Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας για τις εξελίξεις στην ΜΕΤΚΑ.


Την ώρα που ο κόσμος της δουλειάς δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση στα χρονικά και κάθε κοινωνικό αγαθό ξεπουλιέται στο κεφάλαιο, υπάρχουν και σκιρτήματα περηφάνιας και αξιοπρέπειας μέσα στους χώρους δουλειάς, όπως αυτό των τριών αγωνιστών-συνδικαλιστών Α.Παυλίδη,Κ.Βογιατζή και Β.Καλατζή απέναντί στην εταιρία ΜΕΤΚΑ ΑΕ που αδικαιολόγητα και εκδικητικά τους απέλυσε το Φλεβάρη του 2010. Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και το γκεμπελικό εσμό μέρους των τοπικών ΜΜΕ (με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του γνωστού κατ' επάγγελμα παπαγάλου της τοπικής εργοδοσίας κ.κ. Κουμιώτη), οι τρεις αγωνιστές κέρδισαν και την τελική δίκη ενάντια στην άδικη και καταχρηστική απόλυσή τους σε μια απόφαση - καταπέλτη ενάντια στη διεύθυνση της ΜΕΤΚΑ και τις αντεργατικές – τρομοκρατικές της πρακτικές.  
Ότι δεν μπόρεσε να καταφέρει η εταιρία δια της δικαστικής οδού, χάνοντας το ένα δικαστήριο μετά το άλλο, ήρθε με περίσσια θρασύτητα να πράξει η πέμπτη φάλαγγα του τοπικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η πλειοψηφία του Δ.Σ του σωματείου της ΜΕΤΚΑ, πιστή στην παράδοση υποταγής και εκδούλευσης που έχει αναλάβει εδώ και καιρό διέγραψε τους τρεις εργαζόμενους δύο μόλις μέρες μετά την τελευταία νικηφόρα απόφαση του δικαστηρίου. Οι πέντε σύγχρονοι Εφιάλτες  Β.Τσιτσικλής, Π.Τσεργούλας,Τ.Βλαχογιάννης, Κ.Μπαλιάκος, Λ.Σταυρόπουλος έχουν εδώ και καιρό γραφτεί με κεφαλαία γράμματα στις μαύρες σελίδες του εργατικού κινήματος. Οι παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ οι οποίες έχουν ακόμα πάρε δώσε μαζί τους επίσημα ή ανεπίσημα αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι ο βούρκος στον οποίο έχουν κυλήσει οι συγκεκριμένοι δε θα λερώσει και τους ίδιους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας τάσσεται δίπλα στο πλευρό των κατά εξακολούθηση δοκιμαζόμενων 3 επαναπροσληφθέντων, απαιτώντας την ανάκληση των παράνομων διαγραφών. Θεωρούμε το ζήτημα μείζον σημασίας στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί το σύνολο του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής. Τέλος, καλούμε κάθε εργατική συλλογικότητα, σωματείο, εργαζόμενο, συνδικαλιστή που παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα σε μαζικό, αγωνιστικό, οριζόντιο πανεργατικό  συντονισμό για να ξαναέχουμε νίκες όπως αυτή ενάντια στην εργοδοσία της ΜΕΤΚΑ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου