Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Απεγία αναμέτρησης με τη συγχρονη χούντα

 Στην απολυταρχική επίθεση απαντάμε με ενότητα και αγώνα
Δεν είναι νέο ότι η τρικομματική χούντα γράφει για άλλη μια φορά στα παλιά της τα παπούτσια ακόμα και τη «δημοκρατική νομιμότητα», στο όνομα της οποίας έχουν αποσιωπηθεί τα μεγαλύτερα πραξικοπήματα. Αυτή τη φορά όμως τα τάγματα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη έδρασαν μαζικά, ταυτόχρονα και πιο αυταρχικά από ποτέ. Μέσα σε τρία 24ωρα, αφού επιστράτευσαν τους καθηγητές πριν καν επικυρωθεί η απόφαση για απεργία,  έδειραν και συνέλαβαν γυναίκες στις Σκουριές και έβαλαν τα ΜΑΤ μπροστάρηδες κόντρα στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ.
Αυτό το σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν γεμάτο πραξικοπήματα. Είναι πλέον προφανές ότι η τρικομματική χούντα επιτελεί συγκεκριμένο έργο, χωρίς καμία άλλη αρχή παρά μόνο με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων που τη στηρίζουν και στηρίζει. Για να το καταφέρει, δεν έχει κάνει απλά κουρελόχαρτο το σύνταγμα ή τους νόμους. Αμφισβητεί στην πράξη την ανθρώπινη ελευθερία, τη δημοκρατία και κάθε έννοια ηθικής, διαλύει την κοινωνία, είναι εχθρική και εκδικητική όχι μόνο απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, αλλά και σε όποιον απλώς διαφωνεί, πλέον. 
Θα μείνουν μόνοι τους-θα τους ανατρέψουμε!
Η αλήθεια, η πιο επαναστατική πράξη από όλες, δεν είναι αυτή που κεκεδίζουν οι υπουργοί της τρικομματικής χούντας και σιγοντάρουν τα δελτία των 8 με τις ομιλούσες κεφαλές τους. Η αλήθεια, είναι στο αγωνιστικό μήνυμα των εκπαιδευτικών, στα γράμματα συμπαράστασης των μαθητών τους, στα αιτήματα των απεργών, στις σφιγμένες γροθιές των κατοίκων των Σκουριών, στον επίμονο αγώνα των απεργών της ΜΕΒΓΑΛ και άλλων εργοστασίων.
Όλοι και όλες, στις πορείες και συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους απεργούς εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ και τους κατοίκους των Σκουριών. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα που βγήκε στους δρόμους τη Δευτέρα, συμπαραστεκόμενο στους καθηγητές.
Όλοι και όλες στους δρόμους-είναι επιβαλλόμενη πλέον η υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, είναι υποχρέωση η ανατροπή της χούντας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου