Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κείμενο αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΕΡΙ ΜΟΜΦΗΣ

Στη ζοφερή κατάσταση των εργαζόμενων και του υπόλοιπου λαού, εξαιτίας της βαθειάς κρίσης του καπιταλισμού και της ιδιαίτερης θέσης της ντόπιας οικονομικής ελίτ που ευθύνεται κατά συνέπεια για την κατάσταση και της ελληνικής οικονομίας, έρχονται να προστεθούν και άλλα δυσβάσταχτα μέτρα, απολύσεων, μειώσεων μισθών και συντάξεων, κατασχέσεων, μείωσης συνολικά του βιοτικού επιπέδου. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όπως και οι προηγούμενες πρωτοστατεί  σ`αυτή την άγρια επίθεση για λογαριασμό των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης οικονομικής ελίτ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Απέναντι σ αυτή την επίθεση το εργατικό κίνημα προσπαθεί να αμυνθεί και ταυτόχρονα να κάνει στην άκρη τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ή να διαλέξει παθητικά την κοινοβουλευτική διαδικασία των εκλογών περιμένοντας μια Κυριακή προσεχώς να αλλάξει την κυβέρνηση νομίζοντας ότι έτσι θα αλλάξει και η σημερινή πολιτική. Ακριβώς στο σημείο που χρειάζεται ανυποχώρητος ολοκληρωτικός αγώνας των εργαζομένων και του λαού με σκοπό την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την υπηρετεί, έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση με πρόταση μομφής να ρίξει την κυβέρνηση. Βρέθηκε η λύση, να ο τρόπος! ! Όλα θα κριθούν στη βουλή.
Δεν χρειάζονται αγώνες μας λέει με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και όπου παν να γίνουν, όπως η απεργία των καθηγητών τον Ιούνιο, εμείς είμαστε εδώ για να τις καταψηφίσουμε. Επίσης,  έξοδος από το ευρώ θα σημάνει καταστροφή της οικονομίας και της χώρας κατά τον Τσίπρα. Μήπως λέει και πράττει τίποτα το διαφορετικό από ότι  η κυβέρνηση;
Μπορεί να εμπνεύσει, λοιπόν, τον λαό μια τέτοια τακτική; Το βέβαιο είναι ότι όχι μόνο τον λαό αλλά ούτε και τα μέλη του δεν μπορεί να πείσει πλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντ` αυτού με την πρόταση μομφής συσπείρωσε την κυβέρνηση, έδωσε εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά ντόπια και ξένα, ανέδειξε με τη μεγαλύτερη σαφήνεια ότι ο μόνος δρόμος αλλαγών είναι ο κοινοβουλευτικός, «τα γουναράδικα» γίναν κοινοβουλευτικά έδρανα και επιπλέον ανέδειξε άθελά του και την Χ. Αυγή σαν αντιμνημονιακό κόμμα. Λαμπρά!!!
 Ευτυχώς για το λαό γρήγορα έπεσαν οι μάσκες. Δυστυχώς για τον ίδιο που αρκετοί αριστεροί αγωνιστές ακολουθούν αυτά τα μονοπάτια και δεν συσπειρώνονται σε ένα πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ και σ` όποιον αντικαταστάτη μετά από αυτήν. Αυτό το πρόγραμμα θα το επιβάλλουμε με αγώνες στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Αυτό το πρόγραμμα θα ενισχύσει το λαϊκό κίνημα που μπορεί και πρέπει οργανωμένα να δώσει τη μεγάλη μάχη και να ανατρέψει αυτή την πολιτική στο δικό του γήπεδο, αφού ιστορικά πάντα σ` αυτό έχτισε και την ενότητά του και κέρδισε τις πιο μεγάλες του κατακτήσεις.
Στο δρόμο, λοιπόν!!


Νίτης Νίκος, μέλος της παράταξης  «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου