Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11/5

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,Ε.Ε,ΔΝΤ
 
Καθώς η «εποχή του Μνημονίου» μπαίνει στο δεύτερο χρόνο της, και τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης,αυτό που αντικρίζουν οι εργαζόμενοι τριγύρω τους είναι μόνο θραύσματα δικαιωμάτων,κατακτήσεων,και αναγκών.Η απεργία της 11ης Μαΐου αποτελεί την πρώτη κρίσιμη πανεργατική αναμέτρηση μετά την εξαγγελία του νέου αντεργατικού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της «Συμφωνίας για το ευρώ». Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, απειλούν να γυρίσουν την εργαζόμενη πλειοψηφία σε κατάσταση απόλυτης υποταγής στις δυνάμεις του κεφαλαίου. Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται την στιγμή που το Μνημόνιο έχει χρεοκοπήσει πολιτικά στα μάτια της πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Αποκαλύπτεται ότι δεν έγινε για να «σώσει την χώρα», αλλά τους τραπεζίτες και τους «δανειστές», συντρίβοντας την κοινωνία. Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας είναι τα επόμενα άμεσα σχέδιά τους. Μαζί με αυτά έρχονται να προστεθούν το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση. 

Σήμερα απαιτούνται όσο πότε ταξικοί μαχητικοί αγώνες αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Πρωτοβουλίες από τα πρωτοπόρα σωματεία, εργατικά σχήματα, όλες τις συνειδητοποιημένες δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντούν αποτελεσματικά στην επίθεση. Που θα ξεπερνούν την απραξία, την συναίνεση και υποταγή (βλέπε τους εφιάλτες της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου της ΜΕΤΚΑ), της γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΒ. Του συνδικαλισμού των ανακοινώσεων στις εφημερίδες, των ραντεβού στο υπουργείο εργασίας και των ανύπαρκτων Γενικών Συνελεύσεων. Αγώνες που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων,με διαδικασίες βάσης, και όχι κομματικά περιχαρακωμένες διαμαρτυρίες ιερατείων τύπου ΠΑΜΕ. Αγώνες πανεργατικοί, συντονισμένοι, διαρκείας. 

Θέλουμε να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα αυτών των καταδικαστικών για εμάς τους εργαζόμενους πρακτικών. Αναζητούμε την έκφραση ενός διαφορετικού προτύπου συνδικαλιστικής δράσης, που δίνει την πρωτοβουλία στου ίδιους τους εργαζόμενους να εκφράσουν τις πραγματικά ενωτικές διαθέσεις που υπάρχουν στην βάση. Η 6η μάη του 2010 (ημέρα ψήφισης του μνημονίου) έθεσε τα όρια ανάμεσα στην κοινωνία που αντιστέκεται, που διεκδικεί την ανάγκη για μια καλύτερη ζωή, με αξιοπρέπεια,που αρνείται να καταθέσει τα όπλα για τις ανάγκες των αφεντικών (μικρών, μεγάλων, ντόπιων και ξένων) και σε αυτούς που στηρίζουν το καθεστώς της οικονομικής εξαθλίωσης, σε αυτούς κοιτούν μόνο το βόλεμα τους, πιστεύοντας ότι θα την βγάλουν καθαρή, και σε αυτούς που μας λένε τεμπέληδες ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ιδρώσει ποτέ στην ζωή τους. 

Εμείς και πάλι θα είμαστε με αυτούς που κοιτάνε μπροστά και μιλάνε καθαρά για την ζωή που μπορούμε να έχουμε και μας ανήκει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, εργατικές-συνδικαλιστικές συλλογικότητες και τάσεις, να δώσουν μαζικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση 11ης Μάη
στην Πλ. Ελευθερίας στις 10.00.

Συνέντευξη Τύπου: Δευτέρα 9 Μάη 2011, 19:00, Εργατικό Κέντρο Βόλου

Εργαζόμενοι, εργατικά σχήματα, συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου