Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών


Βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι. Εργαζόμενοι του χωριού και τηςπόλης!

Η επίθεση κυβέρνησης ΝΔ - ΕΕ – κεφαλαίου είναι καταιγιστική, συντονισμένη και πολύπλευρη. Κλιμακώνει την αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσπάθεια να ελέγξουν το τι παράγεται, πως παράγεται και από ποιον παράγεται, με στόχο την όλο και μεγαλύτερη ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου.
Το πέρασμα της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια γίνεται στο όνομα της «καλύτερης», «ποιοτικής» και «πράσινης» διατροφής του λαού…
Η κυβέρνηση της ΝΔ δια μέσου του υπουργού Βορίδη κατεβάζει ένα αντιαγροτικό «μίνι πολυνομοσχέδιο» στη βουλή.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγροτοπατέρες συνεταιριστές διέλυσαν ένα μεγάλο κομμάτι των συνεταιρισμών και επιχειρηματικοποίησαν τους συνεταιρισμούς που απέμειναν. Τώρα έρχονται με το νέο νόμο και βάζουν μετόχους στους συνεταιρισμούς ιδιωτικές επιχειρήσεις (ποσοστό 35%) ολοκληρώνοντας την μετάλλαξή τους σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα με τις λεγόμενες «διαεπαγγελματικές οργανώσεις» βάζουν το θύμα (παραγωγούς) μαζί με το θύτη (αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο) να συναποφασίζουν υποτίθεται για τη πολιτική υπεράσπισης των προϊόντων (πχ φέτα, αμπέλι, ελαιόλαδο κτλ). Βάζουν με λίγα λόγια το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Ο υποτιθέμενος αγώνας της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της ενάντια στις λεγόμενες «ελληνοποιήσεις» αποτελούν στάχτη στα μάτια των παραγωγών για να περνάει η πολιτική των μεγαλεμπόρων εισαγωγέων.
Παραδίδουν την ασφάλεια των καλλιεργειών στο κεφάλαιο, βάζοντας τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι την ανεπάρκεια του ΕΛΓΑ (καθυστερήσεις και εξευτελιστικές αποζημιώσεις).

Η νέα ΚΑΠ έχει ακόμα πιο μειωμένη χρηματοδότηση και με χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν επιχειρηματικά σχήματα, αγροτοδιατροφικές συμπράξεις κτλ
Το «μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων» έσπρωξε έξω από τη παραγωγή χιλιάδες εργατοαγρότες και αγροτοεργάτες τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά έρχονται να συμπληρωθούν από τη καθυστέρηση στις πληρωμές, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις υπερβολικά χαμηλές τιμές (ανοιχτές) στη πλειοψηφία των παραγόμενων προϊόντων ( γάλα, λάδι , βαμβάκι κτλ ) που φτάνουν πανάκριβα στο καλάθι του εργαζόμενου – καταναλωτή.
Το ευρωμνημόνιο διαρκείας μέχρι το 2060 στο οποίο εντάσσονται η φορολεηλασία , η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας, οι εξευτελιστικές συντάξεις στα «περήφανα γηρατειά» της υπαίθρου και η υποχρηματοδότηση της παιδείας και της υγείας.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον «υποκινητή» των κινητοποιήσεων που ξεδιπλώνονται σε όλη τη χώρα οι οποίες πρέπει να σπάσουν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την παραίτηση. Με Επιτροπές Αγώνα και Συντονιστικά στα χέρια της μαχόμενης αγροτιάς. Με μέτωπο πάλης βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων – εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα - εργαζομένων της πόλης - νεολαίας. Με την ισότιμη και την αναγκαία κοινή δράση όλων των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς που συμφωνούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική στη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι. Εργαζόμενοι του χωριού και της πόλης!

Να αποσυρθεί το αντιαγροτικό «μίνι πολυνομοσχέδιο» σκούπα του Βορίδη


Oι τεράστιες επιστημονικοτεχνικές δυνατότητες της εποχής μας και ο πλούτος που παράγεται δημιουργούν τους υλικούς όρους για φτηνή και ποιοτική διατροφή του λαού και για μια αξιοβίωτη ζωή των ανθρώπων που χύνουν τον ιδρώτα τους για την παραγωγή των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Με αυτό το κριτήριο στηρίζουμε:
  • την πάλη για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως: ανατροπή της ΚΑΠ, κατάργηση του «μητρώου αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων», όχι στη φοροκαταιγίδα. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και σπιτιών. Όχι στις περικοπές των επιδοτήσεων – αποκλειστική χορήγηση τους σε φτωχούς αγρότες και όχι στους μεγαλοεπενδύτες του αγροτικού τομέα και τα μοναστήρια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή. Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού. ∆ωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας, και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.
  • τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων, λιπασμάτων, κέντρων σποροπαραγωγής, ερευνητικών κέντρων. 
  • τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς με κρατική ενίσχυση σε όλη τη χώρα που θα καλλιεργούν την συναδελφική αλληλεγγύη, την ποιοτική παραγωγή τροφίμων αλλά και την έμπρακτη αντίθεση τους στους «αγροτοτρομοκρατικούς» κολοσσούς που υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο το τρόφιμο του εργαζόμενου λαού.
Οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μέλη της σε όλη τη χώρα χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις και καλούνε σε αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - Κεφαλαίου. Για τη διαγραφή του «χρέους», την εθνικοποίηση- κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, για την αντικαπιταλιστική - διεθνιστική αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, για ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Με αγροτική παραγωγή και προϊόντα για τις ανάγκες του λαού και όχι του καπιταλιστικού κέρδους.

η αγροτοδιατροφική επιτροπή της

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου