Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10, 11:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Με "το δόγμα των δυο άκρων”, η άθλια δικομματική κυβέρνηση εξαπολύει γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Ο δίκαιος μαζικός αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές διώκεται ως “έγκλημα”. Οι καταληψίες μαθητές διώκονται και καταδικάζονται ως παραβάτες του ποινικού κώδικα. Οι αγωνιζόμενοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διοικητικοί υπάλληλοι είναι στο στόχαστρο αστυνομικών και δικαστικών διώξεων. Ο αγώνας για την απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται ως το άλλο άκρο της φασιστικής απειλής.

Το όνειρο  του Σαμαρά και της τρόικα, των καναλαρχών-που υπεξαιρούν δωρεάν τις συχνότητες- και των παπαγάλων μεγαλοδημοσιογράφων στα ΜΜΕ και κάτι κρατικοδίαιτων "διανοούμενων" που έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια βρίζοντας την "βία" των αγωνιζόμενων είναι ένα! Να παραμείνει ανεξέλεγκτη, άτεγκτη και αποκλειστική η βία της κυβέρνησης, του κράτους και της εργοδοσίας.


Ο κόσμος της δουλειάς έχει τεράστια δύναμη για να ανατρέψει αυτήν την άθλια πολιτική...και να πετάξει στα σκουπίδια τους υπηρέτες της.


Το συλλαλητήριο και αντιφασιστικός συντονισμός το Σάββατο στις 19/10 αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια ενός ενιαίο αντιφασιστικού, αντικυβερνητικού αγώνα και πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους εργαζομένους την νεολαία και τον λαό απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στόχος η διεύρυνση της πάλης του εργατικού κινήματος πέρα από τις οικονομικές διεκδικήσεις για την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος και του καθεστώτος της ανοιχτής καπιταλιστικής δικτατορίας που έχει επιβληθεί, για μία απελευθερωτική προοπτική για όλη την κοινωνία χωρίς τα δεσμά της εκμετάλλευσης και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Για την απομόνωση των φασιστών σε κάθε χώρο και την αποφασιστική αντεπίθεση τους ανατρεπτικού λαϊκού κινήματος.Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το κάλεσμα της Αντιφασιστική Κίνησης Μαγνησίας στο οποίο ανταποκρίθηκαν η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, το Σωματείο εργαζομένων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, ΠΤΔΕ και Βιοχημείας, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας και η Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου:


"Προς: κάθε τοπικό εργατικό σωματείο(δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα), τους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΠΘ, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια και εν γένει κάθε μαζικό φορέα και κάθε συλλογικότητα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού μας. 

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 69 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Με αυτή την αφορμή η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε ένα μεγάλο παλλαϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Δεν ξεχνώ και πολεμώ το φασισμό!». Το συλλαλητήριο καλούν και συνδιοργανώνουν και η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας, το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Καρδίτσας και το Στέκι Rosso Nero από τα Τρίκαλα.

Όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές και με διάφορες αφορμές θεωρούμε ότι:

§         Ο σύγχρονος φασισμός και ναζισμός, είτε ονομάζεται Χρυσή Αυγή είτε έχει οποιοδήποτε άλλο όνομα, αποτελεί μια πολύ σοβαρή απειλή για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό.

§         Στόχος των φασιστών είναι να χτυπήσουν με τη βία το εργατικό κίνημα και τη δυνατότητα του λαού να παλεύει για τα δικαιώματά του. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι επιθέσεις σε συνδικαλιστές, που ακολούθησαν τις επιθέσεις και τις δολοφονίες μεταναστών. Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός γενικά αποτελούν τον μπράβο του συστήματος. Όπως καταδεικνύουν οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις ΧΑ – εφοπλιστών τα φασιστικά τάγματα εφόδου επιδιώκουν είναι οι δυνάμεις κρούσης στα χέρια του συστήματος.

§         Καθόλου τυχαία η Χρυσή Αυγή έχει πάρει θέση ενάντια σε κάθε εργατική/ λαϊκή κινητοποίηση: ΕΡΤ, απεργία καθηγητών, Σκουριές/ Χαλκιδική, μαθητικές καταλήψεις κοκ.

§         Η κυβέρνηση και το κράτος δεν πρόκειται να εξαλείψουν το φασιστικό κίνδυνο παρά τη φυλάκιση μέρους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για πολλούς λόγους: επειδή παρείχαν ασυλία στη φασιστική/ ρατσιστική βία, επειδή οι ίδιες αναπαρήγαγαν τις ακροδεξιές και ρατσιστικές ιδέες που προλείαναν το δρόμο για τη ΧΑ, το κυριότερο όμως επειδή η πολιτική που εφαρμόζουν και το σύστημα που υπηρετούν έχουν σαν αποτέλεσμα τη μαζική φτώχεια και ανεργία, γεννάνε την απελπισία και έτσι δημιουργούν τις συνθήκες πάνω στις οποίες αναπτύσσεται ο φασισμός και ο ναζισμός.

§         Ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό είναι η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, των νέων, όλου του λαού. Αυτή άλλωστε είναι και η εμπειρία από την Εθνική Αντίσταση.

§         Για εμάς ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ταυτόχρονα αγώνας ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕκΤ).

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να πάρετε απόφαση στήριξης και συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί στην πλ. Ελευθερίας στο Βόλο. Σας καλούμε επίσης να πάρετε πρωτοβουλίες για να σβήσει ο φασισμός από κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών και από κάθε γειτονιά.

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας 10/10/2013"

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 17/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου