Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για τα σχεδιαζόμενα "hot spot" στη Θεσσαλία



Στα «hot spot», χτίζεται η ασφάλεια του κεφαλαίου …
Κανένα «Hot spot» - στρατόπεδο δούλων για την εργατική τάξη!


Τα… «καυτά σημεία» συστράτευσης Ε.Ε. - κυβέρνησης – φασιστών

«Ηot spot», το «καυτό σημείο» που δηλώνει κίνδυνο. Το σημείο που έρχεται να συγκεράσει τους φασιστικούς αλαλαγμούς της Χρυσής Αυγής με τις πολιτικές της πιο ανήθικης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τα συμφέροντα των αιματοβαμμένων παγκόσμιων αγορών και της Ε.Ε που η ίδια   η   ελληνική   κυβέρνηση   υπερασπίζεται.   Να   γίνει   επιτέλους   ξεκάθαρο,   τα   στρατόπεδα συγκέντρωσης,   είτε   τα   ονομάσουν   «hot  spot»,   είτε   «κέντρα   φιλοξενίας»,   είτε   όπως   αλλιώς εφεύρουν οι γραβατωμένοι δολοφόνοι της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, ήρθαν για κλιμακώσουν την επίθεση  σε  όλους   μας!  Τα   «hot  spot»   είναι   ένα   «καυτό   σημείο»   που   συστρατεύει   τους υπηρέτες των αγορών στην ίδια πλευρά.
Στην   Τουρκία   ετοιμάζεται   νομοσχέδιο   που   προωθεί   τη   χωρίς   δικαιώματα   και   αποζημίωση εργασία προσφύγων των καταυλισμών, κάνοντας τους βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας. Η Ευρώπη παζαρεύει το ποσοστό των ψυχών που μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν σύγχρονους σκλάβους στην προσπάθεια ανάκαμψης του κεφαλαίου. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση αφήνει τη βρώμικη δουλειά της δολοφονίας ανθρώπων – που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να ξεφύγουν από τις βόμβες και την εξαθλίωση – στη FRONTEX, στο ΝΑΤΟ, στις κοινές περιπολίες του πολεμικού ναυτικού Ελλάδας- Τουρκίας και στο φράχτη του Έβρου. Την ίδια στιγμή, φορώντας τον ξεσκισμένο στα χείλη της πλέον μανδύα της αλληλεγγύης, χτίζει στρατόπεδα – γκέτο, τα οποία παρουσιάζει σαν την μόνη ανθρώπινη λύση.  Η κανιβαλική συμφωνία   Ε.Ε.   –  Τουρκίας  (που   καταστρατηγεί  κάθε έννοια ασύλου, κλείνει τα σύνορα, στοιβάζει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα και πάνω από το νεκροταφείο του Αιγαίου στήνει ένα αισχρό παιχνίδι ανταλλαγής ανθρώπων), έχει στόχο τον έλεγχο πάνω στο δυναμικό του κόσμου που θα επιβιώσει για να επανδρώσει τις γαλέρες της κερδοφορίας των ισχυρών και την εμπέδωση της κυριαρχίας της ολιγαρχίας. Αυτή η συμφωνία φέρνει την υπογραφή   της   κυβέρνησης   ΣΥΡΙΖΑ   –   ΑΝΕΛ   και   δεν   σηκώνει   καμία   ανοχή   στην   οφθαλμαπάτη αλληλεγγύης   και   ανθρωπισμού,   που   η   κυβέρνηση   πλασάρει.  Κονδύλια   από   Ε.Ε.   και   πιθανό αλισβερίσι   με   το   χρέος,   που   δημιούργησαν   και   αναλαμβάνει   πάντα   το   ρόλο   του   μπαπούλα, ξεδιάντροπα φιγουράρουν σαν κίνητρα για να υπηρετηθεί το σχέδιο της περεταίρω φτωχοποίησης της πλατιάς τάξης ντόπιων πληβείων, προσφύγων και μεταναστών. Ο στόχος είναι μέσα και έξω από τα τείχη των «hot spot»! Στόχος είμαστε όλοι μας!
Είναι η Ευρώπη των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Μέση Ανατολή και του κοινωνικού πολέμου που έχει αφαιμάξει τους λαούς της που υπερασπίζονται με σθένος κυβέρνηση, σύσσωμο το μπλοκ των αστικών δυνάμεων του «Μένουμε Ευρώπη» και Χρυσή Αυγή. Είναι η Ευρώπη που εξόπλισε μαζί με το ΝΑΤΟ τους φασίστες του ISIS, που πλέον σπέρνουν το θάνατο με τυφλά χτυπήματα και στις ευρωπαϊκές χώρες, μεταφέροντας στη Δύση μόνο ένα μέρος της φρίκης που ξεσπίτωσε εκατομμύρια ανθρώπους   από   τις   εστίες   πολέμου.   Είναι   η   Ευρώπη   και   το   ΝΑΤΟ   που   για   δεκαετίες   στήριζε ολοκληρωτικά καθεστώτα, τρώγοντας όλοι μαζί από τον πλούτο που παρήγαγαν για ένα κομμάτι ψωμί οι εργαζόμενοι αυτών των χωρών. Είναι Ευρώπη των μνημονίων, των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, της εκμετάλλευσης της εργασίας χωρίς δικαιώματα, της ανεργίας, η Ευρώπη που παρέχει άσυλο   στο   μεγάλο   επιχειρηματικό   κεφάλαιο   και   σε   φασίστες,   που   μας   καλούν   ανενδοίαστα   να υπερασπιστούμε. Αλήθεια απέναντι σε ποιόν; 
   
Η εργατική τάξη το είναι «καυτό σημείο» που φοβούνται…

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έρχονται να πάρουν τίποτε από την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης. Δεν υπάρχει μέτρο στον ανθρώπινο πόνο, δεν υπάρχει μέτρο στην αγωνία του τι θα φάμε, που θα κοιμηθούμε, πως θα ζήσουμε! Από αυτή τη σκοπιά πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιοι συναντιόμαστε στο ίδιο κοινωνικό μετερίζι και η δική μας αφύπνιση για την υπεράσπιση της ζωής μας είναι το «καυτό σημείο» που τρέμουν!  Η ταξική θέση είναι το σημείο που συστρατεύει  τα στρώματα   της   πληττόμενης   πλειοψηφίας   των   ευρωπαϊκών   χωρών   και   της   Ελλάδας   με   τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Ελεύθερη μετακίνηση, στέγη, τροφή, δουλειά για όλους!

Στο   Βόλο,   και   συνολικά   στην   Περιφέρεια   Θεσσαλίας,   έχει   δρομολογηθεί   να   χτιστούν στρατόπεδα συγκέντρωσης - «hot  spot», μακριά από την ζωή των πόλεων, δυσπρόσιτα, χωρίς να πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και κυρίως χωρίς  πρόσβαση σε υπηρεσίες, νοσοκομεία, χωρίς αλληλόδραση με το κοινωνικό σώμα. Οι εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας της Μερσεντές στο4ο χιλιόμετρο της οδού Βόλου – Λάρισας που προτάθηκαν από το Δ.Σ. του δήμου Βόλου, ακόμα και να υποστούν τις κατάλληλες μετατροπές για να στεγάσουν αξιοπρεπώς ανθρώπινες ζωές, προτάθηκαν ακριβώς επειδή  πληρούν την  πιο βασική  προϋπόθεση της  ίδιας της  λογικής  των  «hot  spot»: Την απομόνωση, τον εγκλεισμό και την θεώρηση των προσφύγων ως υπό επιτήρηση παθητικών σωμάτων που θα άγονται και θα φέρονται ανάμεσα σε πόλεις και χώρες σύμφωνα με τη «μεγαλοψυχία» και τα συμφέροντα των ισχυρών.
                Η εμπλοκή στρατού και μηχανισμών καταστολής στην επιλογή, το στήσιμο και τη φύλαξη των «hot  spot» δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις επιδιώξεις όσων συναινούν στη δημιουργία τέτοιων χώρων, θεωρώντας τους μονόδρομο στα όρια του εφικτού. Αυτό δείχνει η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, που προβλέπει ότι τη φρούρηση αυτών των χώρων στην Ελλάδα θα αναλάβει ο στρατός. Αυτό δείχνει η αρχική πρόταση του Δ.Σ. του δήμου Βόλου το Φεβρουάριο για δημιουργία τέτοιου χώρου στη στρατιωτική εγκατάσταση του ΚΑΑΥ στο Μαλάκι. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή του ΥΠΕΘΑ στην επιλογή των χώρων, μετά και την πρόσφατη αυτοψία που διενήργησαν κλιμάκιο του ΥΠΕΘΑ και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της 1ης Στρατιάς Λάρισας στις εγκαταστάσεις της Μερσεντές στο Βόλο.
 Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς που δεν αντιτάσσονται στον πυρήνα της λογικής των «hot spot» και δεν δίνουν μάχη για την ανατροπή της, δεν μπορεί να θεωρούνται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες! Κάθε προσπάθεια διαχείρισης στα όρια του «εφικτού» της κυβέρνησης,   είναι   διαχείριση   στα   όρια   του   «εφικτού»   της   Ε.Ε.   και   συνεπώς   μηχανισμός   στην υπηρεσία της.
 Οι ίδιοι  οι πρόσφυγες  και  οι μετανάστες,  έχουν  ήδη  αρχίσει  να  οργανώνονται  μαζί με  τον ντόπιο κόσμο που αντιλαμβάνεται πως έχουμε να βαδίσουμε έναν κοινό δρόμο. Αυτό συνέβη στην πρώτη   συνέλευση   που   οργάνωσαν   από   κοινού   πρόσφυγες   και   ο   Συντονισμός   για   το προσφυγικό/μεταναστευτικό στον Πειραιά, αυτό συνέβη στη Λάρισα, όταν οι πρόσφυγες διεκδίκησαν τόπο διαμονής στο κέντρο της πόλης και ορατότητα από το κοινωνικό σώμα και τα ΜΜΕ. Και επειδή οι ελευθερίες και τα δικαιώματα δεν χαρίζονται από κανέναν φιλάνθρωπο, χρειάζεται να επιβληθούν από όλους όσους συστρατευόμαστε στην ίδια πλευρά.
Στους   τόπους   διαμονής/   εγκατάστασης   προσφύγων/   μεταναστών   να  λάβουν   τα  ηνία   στην οργάνωση  της  ζωής  τους  οι  ίδιοι,  με  τη  στήριξη  και   την  σύμπραξη   δημοτικών  υπηρεσιών  και  τη διεύρυνσή αυτών όπου χρειάζεται και με την συνεισφορά των συλλογικοτήτων και του κόσμου που εξ’ αρχής στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων. Οι χώροι διαμονής/εγκατάστασης να είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων. Ακριβώς επειδή δεν είναι έγκλειστοι  να μην επιτηρούνται από στρατό και αστυνομία, αλλά  η περιφρούρησή τους να αποτελέσει  υπόθεση   εργαζομένων,   σε   συνεργασία   και   από   κοινού   με   τον   ίδιο   τον   προσφυγικό   –μεταναστευτικό πληθυσμό. Ακριβώς επειδή δεν είναι επαίτες, από κοινού με εργαζόμενους στους χώρους αυτούς και με αλληλέγγυους να στήσουν τις ζωές τους εξυπηρετώντας τις καθημερινές τους ανάγκες (συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, παραγωγή φαγητού, τήρηση συνθηκών υγιεινής κτλ.) Να   αξιοποιηθούν   όλες   οι   γνώσεις   και   οι   δεξιότητές   τους  για   την   οργάνωση   ομάδων εκπαίδευσης,   υγείας,   φροντίδας   ηλικιωμένων,   συντονισμού   για   την   επανένωση   οικογενειών, μεταφραστών, πολιτισμικών διαμεσολαβητών κ.ο.κ.  Για την προσφορά  προς τους  ίδιους  τους υπό μετακίνηση πληθυσμούς  και στο  κοινωνικό σύνολο  ευρύτερα,  μπορούν και επιβάλλεται  να γίνουν άμεσα   προσλήψεις  ανέργων   από   Δήμους   και   Υπουργεία   στις  ειδικότητες  που   θα   χρειαστούν.  Να αξιοποιηθούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα κτήρια που σαπίζουν στο κέντρο της πόλης – τα οποίααργότερα μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλαπλά οφέλη στο κοινωνικό σύνολο. Να υπάρξει μέριμναγια  τη  σταδιακή  ένταξη  στο  κοινωνικό  σύνολο   όσων  προσφύγων  και   μεταναστών  εγκατασταθούν οριστικά στη χώρα μας.
 Συνεχίζοντας να παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα και ασφαλή διέλευση προσφύγωνκαι   μεταναστών   προς  όποια   χώρα   επιθυμούν,   χωρίς   να   εγκλωβίζονται   στη   γεωπολιτικήζώνη που οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί επιλέγουν…
Συνεχίζοντας   να   αγωνιζόμαστε,   ώστε   να  πάρουν   άσυλο   (όσοι   θέλουν   να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα) και όποιο έγγραφο είναι απαραίτητο για τη συνέχιση του ταξιδιού τους προς τις χώρες που επιθυμούν…
Να αγωνιστούμε για να γίνουν οι τόποι διαμονής στην Ελλάδα κύτταρα κοινωνικής χειραφέτησης   για   τους   ίδιους  και   για   την   τοπική   κοινωνία!  Οι   μόνοι   που  μπορούμε   να   το επιβάλλουμε μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είμαστε όλοι όσοι τους νιώθουμε ταξικά μας αδέρφια, όλοι όσοι καταλαβαίνουμε ότι μαζί έχουμε χρέος να κερδίσουμε τις κοινωνικές μάχες και να φέρουμε τούμπα τον αποκρουστικό κόσμο της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

24/03/2016


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου