Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις νέες διώξεις αγωνιστών κατα των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική νέα δίωξη σε βάρος αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική νέα δίωξη σε βάρος αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Η στοχοποίηση του Ζήση Κλεισιάρη, πρώην μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία και του Ηλία Σμήλιου, πρόεδρο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ουσιαστικά στρέφεται κατά της δράσης του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς. Εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο με τις διώξεις αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς σε Πρέβεζα και Άργος.
Με τη μήνυση μεγαλοσυμβολαιογράφου επιχειρείται να στηθεί ένα κατηγορητήριο για βαριά αδικήματα (διέγερση κατά των νόμων, παράνομη βία, παρακώλυση συναγωνισμού) για να ποινικοποιηθεί ο αγώνας για το στοιχειώδες δικαίωμα του φτωχού λαού στην κατοικία που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι τράπεζες και οι γύπες των φαντς.
Οι δηλώσεις Ντράγκι που απαιτεί να «λυθεί το πρόβλημα» των πλειστηριασμών δεν δείχνει μόνο τη δυσαρέσκεια των κορακιών και των κερδοσκόπων τραπεζών-ΕΕ-ΔΝΤ που ορέγονται τη λαϊκή κατοικία. Δείχνουν και την αποτελεσματική δυναμική του κινήματος που κατάφερε να ακυρώσει σε πολύ σημαντικό βαθμό ένα μνημονιακό μέτρο, ένα από τα πιο σκληρά προαπαιτούμενα. Κυβέρνηση και ΕΕ, τραπεζίτες και κοράκια ενοχλούνται από το μήνυμα ότι οι ενωτικοί και μαχητικοί αγώνες μπορούν να σταματάνε τη μνημονιακή λεηλασία, ότι δεν είναι η μοίρα μας να γίνουμε σαν λαός θύματα της κερδοσκοπίας που θέλει να αρπάξει τα σπίτια, τα χωράφια, την περιουσία των λαϊκών ανθρώπων.
Η δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις λογαριασμών, τις διακοπές παροχής ρεύματος, νερού και αερίου ενοχλεί την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που υπηρετεί, γιατί δείχνει ότι η οικονομική βία σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, των φτωχών και των ανέργων μπορεί να έχει αντίπαλο. Φοβούνται τον ξεσηκωμό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό μαζί με τη λάσπη και τη χυδαία συκοφαντία που έχουν εξαπολύσει τα παπαγαλάκια του Μαξίμου και των τραπεζών ενάντια στο κίνημα που αντιπαλεύει τους πλειστηριασμούς, επιστρατεύεται και η αστυνομική καταστολή και οι δικαστικές διώξεις.
Ο σάπιος κόσμος του κεφαλαίου, των τραπεζών που ρουφάνε το αίμα της κοινωνίας, των κερδοσκόπων, των κορακιών-μεγαλοσυμβολαιογράφων και του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου που είναι αγκαλιά με τα φαντς επιδιώκουν με την εφαρμογή της αθλιότητας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να προσπεράσουν την αντίσταση της κοινωνίας. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η αγωνιζόμενη νεολαία, η μαχόμενη κοινωνική και πολιτική Αριστερά πρέπει να δώσουν τη μάχη της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των αγωνιστών. Τη μάχη για να δυναμώσει το κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το φωτεινό παράδειγμα ότι οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες είναι που θα αλλάξουν τη ζωή μας και θα μας ελευθερώσουν από τη θηλειά των μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε προκαταρκτικής εξέτασης και δίωξη, να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
  • Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων
  • Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου