Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, για την απόρριψη ψηφίσματος απο το περιφερειακό συμβούλιο για το θάνατο των τριών πεζοναυτών στις Γλαφυρές

Συγκαλύπτει τη δολοφονία των τριών Πεζοναυτών από τον Στρατό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο στη Θεσσαλία


Τα ιερά και τα όσια της αστικής πολιτικής, όπως η στρατιωτική ιεραρχία, δεν θίγονται από κανέναν.  Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη ακόμη και όταν δολοφονούν. Αυτό είναι το μήνυμα της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου στη Θεσσαλία που απέρριψε στη συνεδρίαση του την Παρασκευή 28/11, ακόμα και τη συζήτηση επί του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή και αφορούσε τον τραγικό θάνατο των τριών πεζοναυτών στο πεδίο βολής των Γλαφυρών στο Βόλο στις αρχές Οκτώβρη. Με μια πραξικοπηματική διαδικασία εξπρές οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν οποιαδήποτε κουβέντα για το περιστατικό, δηλώνοντας και αυτοί με τη σειρά τους όρκους πίστης στα αμυντικά δόγματα που αντιμετωπίζουν φαντάρους και στελέχη ως αναλώσιμους.

Η μεθόδευση βέβαια φάνηκε από την πρώτη στιγμή που η Αριστερή Παρέμβαση κατέθεσε το ψήφισμα στις αρχές Οκτώβρη. Η υπόθεση σχεδόν λοιδορήθηκε ως άσχετη με το περιφερειακό συμβούλιο, ενώ η δήθεν όπως αποδείχτηκε συζήτησή του, αναβάλλονταν διαρκώς για 3 συνεχόμενα συμβούλια. Τα κροκοδείλια δάκρια που χύθηκαν τόσο από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, όσο και από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κολινδρίνη και η εθιμοτυπικού χαρακτήρα διαδικασία για την τήρηση «ενός λεπτού σιγή» στο περιφερειακό συμβούλιο που ακολούθησε του ατυχήματος, δεν αποτελούν παρά χλευασμό στη μνήμη των νεκρών φαντάρων.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια, δεν εκπλήσσει, αλλά εξοργίζει. Δεν εκπλήσσει γιατί η υπόθεση των τριών αδικοχαμένων φαντάρων φαίνεται πως παίρνει το δρόμο δεκάδων αντίστοιχων υποθέσεων. Κοινώς στρατιωτική και πολιτική ηγεσία δε θα δώσουν κανένα πόρισμα στη δημοσιότητα και για μια ακόμη φορά δε θα λογοδοτήσει κανείς. Εξοργίζει όμως τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή μέσα στα στρατόπεδα και κατανοούν πως η τύχη τους παίζεται στα ζάρια, των «εθνικών στόχων», του «αξιόμαχου», των ΝΑΤΟικών ασκήσεων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου