Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας για την απεργία 15/6.


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ένα χρόνο πριν μας είπαν: Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Ένα χρόνο μετά η κοινωνική χρεοκοπία, η φτώχεια και η ανεργία είναι γεγονός! Ένα χρόνο πριν μας είπαν: παίρνουμε μέτρα για να μειώσουμε το χρέος. Ένα χρόνο μετά, το χρέος εκτινάχτηκε από 115 σε 150% του ΑΕΠ! Και τώρα οι υπαλληλίσκοι της εξουσίας συνεχίζουν με θράσος να απειλούν.
Η πραγματική καταστροφή θα είναι να συνεχιστεί το Μνημόνιο. Να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε το ληστρικό χρέος. Να καταστρέψουμε 3 γενιές κατοίκων αυτής της χώρας για το “προνόμιο” να παραμένουμε μέσα στην ευρωζώνη, το ευρώ και την ΕΕ. Να συνεχίσει να κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και όλο το άθλιο πολιτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο που μας έφερε ως εδώ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Απέναντι στην κοινωνικο-οικονομική χούντα Κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ–ΣΕΒ–Τραπεζιτών-ΜΜΕ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που εδώ και 3 βδομάδες οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. 

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ
Όλα τα ρυάκια της αντίστασης και του αγώνα πρέπει να ενωθούν. Οι διαδηλώσεις στις πλατείες με τις εργατικές απεργίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις αγωνιζόμενες δυνάμεις μέσα στους χώρους δουλειάς, με τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», με τα κινήματα στις γειτονιές, με το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα, με τις πρωτοβουλίες ανέργων.
Στο παραπάνω καθήκον θα κριθούν όλες οι δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα κρατούσαν ψηλά τη σημαία του αγώνα. Στη πρωτοφανέρωτη προσπάθεια ο λαός να αποφασίζει για τη ζωή του, δηλαδή να κάνει πραγματική πολιτική, οι “ταξικές δυνάμεις” δεν μπορούν να αντιπαραβάλουν την θεωρητική τους αυτάρκεια, αλλά να προσφέρουν τη συνεισφορά τους. Στη μεγάλη αναζήτηση για το ποιος φταίει που φτάσαμε στο χείλος της κοινωνικής χρεωκοπίας, οι “προοδευτικές δυνάμεις” δεν μπορούν να οχυρώνονται πίσω από τα ιδεολογικά τείχη της “αντικειμενικά καλής” ΕΕ, ούτε να προπαγανδίζουν ως διέξοδο τις εκλογές. Σήμερα, στις πλατείες και στις απεργίες κρίνεται η πραγματική δυνατότητα ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου, πτώσης της κυβέρνησης, απονομιμοποίησης της ΕΕ, αλλαγής των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα, οι “πρωτοπορίες” θα κριθούν στην ισότιμη με τους χιλιάδες “αγανακτισμένους” συνεισφορά τους, στο χαμήλωμα της θεωρητικής τους έπαρσης και στη στράτευσή τους στον κοινό αγώνα. Στις πλατείες όπου οι ελπίδες συγκρούονται με τις αυταπάτες.      

Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Απέναντι στον σάπιο κοινοβουλευτισμό του πολιτικού-επιχειρηματικού κατεστημένου, η άμεση δημοκρατία των εργαζομένων και του λαού. Απέναντι στα κέρδη των εκμεταλλευτών, οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Απέναντι στον σάπιο κόσμο της φτώχειας και της ανεργίας, η κοινωνία της συλλογικής αυτο-διεύθυνσης και του συλλογικού ελέγχου του παραγόμενου πλούτου.
·         15 Ιούνη να ενωθούμε σε μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση στο Ηρώο.
·         Να κλιμακώσουμε με καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων, απεργίες, διαδηλώσεις.
·         Να επιβάλουμε στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία 48ωρη απεργία τις ημέρες ψήφισης του νέου Μνημονίου.
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου