Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ



Λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να ξεπεράσει σε αναλγησία και υποτέλεια στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία, τις απόπειρες των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Ο Αντώνης Σαμαράς σπεύδει να καθησυχάσει τα επιτελεία της ΕΕ και την Τρόικα για την εφαρμογή των μέτρων και να «διαπραγματευτεί» γι’ ακόμη περισσότερα με αποτέλεσμα να  έχει γίνει περίγελος. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποτελούν τα αναγκαία στηρίγματα αυτής της εγκληματικής φαρσοκωμωδίας, αναλώσιμοι και πρόθυμοι να στηρίξουν κάθε προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.


Το ευρώ καταρρέει και το μόνο σχέδιο που προτάσσουν είναι να βυθίσουν την ελληνική κοινωνία και τους ευρωπαϊκούς λαούς σε νέο γύρο βαρβαρότητας και λεηλασίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η ΕΕ γίνεται το φρούριο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ένα βάρβαρο καθεστώς εκμετάλλευσης, φτώχειας και ανεργίας εχθρικό και καταστροφικό για τον μέλλον του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο καπιταλισμός βιώνει την πιο βαθειά κρίση του και η αστική τάξη φιλοδοξεί «να πάρει στο τάφο μαζί της» και την υπόλοιπη κοινωνική πλειοψηφία.


Ανακοινώνουν νέα εξοντωτικά μέτρα. Βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Διάλυση της Υγείας και της Παιδείας. Ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, της γης του νερού του αέρα, των λιμανιών, των νησιών και των αεροδρομίων. Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέα μείωση του κατώτατου μισθού. Προσπαθούν να σώσουν μόνο τις δυνάμεις καταστολής από τις περικοπές, θεωρώντας ότι ο ένστολος τραμπούκος των ΜΑΤ αξίζει περισσότερο από  ένα γιατρό ή ένα δάσκαλο. Αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων είναι η ανεργία των νέων μέχρι 24 χρονών να φτάνει το 55%, το 10% των πτυχιούχων να μεταναστεύουν και ταυτόχρονα οι πλούσιοι αυτού του τόπου να δηλώνουν 26 φορές περισσότερο εισόδημα από τους φτωχούς και εφοπλιστές, τράπεζες, βιομήχανοι και εκκλησία να φοροαπαλλάσσονται.



Η ανακοίνωση αυτών των μέτρων είναι η αρχή του τέλους για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά. Ένας νέος αποφασιστικός γύρος νικηφόρας αναμέτρησης είναι αναγκαίος και άμεσο καθήκον για τις ταξικές ανατρεπτικές δυνάμεις, για τους εργαζομένους και την νεολαία. Δεν υπάρχει «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Δεν θα υπάρξει επιβίωση του λαού, χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, χωρίς σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου,  τους δανειστές και την ΕΕ.


Σε αυτή τη κατεύθυνση μαζικό κάλεσμα για μια πρώτη μαχητική αντικυβερνητική διαδήλωση με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, απευθύνουν ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές που διοργανώνουν την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα στις 18:00 «Για ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής και όχι διαπραγμάτευσης και υποταγής, με τους αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, σε διάκριση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό και τις αστικές δυνάμεις, αλλά και την «υπεύθυνη» και νομιμόφρονη αντιπολίτευση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.


Η ελληνική κοινωνία είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μόνο εάν συγκρουστούμε και τους ανατρέψουμε, για να πάρουμε  τις τύχες του τόπου στα χέρια μας, μόνο εάν έρθουμε σε ρήξη με την ΕΕ, το ευρώ και το βραχνά του χρέους, μόνο εάν πάρουμε την εξουσία από τους εκμεταλλευτές, μπορεί να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο. Όλοι στους δρόμους, καμία αναμονή, καμία ανακωχή, να οργανωθούμε και να προετοιμάσουμε τον αγώνα μας για την επιβίωση και την ελευθερία μας, ενάντια στην αντιδραστική επίθεση, τον φασισμό και την οικονομική και κοινωνική καταβαράθρωση.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, 5/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου