Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Οι φασίστες προκαλούν! Οι ναζιστές δολοφόνοι να τιμωρηθούν!


Μία παρωδία ήταν χτες η έναρξη της κομβικής δίκης των ΧΑυγητών με μεγάλη σημασία για το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η οποία τελικά αναβλήθηκε για τις 7 του Μάη. Οι φασίστες τραμπούκοι δολοφόνοι κατηγορούμενοι αφού πολλοί από αυτούς προκλητικά απουσίαζαν από την δίκη, έστειλαν για αντικαταστάτες τάγματα τρομοκράτησης των μαρτύρων κατηγορίας, των συγγενών και φίλων του δολοφονημένοι αντιφασίστα εργάτη Παύλου Φύσσα. Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τον υπουργό Πανούση για τα ανδραγαθήματα του στους χώρους του Πανεπιστημίου, οι τραμπούκοι ατιμώρητοι και απολαμβάνοντας προκλητικά ασυλία παρ' όλη την λαϊκή καταδίκη τους  συνεχίζουν να απειλούν υπό την καθοδήγηση των επιχειρηματικού κατεστημένου που τους στηρίζει και θέλει να τους σώσει από την παραδειγματική τιμωρία για την βαρβαρότητα που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα της εφημερίδας του αρχιχαφιέ Θέμου Αναστασιάδη το οποίο ουσιαστικά κατέδιδε τα ονόματα  των μαρτύρων κατηγορίας. Άραγε η δικαστική εξουσία γιατί παραμένει αδρανής απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα;

Αποδεικνύεται γι ακόμη μία φορά ότι αυτή η δίκη αποτελεί μία από τις σημαντικές πολιτικές μάχες που έχει να δώσει το αντιφασιστικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αποδεικνύεται επίσης ότι χωρίς την ενεργή παρέμβαση του κινήματος η δίκη αυτή είναι ευάλωτη και χειραγωγήσιμη από θεσμικές και εξωθεσμικές πιέσεις που θέλουν να διαμορφώσουν κλίμα ευνοϊκής μεταχείρισης της ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ και να διευκολύνουν μία ευνοϊκή δικαστική ετυμηγορία που έτσι και αλλιώς επιδιώκεται από την αστική δικαιοσύνη. Αποδεικνύεται τέλος ότι η ΧΑ και ο φασισμός είναι μία πολύτιμη εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος, της εργοδοσίας και του κράτους για να διασφαλιστεί η συνέχεια της βάρβαρης μνημονιακής αντεργατικής πολιτικής την οποία συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ως εκ τούτου η παραδειγματική καταδίκη των φασιστών δεν αποτελεί απλά ζήτημα «νομικής τάξης» ούτε απλά εδράζεται στο κατηγορητήριο με βάση τον ποινικό κώδικα. Είναι ένα βήμα για το τσάκισμα αυτής της εφεδρείας και την απονομιμοποίηση των φασιστικών ιδεών. Είναι ηθική και πολιτική δικαίωση όλων των θυμάτων της παρακρατικής και φασιστικής δράσης των τελευταίων ετών. Είναι μία μάχη που θα κατοχυρώσει την δυνατότητα των ίδιου του κινήματος να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις να βάζει την ατζέντα του για την ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των αντεργατικών πολιτικών, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που θρέφει τον φασισμό, για την διεκδίκηση ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων για την επιβολή των διεκδικήσεων μας απέναντι στον αστικό συνασπισμό εξουσίας και στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για την πάλη ενάντια στον ρατσισμό και τον εθνικισμό, την εκμετάλλευση και τον πόλεμο που έχει γεμίσει πρόσφυγες και ξεριζωμένους όλη την Μεσόγειο. 

Το αίτημα για την παραδειγματική καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων πρέπει να υιοθετηθεί και να ιεραρχηθεί από τα πρώτα στις διεκδικήσεις των εργατικών συλλογικοτήτων, των σωματείων, των οργάνων του νεολαιίστικου κινήματος, των συνελεύσεων γειτονιάς κτλ.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας σήμερα Τρίτη 21/4 στις 18:30 στην πλατεία του Αγίου Νικολάου!

Δείτε την ανακοίνωση της ΑΚΜ εδώ 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 21/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου