Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου της Αριστερής Παρέμβασης για το χτύπημα του αντιφασιστικού κινήματος και το "χαιδεμα" της Χρυσής Αυγής στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου της ΘεσσαλίαςΔελτίο Τύπου
Για τα γεγονότα στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Ο Μπαλτάκος ζει και βασιλεύει και στην περιφέρεια Θεσσαλίας στο πρόσωπο του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η προσπάθεια δημιουργίας στημένων ακροατηρίων στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου, την Παρασκευή 29/08, με την προνομιακή μεταχείριση των φασιστών της Χρυσής Αυγής και τον ουσιαστικό αποκλεισμό του κόσμου του αγώνα και της αριστεράς. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, που την ίδια στιγμή που επιτίθεντο επανειλημμένα στον κόσμο του κινήματος, «έκαναν» πλάτες στους Χρυσαυγίτες.
Είναι πλέον εμφανές, πως οι κυβερνητικοί εκφραστές δεν χρειάζονται κρυφές συνομιλίες με τη Χρυσή Αυγή. Η νεοσυντηρητική ατζέντα που επιβάλουν και το δόγμα του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού στο οποίο στρατεύονται αποτελούν τον μόνιμο ομφάλιο λώρο που τους συνδέει πολιτικά και ιδεολογικά με τα φασιστικά κατακάθια. Η πάλαι ποτέ «δεξιά πολυκατοικία» προσπαθεί «γέρνοντας» προς την ακροδεξιά να τσακίσει τον «εχθρό λαό», προκειμένου να σταθεροποιήσει τα πιο βάρβαρα σχέδια εκμετάλλευσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
            Σε ένα σκηνικό όρκων πίστης στην καταστολή, οι δυνάμεις της Αριστερής Παρέμβασης προφανώς δεν χωρούσαν. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, απέκτησε εκ νέου αντιπροσώπευση στο περιφερειακό συμβούλιο, υποσχόμενη την πάλη ενάντια στον Καλλικράτη, την πάλη ενάντια στη χούντα συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την είσοδο του ίδιου του κινήματος στις αίθουσες του περιφερειακού συμβουλίου. Αποτιμάμε θετικά την ενιαία στάση των παρατάξεων της αριστεράς, αποχώρησης και καταγγελίας της διαδικασίας, καθώς συνιστά απομόνωση και διαπόμπευση των δυνάμεων της λαομίσητης συγκυβέρνησης και των φασιστών. Η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς έχει νόημα στο βαθμό που σπάει τη θεσμική βιτρίνα, ανατρέπει με όρους κινήματος την εκλογική αναμονή και κατορθώνει να επιβάλει τη λαϊκή βούληση. Καμία αναμονή λοιπόν σε κυβερνητικές λύσεις και αυταπάτες. Μαχητικός αγώνας για τη συντριβή των σχεδίων τους τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου