Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση για την παρουσίαση της πρότασης διακήρυξης ενός αριστερού, αντικαπιταλιστικού, αντιδιαχειριστικού σχήματος στην πόλη του Βόλου. Σάββατο 16/02 στις 19:00 στο Θόλο (Αίθουσα Μ)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Σάββατο, 16 Φλεβάρη 2019, 7μμ, Κτήριο Παπαστράτου (Θόλος), Αίθουσα Μ

Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν μια σειρά κρίσιμων κοινωνικών και πολιτικών μαχών , σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Μάχες που θα καθορίσουν τον πολιτικό συσχετισμό, θα κρίνουν την έκβαση κορυφαίων κοινωνικών ζητημάτων και θα σφραγίσουν μια νέα πολιτική περίοδο. Ουσιαστικά τους επόμενους μήνες θα κριθεί αν η εργαζόμενη πλειοψηφία θα αμφισβητήσει και θα συντρίψει το “μνημονιακό κεκτημένο”, ανοίγοντας δρόμους για μια ζωή κομμένη και ραμμένη στα δικά μας μέτρα ή θα το αποδεχτεί, θα συναινέσει στη συνέχισή του και θα υποκύψει σαν να αποτέλεσε ιστορικό νόμο. Παρά την ιδιαιτερότητα κάθε μιας απ’ αυτές τις μάχες, κατά τη γνώμη μας έχουμε μπροστά μας μια αναμέτρηση «εφ’ όλης της ύλης» που τελικά την καθορίζουν το λεγόμενο «κοινωνικό ζήτημα» και η πολιτική τοποθέτηση απέναντι στην ΕΕ, την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Στις κρίσιμες αυτές μάχες θα συγκρουστούν αντίθετα συμφέροντα. Οι ντόπιοι αστικοί κύκλοι, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, θα επιδιώξουν πολλαπλούς στόχους με κυριότερο να διαμορφωθεί το πλαίσιο της αδιατάρακτης εφαρμογής όλων των κακόφημων “μεταρυθμίσεων” του μνημονιακού καθεστώτος. Από την άλλη πλευρά τα θύματα της κρίσης, εργάτες και τα φτωχά μικροαστικά στρώματα.
Η επιλογή του μικρότερου κακού οδήγησε (σε διεθνή κλίμακα) όλες τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην άβυσσο και τα παραδοσιακά αστικά κόμματα σε κρίση διαρκείας εξαιτίας της πλήρους αδυναμίας να διαχειριστούν τη κρίση του καπιταλισμού. Ο εθνικισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής διαρκούς λιτότητας. Είναι η πολιτική σωτηρίας του καπιταλισμού από την αυτοκαταστροφή του. Θα θαφτούμε κάτω από τα ερείπια του;
Η απόφασή μας να παλέψουμε σε όλα τα μέτωπα και στο Βόλο για ένα αριστερό, αντικαπιταλιστικό-αντιδιαχειριστικό σχήμα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στο μαύρο μέτωπο Μπέου και μνημονιακών ληστών που ντύνονται με το μανδύα του “δημοκρατικού,έντιμου και ικανού” πολίτη, αφαιρώντας από την οπτική του λαού τις ευθύνες τους για τις επιλογές των δέκα μνημονιακών χρόνων αλλά και για το άνοιγμα το δρόμου στην σημερινή δημοτική αρχή. Δέκα χρόνια μνημονίων και πέντε χρόνια “Μονακό” είναι αρκετά.
Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε για ένα δημοτικό σχήμα κύτταρο αγώνα, συνδέει άρρηκτα τους τοπικούς αγώνες με το ερώτημα ποιος θα λύσει το κοινωνικό ζήτημα και με ποιες μεθόδους. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής: Μόνο η μαζική, μαχητική και ανατρεπτική κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων για τα κοινωνικά προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι ικανή να δώσει μια απάντηση στο πλήρες αδιέξοδο του συστήματος προς όφελος τους. Κάθε άλλη προοπτική είναι η πολιτική της εξαπάτησης για μια φρίκη χωρίς τέλος.
O δρόμος μας είναι το τρίπτυχο ενός μαχητικού ανατρεπτικού πολιτικού προγράμματος προς όφελος της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων, οργάνωσης από τα “κάτω” για την ενδυνάμωση των συμμαχιών μας στο δρόμο, μάχη ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό μέχρι τη νίκη.
Η ανακοίνωση των μέχρι σήμερα υποψήφιων δημάρχων, με ή χωρίς χρίσμα, που υπηρέτησαν και υπηρετούν τα μνημόνια, υποψηφίων από τα αριστερά που οριοθετούν την ενότητα στη δράση με την συμφωνία στο πρόγραμμα, άλλοι που η ανέξοδη “κριτική” τους έσυρε στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ ή πίσω από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία με το τίμημα της υπονόμευσης όλων των εργατικών αγώνων, κάνει περισσότερο από ποτέ αναγκαία την προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου πάλης που πρέπει να συζητηθεί πλατιά και ανοικτά μέσα στο λαό.
Ὀπως έχουμε ήδη διατυπώσει στο πρόγραμμά που παρουσιάζουμε “Δεν επιδιώκουμε μια ευκαιριακή συμμαχία δυνάμεων και αγωνιστών, ούτε τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου μιας χρήσης. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ενωτικού, μαζικού, δημοκρατικού, μαχητικού σχήματος, που θα γίνει ένας ζωντανός πόλος αντιπαράθεσης με την αστική πολιτική και θα είναι κύτταρο αγώνα........Αυτό που λείπει από την πόλη μας σήμερα δεν είναι οι “προσωπικότητες”, οι “ικανοί” και οι καλοί διαχειριστές. Αυτό που λείπει είναι ένα κίνημα πόλης που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει και να συγκρουστεί με το πλαίσιο της αστικής πολιτικής και να το ανατρέψει .......“Η δημοτική κίνηση που δημιουργείται είναι τμήμα της μαχόμενης εργατικής τάξης κι όλων των καταπιεσμένων. Αγωνίζεται ΕΝΑΝΤΙΑ στα μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σε κάθε μορφή καταπίεσης, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα μέχρι να ανοιχτεί ο δρόμος της καθολικής ανθρώπινης χειραφέτησης. Είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν, εκτός από ρατσιστές, εθνικιστές και φασίστες.”
11/2/2019
Η επιτροπή προγράμματος για μια αριστερή, αντιδιαχειριστική, αντικαπιταλιστική κίνησης-σχήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου