Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤTIP)


Να μην περάσει η συμφωνία ΤΤΙΡ, η παγκόσμια χούντα των πολυεθνικών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αντίσταση στην αντιδημοκρατική μεθόδευση να επιβληθεί η λεγόμενη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤTIP). Εδώ και καιρό με ευθύνη της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων γίνονται με απόλυτη μυστικότητα διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ που επιχειρεί να τοποθετήσει πάνω από κάθε νόμο, δικαίωμα, πολιτική ρύθμιση και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος τα κέρδη των μονοπωλίων και τραπεζών.
Αντικειμενικός στόχος, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, είναι να καταργηθούν τα μέτρα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και ένα μεγάλο πλήγμα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, ώστε η ασυδοσία των επιχειρήσεων να θωρακιστεί από κάθε κοινωνικό αγώνα και λαϊκό έλεγχο. Στο στόχαστρο μπαίνει η προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, του δημόσιου πλούτου ώστε να μεγαλώσουν τα υπερκέρδη των εταιριών. Αυτά που βλέπουμε στη ΒΑ Χαλκιδική, με το κράτος να είναι στην υπηρεσία των χρυσοθήρων ενάντια σε ανθρώπους και περιβάλλον, επιχειρείται να γίνει το μέλλον μας, χωρίς δυνατότητα διαφυγής.
Η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την ΤΤΙΡ στις 10/6 θα καταδείξει, έστω και μέσα από αυτά που θα επιχειρηθεί να μείνουν στο σκοτάδι, τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της. Αποδεικνύεται ότι όχι απλά δεν αλλάζει η ΕΕ σε όφελος των ευρωπαϊκών λαών, αλλά ότι αποτελεί σταθερά ένα εχθρό των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και του περιβάλλοντος.
Όσοι κυβερνήσαν μνημονιακά, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους Ποτάμι, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ κλπ είναι ένοχοι γιατί οδήγησαν στα κρυφά τη χώρα σε αυτή τη διαδικασία της ΤΤΙΡ. Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί σιωπά, δεν καταδικάζει, αλλά και συνεχίζει τη συμμετοχή της Ελλάδα στη διαδικασία αυτή.
Απαιτείται άμεση κινητοποίηση πρώτα από όλα για την απόρριψη στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στη βουλή και παντού της ΤΤΙΡ. Επείγει η μάχη για την αποκάλυψη του περιεχομένου της.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε δράση που θα την κάνει υπόθεση του μαζικού κινήματος, των συνδικάτων και της νεολαίας και παράλληλα θα ενισχύσει τις πρωτοβουλίες περιβαλλοντικών οργανώσεων. Απαιτείται τώρα κοινή δράση των δυνάμεων της κοινωνικά μαχόμενης Αριστεράς. Συνελεύσεις παντού για την ενημέρωση και την καταδίκη της ΤΤΙΡ, οργάνωση του αγώνα για να μην περάσει η παγκόσμια χούντα των πολυεθνικών.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου