Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κοινή δήλωση για κινητοποίηση στις 29/12


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ, 29/11/2014, 6μμ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΒΟΛΟΣ

Η λαομίσητη συγκυβέρνηση, αφού πρώτα ενημέρωσε τα μεγάλα αφεντικά των δανειστών για την επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους αναγκαίους «πρόθυμους» για να εκλέξει πραξικοπηματικά το Σταύρο Δήμα στη θέση του προέδρου της δημοκρατίας, ώστε να επιβάλλει για 1,5 χρόνο ακόμα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού και εξωθείται σε πρόωρες εκλογές.
Η οικονομική κρίση που βαθαίνει ραγδαία σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρωζώνη και επεκτείνεται σε Ρωσία και Λατινική Αμερική, απαιτεί νέα δυσθεώρητα μέτρα μέσα στο 2015, τα οποία η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποκρύψει επιμελώς. Αλληλένδετα με το γενικευμένο αίσθημα λαϊκής δυσφορίας και το κίνημα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό, η αντιδραστική συγκυβέρνηση έκανε το άλμα στο κενό, μια φυγή προς τα μπρος, στις εκλογές, οι οποίες όμως επιτείνουν την πολιτική αστάθεια κι εκδηλώνουν την αδυναμία όσων κυβέρνησαν για 40 χρόνια να βρουν ένα βιώσιμο μέλλον μέσα στη καπιταλιστική Ευρώπη.
Η πολιτική και η οικονομική τρομοκρατία ολόκληρου του λαού από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη τρόικα, την ΕΕ του κεφαλαίου, τα ντόπια και διεθνή ΜΜΕ, σε κλίμα χυδαίων εκβιασμών και παρέμβασής τους στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις υπέρ των Σαμαρά-Βενιζέλου οφείλονται στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και που πρέπει να ψηφιστούν από μια αδύναμη κυβέρνηση που δεν μπορεί ούτε να πάει το χρόνο πίσω στην αντιμνημονιακή ρητορική του Σαμαρά, ούτε μπρος σε μια εποχή χωρίς μνημόνια ή εναλλακτικές πιστωτικές γραμμές, που είναι το ίδιο για μια χρεοκοπημένη χώρα. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε σε συμφωνία με την ΕΕ προκειμένου να πριμοδοτηθούν οι τάσεις ανασύστασης του αστικού πολιτικού συστήματος, με πιθανή συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επερχόμενη περίοδος, παρά τον εκλογικό της χαρακτήρα, είναι η απαρχή μιας κρίσιμης αναμέτρησης με το αστικό κράτος εθνικιστών και φασιστών, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου και τις υπερεθνικές μορφές οργάνωσης του (ΕΕ,ΟΝΕ). Μια αναμέτρηση που αποφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γραμμή υποταγής του στους κυριάρχους άξονες της αστικής επίθεσης, και με άλλο τρόπο το ΚΚΕ. Μια αναμέτρηση που αφορά το ταξικά αναγεννημένο εργατικό κίνημα και τον οργανωμένο λαό. Γι’ αυτό δεν  αναθέτουμε τίποτα και σε κανένα σωτήρα. Σπάμε την εκλογική αναμονή και δεν εναποθέτουμε  τις ελπίδες  μας σε θεσμικές λύσεις, σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, με ή χωρίς αριστερό πρόσημο. Μας ζητούν ήδη και θα μας ζητούν  επίμονα να διαλέξουμε ανάμεσα στον καλύτερο "διαπραγματευτή" της ζωή μας με την τρόικα. Για εμάς επίδικο δεν είναι να αλλάξει ο διαχειριστής, αλλά η πολιτική, γεγονός που σημαίνει το ποια κοινωνική τάξη θα ασκεί την εξουσία.
Μόνο ο ταξικός προσανατολισμός των εργαζομένων και η ενότητά τους με τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους φοιτητές και του μαθητές που θα επιβάλλουν με τα δικά τους όργανα, την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, πόθων και οραμάτων μπορεί να δώσει λύση στο γόρδιο δεσμό του χρέους, των μνημονίων και της ύφεσης που οδηγεί εκατομμύρια στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Τη διαγραφή του χρέους, την ακύρωση των μνημονίων και όλων των καταστροφικών μέτρων μπορεί να τη δώσει η μαχόμενη εργατική τάξη και δίπλα της ο υπόλοιπο λαός και όχι ο νικητής των εσπευσμένων εκλογών. Να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο στην εργαζομένη πλειοψηφία που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντα της εργαζόμενου λαού έξω από την φυλακή του καπιταλισμού, των μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της επιτροπείας, της εκμετάλλευσης, του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του κράτους έκτακτης ανάγκης. Για την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, για να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε.
Συνεχίζουμε στον δρόμο του ανυπόταχτου αγώνα και  παλεύουμε να δώσουμε μια αντικαπιταλιστική επαναστατική απάντηση στην κρίση σήμερα για μια κοινωνία πλήρως χειραφετημένη από κάθε εκμετάλλευση, καταπίεση, πολέμους και βαρβαρότητα με σοσιαλιστική προοπτική. Για την ενίσχυση των μαχόμενων ανατρεπτικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του πόλου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς για την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση που θα ενοποιήσει διεθνιστικά τους λαούς της Ευρώπης και της γειτονιάς μας, από τα κάτω σε μια σοσιαλιστική βάση για την απελευθέρωση ολόκληρης της ανθρωπότητας.
27/12/2014

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου