Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για τη στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στους Ρομά στο περιφερειακό συμβούλιο


Δελτίο Τύπου
Χρυσή Αυγή: Μίσος για τους φτωχούς, φρουροί για το κεφάλαιο και τους τοκογλύφους

Τη φωνή των περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο της Θεσσαλίας την έχουμε ακούσει ελάχιστα έως καθόλου. Έναν και πλέον χρόνο μετά την εκλογή τους δεν έχουν φέρει για συζήτηση ούτε ένα θέμα να υπερασπίζεται τη λαϊκή πλειοψηφία. Δεν αντιτάχθηκαν ποτέ στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου που υλοποιεί κατά γράμμα την εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα κυρίαρχη πολιτική, όπως εξάλλου αρμόζει στο ρόλο τους ως φρουρών των συμφερόντων εργολάβων, εργοδοσίας βιομηχάνων και εφοπλιστών και εν τέλει της ίδιας της συστημικής αναπαραγωγής. Ωστόσο την Παρασκευή 30/10, όταν το περιφερειακό συμβούλιο συζητούσε την «Περιφερειακή Στρατηγική για την ένταξη των Ρομά», βρήκαν λόγο ύπαρξης, πιστοί άλλωστε στις ναζιστικές αρχές τους. Η Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισε χυδαία ρατσιστιστικά τους πληθυσμούς ΡΟΜΑ σαν «μεγάλο εθνικό κίνδυνο», που επιφέρει «υγειονομικά προβλήματα», «ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα» και γενικότερα αποτελεί «πηγή κακών»  που μαστίζει την κοινωνία.  
Λοιπόν, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, αλλά οι προκλήσεις και οι επιθέσεις στα φτωχά λαϊκά στρώματα δε θα περνάνε στα ψιλά. Μέσα στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και στην κοινωνική αρένα ο δικός μας ρόλος είναι η υπεράσπιση κάθε κοινωνικής ομάδας που βιώνει τη φτώχια και την εξαθλίωση από την κρεατομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. ΡΟΜΑ Έλληνες πολίτες και μη, πρόσφυγες και μετανάστες, φτωχά λαϊκά στρώματα για τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να έχουν κανένα δικαίωμα. Γιατί γνωρίζουν πως όσο πιο πολύ εξαθλιώνεται ένας άνθρωπος, όσο περισσότερο καταργούνται τα δικαιώματα του, τόσο πιο εύκολα μετατρέπεται σε προϊόν εκμετάλλευσης. Και σκοπός τους είναι ακριβώς η εκμετάλλευση και η επιβολή των συμφερόντων των αφεντικών και των καπιταλιστών. Γι αυτό η παράταξη της Χρυσής Αυγής δεν είπε κουβέντα για τον περσινό προϋπολογισμό που ψήφισε η περιφέρεια καθ’ υπόδειξη των κατευθύνσεων του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας και ουσιαστικά της ΕΕ. Γι αυτό δεν βγάζει άχνα όταν περνάνε το ένα πίσω από το άλλο τα ευρωπαϊκά προγράμματα που κάνουν «επάγγελμα» την εκμετάλλευση της ανεργίας και την επιχορήγηση των πλουσίων. Γι αυτό  «χώνονται» στις τρύπες τους, όταν έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα και η γραβατωμένη αλητεία της ΕΕ, ζητώντας «γη και ύδωρ» από τον κοινωνικό πλούτο που παράγουν καθημερινά εργαζόμενοι σε τούτο τον τόπο, παρά εμφανίζονται μόνο στις νύχτας τα σκοτάδια, κυνηγώντας και δολοφονώντας ανθρώπους που έχουν κοινό σημείο την ταξική τους θέση (μετανάστες, περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, κοινωνικούς αγωνιστές στη ζωή και στα κινήματα). Για αυτό και το «σωματείο» Αγ. Νικόλαος που συγκρότησαν στο Πέραμα «γλύφει» τους εφοπλιστές, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε στρατό υπεράσπισης των συμφερόντων των πλουσίων.
Ο εθνικισμός πάντα αποτελούσε ιδεολογικό μηχανισμό ναζιστικής προπαγάνδας στην υπηρεσία επέκτασης της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Ήταν ο ιδεολογικός μανδύας για την επέκταση του γερμανικού κεφαλαίου που χρησιμοποιούσε κυριολεκτικά και μεταφορικά τους ανθρώπους σαν καύσιμη ύλη σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η κρίση της κερδοφορίας του καπιταλισμού είναι εκείνη που και σήμερα προϋποθέτει την περιθωριοποίηση τεράστιων κοινωνικών κομματιών, προκειμένου να γίνουν το νέο υπό εκμετάλλευση υποκείμενο. Ο σύγχρονος καπιταλισμός απειλή να εντάξει όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία σε ένα μεγάλο κοινωνικό «hotspot» επιλογής δούλων και η Χρυσή Αυγή, καθώς και κάθε εθνικιστική φωνή, είναι ο καλύτερος σύμμαχος.
Για όλα τα παραπάνω τα κοινωνικά δικαιώματα που διεκδικούμε για κάθε τμήμα της εργαζόμενης πλειοψηφίας αυτής της κοινωνίας και ιδιαίτερα για τα πιο περιθωριοποιημένα δεν αποτελεί για εμάς απλά ζήτημα ανθρωπισμού. Αν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να κερδίσουν κάτι στη σύγκρουση τους με την εργοδοσία και το κεφάλαιο, θα το κερδίσουν ενωμένοι υπό το πρίσμα των κοινών αναγκών. Θα το κερδίσουν σε αντιπαράθεση με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, τους πολιτικούς και οικονομικούς του εκφραστές, τους μηχανισμούς καταστολής του και τα φασιστικά κατακάθια του.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου