Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑΤις τελευταίες βδομάδες ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο που παρακολουθούμε εδώ και τρία χρόνια, με πρωταγωνιστές αυτή την φορά εκπαιδευτικούς, δημόσιους υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στην ΕΡΤ που παίρνουν με την σειρά τους θέση στην λαιμητόμο που έχουν στήσει οι εκφραστές των πιο άγριων και αντεργατικών πολιτικών που έχει γνωρίσει η σύγχρονη Ευρώπη. Έτσι στην τεράστια δεξαμενή ανέργων προστίθενται μερικές ακόμη χιλιάδες που διογκώνουν ακόμη περισσότερο τις λίστες του τρόμου που γράφονται με το αίμα χιλιάδων εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα. 

Ο αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση, αλλά και ο συνεχιζόμενος για τέταρτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο. Αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κινήματος και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει. Στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δημαρχείο και στην ΕΡΤ στην πόλη μας εδώ στον Βόλο βρίσκονται οι εστίες αντίστασης ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης με μαχητικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, κτλ. Μαζί με τους αγώνες στο ιδιωτικό τομέα και στην βιομηχανική ζώνη είναι αναγκαίο να φτιαχτεί ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στα νέα μέτρα.

Απέναντι σε όλα αυτά το μόνο που έχουμε δει έως τώρα είναι σπασμωδικές αντιδράσεις από την συνδικαλιστικές ηγεσίες που κατά κλάδους ή σε μεμονωμένους χώρους σπέρνουν αυταπάτες και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να οδηγούν τους αγώνες σε σίγουρες ήττες και μεγαλύτερα αδιέξοδα. Στην ενιαία πολιτική ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και κυβερνήσεων ούτε θέλουν ούτε μπορούν να απαντήσουν ενιαία μιας και οι ίδιες αποτελούν γρανάζι του συστήματος.

Έτσι είναι αναγκαίο σε όλα τα αδιέξοδα ο αγώνας των εργαζομένων να αποκτήσει συνολικό και πανκοινωνικό χαρακτήρα και ενιαία συγκρότηση ξεφεύγοντας από τον κατακερματισμό. Η συγκρότηση αυτή θα ξεκινά από τα πρωτοβάθμια σωματεία και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που θα κατονομάζει τον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις πολιτικές της Ε.Ε. και των εκφραστών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και δεν θα διστάσει να συγκρουστεί μαζί τους μέχρι την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Κανένας κλάδος δεν μπορεί να νικήσει μόνος του! Κανένας δεν μπορεί να αφήνει το μέλλον του να το διαχειρίζονται ξεπουλημένοι γραφειοκράτες και κομματόσκυλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κανένας δεν μπορεί να γίνεται παιχνίδι σε αντιλήψεις που υποστηρίζουν ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να υπηρετεί το κόμμα (ΠΑΜΕ).

Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Nα συντονίσουμε τους αγώνες μας. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους. Αναγκαίο βήμα γι΄ αυτό κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων τους:

·         Για να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Για την κατάργηση της ΠΝΠ και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης στην εκπαίδευση, το μετρό και τους ναυτεργάτες.
·         Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
·         Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, νερό, ενέργεια, συγκοινωνίες) και για να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
·         Για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μπορούμε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
·         Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, για άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
·         Κατάργηση των χαρατσιών και όλων των φοροληστρικών μέτρων για τον λαό. Κατάργηση των ιδιωτικών χρεών των φτωχών νοικοκυριών.
·         Όχι στις εξώσεις και στις διακοπές νερού και ρεύματος.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, και όλος ο λαός πρέπει να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση, με την απεργία της 16ης Ιούλη! Καλούμε σε ταξική απεργιακή προσυγκέντρωση στην συμβολή Ερμού με Ιωλκού στις 9 η ώρα και συμπόρευση με τους εργαζομένους της συγκέντρωσης της Πλατείας Ελευθερίας.
 
Παπαθανασίου Αργύρης, δάσκαλος

Παυλίδης Αλέξης, βιομηχανικός εργάτης, μέλος συνδικάτου μετάλλου

Πανόπουλος Θοδωρής, βιομηχανικός εργάτης στην ΙΜΑΣ Α.Ε.

Δικαιάκος Μιχάλης, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Χονδρογιάννης Σταμάτης, άνεργος, μέλος πανελ/κου Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Ντούρος Στάθης, άνεργος, μέλος της διοικούσας επιτροπής του σωματείου εργαζομένων στα ΝΠΙΔ

Σεβαστίδου Όλγα, μέλος της διοικούσας επιτροπής του σωματείου εργαζομένων στα ΝΠΙΔ

Ιωαννίδης Βαγγέλης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»

Παυλάκης Μπάμπης, εργαζόμενος στον ΟΣΕ

Οικονόμου Αριστείδης, εργαζόμενος στον ΟΣΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου