Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Κατώτατη σύνταξη να πάρουν η κυβέρνηση και η πολιτική της

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στα πλαίσια του 3ου μνημονίου παρουσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί ένα νεοφιλελεύθερο τερατούργημα που καταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Ταυτόχρονα, μειώνει κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, προσθέτει αβάσταχτα βάρη στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, χτυπάει ακόμα περισσότερο τα τμήματα εκείνα που έχουν ήδη νοιώσει την ανεργία, την ελαστική και μαύρη εργασία. Και αυτό το νομοσχέδιο είναι η «αφετηρία» της κωμωδίας που λέγεται διαπραγμάτευση.

Όλο ο συστημικός Τύπος έχει ξεκινήσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα στήριξης της κυβέρνησης για να περάσει το νομοσχέδιο, ενώ ακόμα και οι υποτιθέμενες φωνές «κριτικής» ζητάνε ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Το κυβερνητικό τερατούργημα δεν πρέπει να έρθει καν για ψήφιση στην Βουλή. Με αγώνες, κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις  τώρα. Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς  έχουν ευθύνη να δώσουν την μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο. Για να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει  κυβέρνηση.

Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση

Να μη φτάσει καν στη Βουλή για ψήφιση το ασφαλιστικό τερατούργημα

Απεργίες τώρα!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου