Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας για την ταξική πορεία της Πρωτομαγιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2009
Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, χαιρετίζει τους/τις χιλιάδες εργαζόμενους/ες που συμμετείχαν στις πορείες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Ειδικά σε μια περίοδο όπου έχει ξεδιπλωθεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης μια πρωτοφανής επίθεση από μεριάς του κεφαλαίου, της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, απέναντι σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, η μαζική συμμετοχή τους δείχνει τη διάθεση για πραγματικούς αγώνες που θα ανατρέψουν στο σύνολό της αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα κυβερνητικού διαχειριστή.
Κάνει ταυτόχρονα, πιο εξόφθαλμο το ξεπούλημα αυτών των διαθέσεων από μεριάς ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, από μεριάς υποταγμένου συνδικαλισμού, που στην Αθήνα, την ημέρα που συμβολίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, επέλεξαν αντί πορείας και αντικυβερνητικής διαδήλωσης τη συναυλία, σε μια υποβαθμισμένη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, τη διοργάνωση της οποίας «παραχώρησαν» στο ΕΚΑ.
Η ξεχωριστή ,από το ΕΚΒ, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στην οποία καλούσε η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) Μαγνησίας και η Ανοιχτή Εργατική Συνέλευση και ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο ήταν μια πρώτη μαχητική απάντηση σε όλους αυτούς που υποτάσσουν τις εργατικές ανάγκες σε μνημόνια ταξικής συνεργασίας με τον Σ.Ε.Β, σε όλους αυτούς που διαπραγματεύονται τους όρους χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, αντί να προτάσσουν και να διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί για την αυτοπυρπόληση του εργαζόμενου στα κοιμητήρια της Ν.Ιωνίας πριν μία εβδομάδα όπου και έκανε ολιγόλεπτη στάση. Ποια ήταν η απάντηση στους διαδηλωτές; Η Διεύθυνση Ασφάλειας της Μαγνησίας κατέβασε στο δρόμο δύο διμοιρίες ΜΑΤ με σαφή στόχο να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να τους απαγορεύσει να διαδηλώσουν παραπέρα. Τελικά η πορεία προχώρησε συγκροτημένα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκε. Λέμε ξεκάθαρα ότι τέτοιες ενέργειες δεν τρομοκρατούν το μαζικό, μαχητικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά το δυναμώνουν και το πεισμώνουν.Το δικαίωμα στην διαδήλωση δεν είναι διαπραγματεύσιμο!

Βόλος 1 Μάη 2009
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου