Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Σχόλιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνάντηση του άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στο Μπερ Σεβά


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη νέα συνάντηση του άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στο Μπερ Σεβά

Απειλή για την ειρήνη στην Αν. Μεσόγειο η συμπόρευση του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και τα κέρδη των πολυεθνικών ενέργειας
Η συνάντηση κορυφής του άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στις 20 Δεκέμβρη είναι μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη βαθιά πρόσδεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα σχέδια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης. Η συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ που κάνει τον άξονα ουσιαστικά τετραμερή, μόνο τυχαία δεν είναι.
Η παρουσία του Α. Τσίπρα, αλλά και του Κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη στο Μπερ Σεβά του Ισραήλ νομιμοποιούν πρώτα από όλα το αντιδραστικό καθεστώς του Ισραήλ και τη ρατσιστική πολιτική τύπου απαρτχάιντ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
Ο άξονας πολέμου των τριών χωρών λειτουργεί στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε Αν. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή σε βάρος της ειρήνης και των λαών της περιοχής, επιβάλλοντας αντιδραστικά καθεστώτα και διαιωνίζοντας τις εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, προκειμένου να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Ειδικά σήμερα ο άξονας αυτός, στο πλευρό των ΗΠΑ και ΕΕ, στρατεύεται στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού συμφερόντων στην περιοχή με Ρωσία, Κίνα και Ιράν, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.
Παράλληλα οι συμφωνίες για τον αγωγό Eastmed δείχνουν ότι τα κέρδη των αρχουσών τάξεων και των πολυεθνικών ενέργειας της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ αποτελούν βασική προτεραιότητα του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Μέσα από αυτό το δρόμο, οι ιμπεριαλιστές μονιμοποιούν την παρουσία τους, οξύνονται οι ανταγωνισμοί για την ΑΟΖ που φέρνουν πολεμικούς κινδύνους, αλλά και το κόστος της κούρσας εξοπλισμών, ενώ τα κέρδη θα πάνε στα μονοπώλια της ενέργειας.
Την ίδια στιγμή η απειλή της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής χτυπά καμπανάκι για την ανθρωπότητα και δείχνει ότι είναι ολέθρια επιλογή η εξάρτηση από τους υδρογονάθρακες, οι επιλογές των ΗΠΑ και των πολυεθνικών βαθαίνουν αυτή την εξάρτηση. Οι εξορύξεις φυσικού αερίου στις ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου, πέρα από την απειλητική παρουσία των ιμπεριαλιστών και τον κίνδυνο του πολέμου, οδηγούν σε παραπέρα όξυνση της κρίση του περιβάλλοντος για το χατίρι των κερδών των πολυεθνικών.
Το λαϊκό κίνημα και αντιπολεμικό κίνημα μπορεί και πρέπει να αποκαλύψει τις συνέπειες του άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, να υπερασπιστεί την ειρήνη στην περιοχή και το μέλλον του λαών με τον αγώνα για τη διάλυσή του.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου