Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Διόδια, Μάθημα Οικονομίας, Κείμενο Διαλόγου ΝΑΡ

[Περιεχόμενα: 1.Διόδια, 2.Μάθημα Οικονομίας, 3.Κείμενο Διαλόγου ΝΑΡ]
1. Το Κίνημα των Διοδίων

Η κυριακάτικη (στις 9/1/2011) κινητοποίηση και τοπικά αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στα Διόδια, σημείωσε κατά γενική ομολογία, μεγάλη επιτυχία. Στο Μακρυχώρι - Πυργετού, που συμμετείχαμε και εμείς από το Βόλο, υπήρχε πλήθος.κόσμου και ενθουσιασμός όπως βλέπουμε εδώ στις φωτογραφίες από τον Ιστότοπο των συντρόφων της Λάρισας.

Αξίζει εδώ να παραθέσουμε το σχόλιο του "Ναυτίλου" του Στάθη (Ελευθεροτυπία 12/1/11) για το κίνημα των Διοδίων:
"Κίνημα για τα διόδια καταφέραμε να κάνουμε -μάλιστα ιδιωτικοί υπάλληλοι και δημόσιοι ευρέθησαν πλάι πλάι στο ίδιο οδόφραγμα!- αλληλούια!
Κίνημα για τα μεροκάματα όμως ή την άγρια φορολόγηση γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε;
....................................
Προφανώς το πρόβλημα των διοδίων είναι... προφανές! Ενώ αντιθέτως το πρόβλημα των μεροκάματων, των περικοπών κι όλων των συναφών είναι πολύπλοκο, δυσδιάκριτο, χαμένο στα βάθη των καπιταλιστικών μυστηρίων -πώς να συνεννοηθεί ο ιδιωτικός υπάλληλος με τον δημόσιο ή ο εμποράκος με τον γεωργό; ακατόρθωτο! πώς να κάνουν κοινό μέτωπο οι

κουκουέδες με τους συνασπισμένους για να αμυνθούν υπέρ ανθρώπων; αδιανόητο! οι μισοί θα κολλήσουν τους άλλους μισούς κοκκίτη και θα πάθει όλο το κίνημα ιλαρά.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα σημαντικά σε αυτούς που μπορούν να μας πίνουν το αίμα, να μας δουλεύουν και να μας παίζουν στα δάκτυλα κι ας κατορθώνουμε εμείς αυτά που μπορούμε: ένα «κίνημα για τα διόδια» ας πούμε, ή μια συλλογή υπογραφών για κάποιον καλό σκοπό, τέτοια... "

[Για λόγους αρχείου επισυνάπτουμε εδώ την προκήρυξη που βγάλαμε.]


2. Εξαιρετικό μάθημα Οικονομίας(από τον καθηγητή του πρωθυπουργού μας κ. R. D. Wolff.) Αξίζει να το δείτε!



3.Κείμενο για προβληματισμό και διάλογο


Έκδοση για την ταξική λειτουργία του δημόσιου χρέους στα καπιταλιστικά κράτη της Οργάνωσης Αθήνας του ΝΑΡ.
ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ του ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου