Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση για τη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη στο Βόλο


Πολυτεχνείο αγώνα και όχι κυβερνητικού ξεπλύματος


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας χαιρετίζει τη μαζική διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1000 αγωνιστές των κινημάτων της πόλης του Βόλου και συμπολίτες μας. Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος των τελευταίων εβδομάδων με αποκορύφωμα τα γεγονότα στην ΑΣΟΟΕ την προηγούμενη εβδομάδα, μετατρέπεται σε πυροκροτητή της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Παρά την έπαρση της κυβέρνησης της ΝΔ που λειτουργεί ως υποτιθέμενος εκφραστής των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας και παρά την ουσιαστική συναίνεση όλων των υπόλοιπων εκφραστών της αστικής πολιτικής (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση κτλ), μεγάλο μέρος του κόσμου της εργασίας και κυρίως η νεολαία γνωρίζει πως η νέα κυβερνητική πορεία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια νέα εκδοχή της διαρκούς υποβάθμισης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Το δε δόγμα τουνόμου και της τάξηςθα καταφέρει ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που στοχεύει. Θα τροφοδοτήσει το καζάνι των εξεγέρσεων της νέας εποχής. Η χτυπημένη ΕΕ από την πανταχού παρούσα κρίση, δεν είναι και τόσο μακριά από την εξεγερμένη λατινική Αμερική και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε μεαναπτυξιακέςκορόνες, ούτε με τον τρόμο και την κρατική καταστολή.
Αυτά τα νέα αγωνιστικά σκιρτήματα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλύνουν τις τεράστιες ευθύνες τους στη συνέχιση και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και για να προσανατολίσουν την κοινωνική πλειοψηφία σε έναν σύγχρονής κοπής δικομματισμό. Μια κουβέντα για μια διαρκή κυβερνητική εναλλαγή που θα διασφαλίζει ως κόρη οφθαλμού τη συνέχεια της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί εξάλλου και η συντονισμένη προσπάθεια επανεμφάνισης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, στις οποίες ως κυβέρνηση είτε είχε επιλέξει να προσκαλέσει τον Αμερικάνο πρόεδρο, είτε να τις καταστείλει με ωμή αστυνομική βία...
Στην πόλη του Βόλου οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν μια ανοιχτά προβοκατόρικη τακτική. Δεν επέλεξαν να διαδηλώσουν όπως σε άλλες περιοχές με το δικό τους μπλοκ. Με 5-6 σημαίες της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ως προκάλυμμα το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας (Μεικόπουλος, Παπανάτσιου, Μπαλής, Σταμπουλής, Αποστολάκης κτλ), ανθρώπων δηλαδή που έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, θέλησαν να πορευτούν εντός του μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Μια ανοιχτή πρόκληση προς το φοιτητικό κίνημα που παρά τις προκλήσεις και τις χυδαιότητες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με τον πλέον πολιτικό τρόπο απομονώνοντας τους κυβερνητικούς χαμαιλέοντες από τα μπλοκ του, διασφαλίζοντας την ανεξαρτησία του από κυβερνητικά παιχνίδια και καπελώματα. Κίνηση που αν και δεν αρέσει σε κάποιους χαιρετίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του μεγάλου συλλαλητηρίου.
Ίσως κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας πιστεύουν ότι τους ανήκει κάτι στο κίνημα της πόλης «λόγο παράδοσης», παρόλο που κινητοποίησαν εναντίων του τα ΜΑΤ (δημαρχείο Γενάρης 2019), παρόλο που έβαλαν τις υπογραφές τους στην προώθηση της καύσης σκουπιδιών, παρόλο που η κυβέρνησή τους μετέτρεψε τη Θεσσαλία σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, παρόλο που εκπαιδεύουν στο ΕΠΑΛ με τις ευλογίες του δημάρχου Βόλου τεχνικούς ελικοπτέρων για τις ανάγκες του αμερικάνικου στρατού και του ΝΑΤΟ, παρόλο που στελέχωσαν και στελεχώνουν το Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, παρόλο που ψήφισαν 2 μνημόνια και η λίστα είναι μακριά Μάλλον θα ξέχασαν πως είναι κεκτημένο των κινημάτων τουλάχιστον της περιοχής μας οι κυβερνητικοί εγκληματίες να εκδιώκονται από τις διαδικασίες του κινήματοςΜάλλον θα ξέχασαν πως συμμετείχαν και οι ίδιοι σε τέτοιες πρακτικές παλαιότερα, πριν πάρουν κυβερνητικές θέσεις... Γιατί το κίνημα δεν ανέχεται ανθρώπους που εγκλημάτησαν στη πλάτη του και συνέχισαν την ίδια οικονομική, εκπαιδευτική, κοινωνική πολιτική. Που με το αίμα των προσφύγων αύξησαν τα κέρδη των Ευρωπαίων και τόσα άλλα.
Η κυβερνητική αλητεία δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Μέσω των εκπροσώπων τους στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ΝΔ/ΔΑΚΕ εξέδωσαν ψήφισμα ουσιαστικά καταγγελίας των φοιτητικών συλλόγων για υποτιθέμενους προπηλακισμούς της εκλεγμένης με το ΣΥΡΙΖΑ δημοτικής συμβούλου και γραμματέα της τοπικής ΕΛΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των άλλων μετατρέπει ένα σωματείο σε όργανο εφαρμογής της κοινά συμφωνημένης γραμμής με τη ΝΔ, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στο δόγμα περί νόμου και τάξης (το οποίο χαιρετίζουν και βουλευτές του βλ. δηλώσεις Παπαχριστόπουλου…) εκφυλίζοντας το ρόλο του σωματείου που εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν τολμά να τοποθετηθεί για κανένα από τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Έτσι το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ παριστάνει το «παλικάρι» στους φοιτητές και το φοβισμένο ποντίκι στο δήμαρχο Βόλου που πριν λίγο καιρό προσέβαλε χυδαία την εκπαιδευτική κοινότητα με τις δηλώσεις για τις «σερβιέτες»…
Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους η ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτει τη σύγκρουση και την ήττα και των 2 πόλων υπεράσπισής της. Μόνο έτσι μπορεί να χτιστεί ένα ρωμαλέο νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα που δε θα εξαγοράζεται με διαπραγματεύσεις και υπουργοποιήσεις, που δε θα γίνεται μοχλός πίεσης στα παιχνίδια κυβερνητικής εναλλαγής, αλλά θα κατορθώνει να επιφέρει ρήγματα στην αστική πολιτική και να επιβάλλει κατακτήσεις για την εργαζόμενη πλειοψηφία. Αν θέλουμε το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να βγει από τη βαθιά του κρίση πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία του από τα όργανα των κυβερνήσεων, του κράτους και των μηχανισμών του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
20/11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου