Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/6 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Όσοι πιο πολλοί πεθάνετε
… τόσο λιγότερες συντάξεις θα δώσουμε!

Όσο πιο γρήγορα πεθάνετε
… τόσο πιο λίγα φάρμακα θα πληρώσουμε!

Όσο πιο φτωχοί γίνετε …
… τόσο πιο λίγα θα ζητάτε!

Όσο πιο μίζεροι γίνετε…
τόσο το καλύτερο
γιατί θα βγάλετε το σκασμό!

Αυτή είναι η λογική της χούντας των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Μια χούντα από ανδρείκελα των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών, των διαβόητων «επενδυτών», των δανειστών… μια κυβέρνηση υπηρέτης κάθε ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς παράσιτου.

Στα πρώτα θύματα των μνημονίων και της περιοριστικής πολιτικής περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία, η περίθαλψη και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δηλαδή πρώτα θύματα του θράσους και της αλητείας του κεφαλαίου γίνονται τα πιο φτωχά, αδύναμα και ανυπεράσπιστα στρώματα του πληθυσμού.

Η απίθανη εφεύρεση του ΕΟΠΥΥ έδειξε αμέσως τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Τα ασφαλιστικά ταμεία εξαφανίστηκαν.

Τα νοσοκομεία διαλύονται κάτω από το βάρος δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό, εξευτελιστικών αμοιβών, ελλείψεων σε υλικά, τεχνολογία και υποδομές και φυσικά διαλύονται από την απαξίωση και την δυσφήμιση των εργαζομένων που μεθοδικά προωθεί η άθλια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Τοις κείνων ρήμασιν πειθόμενοι» οι διορισμένες διοικήσεις των νοσοκομείων νοιάζονται μόνο για το κόστος και αδιαφορούν για την θεραπεία και την ανακούφιση του πόνου. Έτσι βλέπουμε τα νοσοκομεία να διοικούνται σα να ήταν ιδιωτικά κερδοσκοπικά μαγαζιά, συχνά σε ανταγωνισμό μεταξύ τους.
«Να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός» = να πεθάνει ο κόσμος.
Είναι τόσο ηλίθιοι που θέλουν να βάλουν τα δημόσια  νοσοκομεία σε οικονομικό ανταγωνισμό μεταξύ τους οπότε οι «πάσες» ασθενών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο θα είναι στοιχείο «εξοικονόμησης» χρημάτων αφού το «άλλο» νοσοκομείο (και τελικά οι ασθενείς) θα επιβαρύνεται το κόστος.

Το νοσοκομείο του Βόλου δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση που θα διασωζόταν από την κυβερνητική αθλιότητα.
Όσο περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου κλείσουν, τόσο πιο υγιές οικονομικά θα παρουσιάζεται από τους ρουφιάνους της κυβέρνησης στους αλήτες της τρόϊκας…
Όσο λιγότερο προσωπικό έχει το νοσοκομείο του Βόλου…
Όσο πιο επικίνδυνο γίνει για την υγεία του πληθυσμού…
Τόσο πιο εκσυγχρονισμένο και «αναδιαρθρωμένο» θα φαίνεται και βέβαια τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία… και όσοι δεν έχουν λεφτά… ας πεθάνουν.

Έτσι τώρα όποιος εργαζόμενος συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται.
Οι ελλείψεις προσωπικού συσσωρεύονται, προσωπικό, τάχα, ζητάει η Διοίκηση και η Περιφέρεια, το υπουργείο φυσικά «τους γράφει», όπως «έχει γραμμένη» και την υγεία του κόσμου.
Μερικές φορές προσλαμβάνει εκτάκτους και επικουρικούς που μέχρι να προσαρμοστούν απολύονται, αλλά βέβαια είναι πιο «φτηνοί» αφού αμείβονται με μισθούς πείνας.
Οι μισές κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα, οι άλλες μισές  λειτουργούν μόνο επειδή το προσωπικό κάνει πολύ περισσότερα κι απ’ όσα είναι ανθρωπίνως δυνατόν, οι υποδομές εγκαταλείπονται, συντήρηση δεν υπάρχει.
Πέρασαν τα χρόνια του μνημόνιου, με μια διοίκηση που έκρυβε την ανικανότητά της και το μίσος της προς τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου, πίσω από τη συστηματική δυσφήμιση των εργαζομένων με τρομοκρατία και τερατώδη ψέματα.
Η παλαιά συνδικαλιστική γραφειοκρατία – πασοκικής και ολίγον ΝΔ κατασκευής και προελεύσεως – τα έβαζε κυρίως με τον τότε διοικητή για να καλύψει το γεγονός ότι οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και δεξιάς είναι που διαλύουν τη δημόσια Υγεία.
Τώρα που αυτός έφυγε πόσο καλύτερη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο;
Μήπως τα ερείπια δεν συμμαζεύονται μόνο με αλλαγή διοίκησης;

·   Ζητούμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές θέσεις του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Βόλου.

· Ζητούμε την διάθεση χρημάτων για την μισθοδοσία, τις εφημερίες – υπερωρίες έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια και για τους ασθενείς και για το προσωπικό.

·  Ζητούμε την τεχνική και επιστημονική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής που καλύπτει.
· Ζητούμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας αυτοδιευθυνόμενο, με κοινωνικό έλεγχο και με ίσες παροχές για όλους.
Ζητούμε επίσης:

· Ένα δημόσιο σύστημα Υγείας χωρίς καμία εξάρτηση από ιδιωτικά συμφέροντα. Ένα δημοκρατικό σύστημα υγείας παραγωγό και διανομέα των αναγκαίων υπηρεσιών.
· Τον περιορισμό των κερδών της φαρμακοβιομηχανίας μέσω της ανάπτυξης μιας λαϊκής πολιτικής για τα φάρμακα και τα υγειονομικά υλικά σε εθνικό επίπεδο.
· Ζητούμε την άμεση απόδοση των χρημάτων και αποθεματικών που κλάπηκαν στο χρηματιστήριο και με το κόλπο του PSI πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και για να γίνουν όλα αυτά αγωνιζόμαστε για μια χώρα χωρίς Ευρώ, ΕΕ, ΔΝΤ και «δόσεις»…
Μια κοινωνία που δεν θα ξαναπληρώσει ποτέ πια τους χιλιοπληρωμένους δανειστές…
Μια οικονομία που θα διευθύνεται από τους εργαζόμενους, που θα νοιάζεται για τους ανθρώπους.
Μια χώρα … σοσιαλιστική!

Καλούμε τον λαό του Βόλου στην συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου την Παρασκευή 7/6 στις 11!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 6/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου