Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για την επίσκεψη Τσίπρα και την "ανάπτυξη"-κοινωνικο μεσαίωνα. Ολοι στη συγκέντρωση εξω απο το ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα την Τετάρτη 11/10 στις 18:00



Η ανάπτυξή τους θα γκρεμίσει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους.


«Αναπτυξιακό συνέδριο» Θεσσαλίας με ομιλητές τον πρωθυπουργό, υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και σε ρόλοπιστού συνεργάτη οιτοπικοί παράγοντεςπου χέρι-χέρι με την μνημονιακή κυβέρνηση υλοποιούν τα σχέδια του κεφαλαίου, όπως ο εκλεκτός της ΝΔ περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός. Ένα συνέδριο όπου ο κ.Τσίπρας και oι υπόλοιποι θα εξειδικεύσουν το μνημονιακό οπλοστάσιο και τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας. Μια κακόγουστη προσπάθεια να πείσουν εμάς τους «ιθαγενείς» που αργοσβήνουμε κάτω από την κυριαρχία των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, για την «ανάπτυξη» που έρχεται και τα καλά της!! Άραγε τα καλά της είναι η υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων των μνημονίων, όπως το ξεπούλημα σε ξένα και ντόπια αρπακτικά των αεροδρομίων, λιμανιών, του ΟΣΕ και ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, καθώς και κάθε κοινωνικού αγαθού; Μια ακόμη κυβέρνηση που επιχειρεί να χτίσει το «success story» της πάνω στην εξαθλίωση του λαού και με απαραίτητο στοιχείο την ενσωμάτωση των πιο αντιδραστικών αλλαγών στην εργασία και στο σύνολο της κοινωνικής ζωής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, στηριζόμενη στο σύνολο των τοπικών αρχόντων με «πρωτοπαλλίκαρο» τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό,υπόσχεται, όπως και οι προηγούμενοι, δρόμους και γιοφύρια (που δεν γίνονται με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες…) όπως οΕ65,αλλάμε διόδια που θα φορτώσουν πάλι στον λαό, όπως έγινε με τα Τέμπη αλλά και με τους άλλους αυτοκινητόδρομους για να κερδοσκοπήσουν λίγοι “επενδυτές”. Γεμίζουν τα βουνά μας ανεμογεννήτριες(βλ. Πήλιο), με ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και εκτόξευση του ενεργειακού κόστους με προφανείς συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα. Δίνουν άδειες γα καύση σκουπιδιών(βλ. ΑΓΕΤ Βόλος), αξιολογώντας τα κέρδη της Lafarge πιο ψηλά από την ανθρώπινη ζωή. Προετοιμάζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του νερού, που εποφθαλμιούν τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ψηφίζουν νόμους που αυξάνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία οδηγώντας τους εργαζόμενους ακόμα και στην φυσική τους εξόντωση με τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα στο όνομα του κέρδους (DE-TOX Λάρισα, εργάτης σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Μαγνησία κτλ). Αυτοί που κάθε μέρα διαλύουν κάθε κοινωνική δομή του κράτους στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους, τώρα θα μας μιλήσουν για ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη!!!
Αλλά «δίκαιη» ανάπτυξη στον καπιταλισμό;
  • Σε ένα σύστημα που βασίζεται στην ανισότητα και στην εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας.
  • Σε ένα σύστημα που έχει το κέρδος στην καρδιά και την ψυχή του και μάλιστα ένα κέρδος που πρέπει συνεχώς να αυξάνεται παράλληλα με την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
  • Σε μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις):
  • έχουν διαλύσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • έχουν καθιερώσει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία ως κύρια μορφή εργασιακής σχέσης στην εποχή μας.
  • έχουν ουσιαστικά καταργήσει κάθε προστασία των εργαζομένων απέναντι στις απολύσεις.
  • έχουν καθιερώσει σύμφωνα πρώτης εργασίας, βασικό μισθό 450 ευρώ, συντάξεις πείνας.
  • έχουν καταργήσει κάθε έλεγχο και προστασία για ανασφάλιστους και απλήρωτους εργαζόμενους.
  • έχουν γονατίσει το λαό με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και κάθε είδους άμεση ή έμμεση φορολογία.
Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι ένα μοντέρνο ευφυολόγημα για να καλλωπιστεί το μεγαλύτερο τερατούργημα που επιχειρεί να χτίσει ο καπιταλισμός στο έδαφος της κρίσης. Αν κάποιος δυσκολεύεται να δει την εικόνα αυτής της αντιανθρώπινης «ανάπτυξης», ας ρίξει μια ματιά στα καλοκαιρινά μεροκάματα στα παράλια της Λάρισας όπου η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού πλήρωνε τους εργαζόμενους της με 25 ευρώ για 12 ώρες εργασίας. Ας δει τα μεροκάματα των σκλάβων στα χωράφια του Θεσσαλικού κάμπου. Ας δει την ξήρανση παραποτάμων του Αχελώου, ελέω του μεγαλύτερου δώρου που πρόσφερε το ελληνικό δημόσιο σε εργολάβους και στους αγοραστές της ΔΕΗ, το φράγμα της Μεσοχώρας. Ας δει πώς θα καταντήσει όλη η πολιτιστική, ιστορική και φυσική κληρονομιά (νήσος Αλατάς, κτίριο Κίτρινης Αποθήκης κτλ) από την υπαγωγή της σε μετοχές στο χρηματιστήριο του κέρδους και των επενδύσεων.
Κλειδί στην προσπάθεια υλοποίησης αυτής της «ανάπτυξης» είναι η εμπέδωση και η διάδοση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η ενσωμάτωση των χαμηλών προσδοκιών και των μονόδρομων της εργασιακής βαρβαρότητας και της ανεργίας. Επιχειρούν να φτιάξουν ένα σύγχρονο μοντέλο εργαζομένου- ανθρώπου που στη βάση του δόγματος «δουλίτσα να υπάρχει» να είναι διατεθειμένος να δεχθεί εξευτελιστικούς μισθούς αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και το περιβάλλονμέσα στο οποίο ζει. Σε αυτό το σχέδιό τους δε χωράμε!
Σε αυτό το αποκρουστικό σχέδιο η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι βασικός παράγοντας υλοποιησής του. Είναι εξάλλου η ίδια η πολιτική της Ν.Δ. που κάνει τους περιφερειάρχες της παντού όπως και εδώ (Κρήτη, Στερεά Ελλάδα κτλ) να στρώνουν κόκκινο χαλί στον Τσίπρα και στην κουστωδία του.
Δε χρειαζόμαστε άλλους «σωτήρες». Χρειαζόμαστε και παλεύουμε για ένα ανασυγκροτημένο και ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα επιβάλει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και Κεντρικού Κράτους, με τα εθνικά και τα υπερεθνικά συμφέροντα. Ένα κίνημα που δε θα επιτρέψει το αιματοκύλισμα του κόσμου για ακόμα μια φορά στο όνομα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ένα κίνημα που θα απαιτήσει την ανατροπή τέτοιων πολιτικών και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί τέτοιες κανιβαλικές αντεργατικές πολιτικές.
Εμείς δεν έχουμε θέση σε τέτοιες φιέστες που εξαπατούν τον λαό. Ας κουβεντιάσουν μεταξύ τους υπό αστυνομική προστασία, αφού δεν τολμούν να βγούνε στο λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής τους, για τη ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ και την Ε.Ε, και για ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Κυρίως όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μη σβήσει το όνειρο και η ανάγκη για μια καλύτερη ζωή. Απολυμένοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, εργαζόμενοι/ες ας τους «υποδεχτούμε» όπως ακριβώς αρμόζει σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας με τον πιο κυνικό τρόπο.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, συνδικάτα και σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και τοπικά κινήματα, σε μαζική, μαχητική συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 6:00 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο Larissa Imperial.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου