Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Απόφαση της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την εκλογική τακτική


Απόφαση της Τ.Ε. Μαγνησίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 28/8/2014

Συνεδρίασε η Τ.Ε. Μαγνησίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Παρασκευή 28 Αυγούστου και υπερψήφισε ομόφωνα την εισήγηση της ΚΣΕ στις Τ.Ε. και στο ΠΣΟ (20-0-0) ενώ καταψηφίστηκε η εισήγηση των οργανώσεων ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ. Η απόφαση πάρθηκε κατόπι πλούσιας συζήτησης και προβληματισμού με τα μάτια στραμμένα στην αναγκαιότητα για την συγκέντρωση δυνάμεων για την ματαίωση κα ανατροπή του 3ου μνημονίου και της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και την διαμόρφωση αντικαπιταλιστικού πολιτικού σχεδίου και προγράμματος υπέρβασης της κρίσης για τις δυνάμεις τις εργασίας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Ως προς τα ζητήματα τις εκλογικής μας τακτικής όπως αυτά προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα αποφασίστηκαν τα εξής:
 1. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και οι πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες που αυτό τροφοδότησε αλλά τα ταξικά χαρακτηριστικά του αποτελέσματος δεν μας επιτρέπει στο ελάχιστον να υποχωρήσουμε από τις βασικές προϋποθέσεις που το ίδιο το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να επιβάλλει για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος και η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει εδώ και χρόνια. Απεναντίας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και με προγραμματική πληρότητα οφείλουμε να τεκμηριώσουμε ότι και αναγκαία και εφικτή είναι η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ σε σύγκρουση με την άρχουσα τάξη και μέσω του επαναστατικού δρόμου.
2. Η ΛΑ.Ε. πρόκειται για πολιτικό σχέδιο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προγραμματικά, φυσιογνωμικά και σε επίπεδο κοινωνικής απεύθυνσης αναπαράγει την χρεοκοπημένη λογική του αντινεοφιλελεύθερου, αντιμνημονιακού και πατριωτικού μετώπου του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν έχει στο πυρήνα της την εργατική πολιτική, δεν συμβάλει στο ανατρεπτικό κίνημα, και δεν έχει αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό. Αναπαράγει τις αυταπάτες για λύση εντός και σε συμφωνία με την ΕΕ ενώ το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ δεν τίθεται από εργατική αντικαπιταλιστική σκοπιά αλλά σαν ενδεχόμενο μιας υποτίθεται προοδευτικής καπιταλιστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η σχέση της ΛΑ.Ε. και του συνδικαλιστικού της φορέα με τους «ναινέκους» του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και  άλλων τμημάτων του (π.χ. Φωτόπουλος) είναι χαρακτηριστική. Ως εκ τούτου η Τ.Ε. εκτιμά ότι η ΛΑ.Ε. είναι πίσω από τις διαθέσεις του κόσμου τις εργασίας και ενάντια στο τριπλό ΟΧΙ του πολύμορφου κινήματος γύρω από το δημοψήφισμα, και τα κριτήρια για πολιτική και εκλογική συνεργασία δεν υφίστανται.
3. Η Τ.Ε. επιτροπή καλεί το ΠΣΟ να συμβάλει στην ενότητα και την ανάπτυξη της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με μία απόφαση δημοκρατική που θα λαμβάνει υπόψη την ετυμηγορία των Τ.Ε. και άρα αυτονόητα δεσμευτική για όλα τα μέλη, στελέχη και οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διαφορετικές εκλογικές τακτικές και πολιτικές πρακτικές από μεριάς οργανώσεων η στελεχών έξω και ενάντια στην πολιτική στόχευση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν εκφράζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλούμε το ΠΣΟ και τις οργανώσεις να τοποθετηθούν με σαφήνεια σε αυτό το ζήτημα που τραυματίζει και εκφυλίζει την μετωπική μας προσπάθεια.

Ως προς την αναγκαία αντιπολίτευση και αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στο τρίτο μνημόνιο η Τ.Ε. αποφάσισε με πλειοψηφία (18-1-1) να στηρίξει την ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση της Καμάρας στην ΔΕΘ στις  5/9 που διοργανώνεται από πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
Παρασκευή 28/08



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου