Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την απόφαση του υπουργείου υγείας να θέσει σε "αργία" το νευροχειρούργο Ν. Χαυτούρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ν. ΧΑΥΤΟΥΡΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η τρόικα «διψάει για αίμα». Θέλει να δει εδώ και τώρα απολύσεις στο δημόσιο. Θέλει να δει τους «τεμπέληδες» και τους «επίορκους» στην ανεργία. Η κυβερνητική συμμορία πρέπει να ανταποκριθεί και να παρουσιάσει έργο. Να «πείσει» πως οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε. Να παρουσιάσει στο κομματικό της ακροατήριο, τα «κομμένα κεφάλια» εκείνων που «ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας», πρώτα και κύρια για να «βγάλει λάδι» το αστικό πολιτικό προσωπικό και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα. Για να επιπλεύσουν μέσα στην κοινωνική τρικυμία που δημιούργησαν,  τόσο οι εκφραστές των μνημονίων στη χώρα μας με προεξέχοντες, αλλά όχι μόνους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΕΕ και όλα τα διεθνή τους εποικοδομήματα.   Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να επανεπικυρώσει τα διαπιστευτήρια της στο ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο. Διαπιστευτήρια που να δηλώνουν διαρκώς πως στο βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης δε θα μείνει όρθιο κανένα κοινωνικό κεκτημένο.
Κάπως έτσι δικαιολογούνται οι εσπευσμένες απολύσεις που προωθεί για εκατοντάδες διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων. Έτσι όμως δικαιολογείται και η απόφαση του υπουργείου υγείας να θέσει σε «αργία» τον νοσοκομειακό γιατρό Ν. Χαυτούρα, με πρόφαση την υποτιθέμενη εμπλοκή του σε «σκάνδαλο» προμηθειών κατά την περίοδο 2008-2009 στο νοσοκομείο της Λάρισας, για την οποία μάλιστα έχει ήδη αθωωθεί από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο…
Μια ακόμη θυσία στο βωμό της «κάθαρσης» η οποία «ως εκ θαύματος» αφήνει πάλι στο απυρόβλητο, ανθρώπους που πραγματικά «έχτισαν περιουσίες» από τις προμήθειες του δημοσίου,  μόνο και μόνο γιατί τελούν υπό την κομματική σκέπη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κυβέρνηση και υπουργείο υγείας με την ενέργεια τους αυτή, ουσιαστικά στέλνουν μήνυμα, πως «τεμπέληδες» και «επίορκοι» δε θα «βαφτιστούν» τα «δικά τους παιδιά». Θα βαφτιστούν ίσως με μεγαλύτερη ευκολία άνθρωποι που αντιστέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην κυβέρνηση, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο μια νέα τρομοκρατική εκστρατεία.
Η δίωξη όμως του νευροχειρούργου Ν. Χαυτούρα αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την αντικοινωνική πολιτική της διάλυσης της δημόσιας υγείας. Σε ένα νοσοκομείο, όπως το νοσοκομείο του Βόλου που ουσιαστικά δουλεύει πλέον με προσωπικό ασφαλείας, η «εκστρατεία εναντίον των επίορκων» θα το οδηγήσει στο οριστικό του κλείσιμο, το οποίο θα επιχειρηθεί να καλυφτεί με το πέπλο της «κάθαρσης». Όχι όμως, τον εκφυλισμό και την υποβάθμιση στη δημόσια υγεία, παιδεία και σε μια σειρά άλλες κοινωνικές υπηρεσίες δεν τον έφεραν οι γιατροί και οι δάσκαλοι όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Τον έφερε η ίδια πολιτική και τα όργανά της μέσα σε αυτούς τους θεσμούς που σήμερα παριστάνουν τους «σταυροφόρους» εναντίον των «επίορκων». Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του Ν. Χαυτούρα στο νοσοκομείο και την άμεση πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού για το νοσοκομείο.   
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας στηρίζει τη συγκέντρωση των γιατρών του Βόλου την Τρίτη 10/09 στις 19:00 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, ενάντια στην απόφαση του υπουργείου υγείας να θέσει σε "αργία" το νευροχειρούργο Ν. Χαυτούρα και καλεί όλο το λαό σε αγώνα για τη δημόσια υγεία. 

Ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αγώνας ζωής και θανάτου για τη θιγόμενη πλειοψηφία



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου