκόμενο Φίλιππο Λουίζο, δημιουργού της σατυρικής σελίδας "Γέροντας Παστίτσιος"



Αλληλεγγύη στον διωκόμενο Φίλιππο Λουΐζο.
 Να απαλλαχθεί από τις ανυπόστατες και λογοκριτικές κατηγορίες

Στις 2 Μαρτίου εκδικάζεται η έφεση του Φίλιππου Λουΐζου, του δημιουργού της σατυρικής σελίδας "Γέροντας Παστίτσιος" κατά της πρωτόδικης ποινής που του επιβλήθηκε το 2012 σε δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, για «καθύβριση θρησκεύματος» με βάση το νόμο του μετεμφυλιακού κράτους (1951) περί βλασφημίας.
Πέντε χρόνια μετά τη δίωξη -με την ενεργοποίηση της διαβόητης για τις υποθέσεις που "προέκρινε" υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος της ασφάλειας- και την καταδίκη του από το δικαστήριο, και παρά τη διεθνή κατακραυγή που προέκυψε, ο νόμος περί βλασφημίας δεν έχει καν καταργηθεί! Η διατήρησή του αποσκοπεί στη λογοκρισία και την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βέβαια αφορά συνολικότερα το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας. Πρόκειται για άλλη μία από τις περιπτώσεις που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί επακριβώς τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποδεικνύοντας ότι η μνημονιακή πολιτική δεν έχει "χαραμάδες" για τα "δικαιώματα", αλλά αντιθέτως προωθείται χέρι χέρι με την καταστολή και τον περιορισμό κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
-Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον διωκόμενο Φίλιππο Λουΐζο. Ζητάμε την απαλλαγή του από τις ανυπόστατες και λογοκριτικές κατηγορίες
-Ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας
-Παλεύει για τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και για τον πλήρη διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου