Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΑΤΜ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΑΤΜ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Είναι «ηλίου φαεινότερο» πλέον, πως ο εμπρησμός που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη εβδομάδα σε υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στο Βόλο, στόχευε να χρησιμοποιήσει το γεγονός ως προβοκάτσια. Μια πρακτική εξάλλου που χρησιμοποίησαν και από ότι φαίνεται συνεχίζουν να χρησιμοποιούν όλα τα φασιστικά ρεύματα από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα, με κορυφαίο παράδειγμα τον εμπρησμό της γερμανικής βουλής-Ραϊχσταγκ, στο δρόμο του Χίτλερ προς την εξουσία. Ένας εμπρησμός που προσπάθησε να ποδηγετήσει ακόμη περισσότερο τη συνείδηση του Γερμανικού λαού, ο οποίος κατευθυνόταν με γοργά βήματα προς ένα δολοφονικό εκφασισμό, τόσο για τον ίδιο, όσο και για μια σειρά άλλων λαών. Έναν εμπρησμό, που όλως τυχαίως και τότε το φασιστικό κόμμα όχι απλά δεν παραδέχτηκε ποτέ, αλλά προσπάθησε να τον φορτώσει στις δυνάμεις του κινήματος και συγκεκριμένα στους κομμουνιστές.
Πόσο μακριά λοιπόν πιστεύουμε πως είναι σήμερα η Χρυσή Αυγή από τους πολιτικούς της πατέρες; Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι όχι απλά δεν είναι εναντίων των τραπεζών, αλλά ουσιαστικά με τη δική της συγκατάθεση, έγινε το ξεπούλημα της Αγροτικής στην τράπεζα Πειραιώς. Ποιον μπορεί να πείσει πως έγιναν ξαφνικά «αντιεξουσιαστές», οι καλύτεροι «φίλοι» του Μάνεση και γενικότερα της εργοδοτικής ασυδοσίας, μιας και το πρόβλημα για τη Χρυσή Αυγή δεν είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τα μεροκάματα δουλείας, αλλά αν θα δουλεύουν σαν σκλάβοι έλληνες ή ξένοι εργάτες;
Τραγελαφική, γελοία, αλλά και ταυτόχρονα απόδειξη της ενοχής της αποτελεί και η επίσημη στάση της Χρυσής Αυγής μετά τον εμπρησμό. Ως είθισται, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στα γεγονότα, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για κρατική- αστυνομική πλεκτάνη για να χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή. Καταρχάς είναι άξιο απορίας πως μια οργάνωση που πριν εκλεγεί στη βουλή είχε καταδικασμένα μέλη για απόπειρες ανθρωποκτονιών (βλ. Περίανδρος), και για άλλες ποινικές πράξεις κυρίως εναντίων αγωνιστών του κινήματος, άλλαξε εν μία νυκτί και αφιερώθηκε στον «πολιτικό αγώνα». Άνθρωποι που σε τηλεοπτικά στούντιο χαστουκίζουν γυναίκες βουλευτές, στα σκοτεινά σοκάκια της νύχτας, μάλλον θα κάνουν και άλλα… Είναι δε τόσο θρασύδειλοι, που ενώ έριξαν στην πόλη του Βόλου προπαγανδιστικό υπερασπιστικό υλικό για τους τρεις συλληφθέντες, δεν τόλμησαν να βάλουν καν την υπογραφή τους.
Το κράτος, της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικα, όχι απλά δεν επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή, αλλά τη χρησιμοποιεί ως τον «ακροδεξιό του λαγό», προκειμένου να προχωρά πιο εύκολα στο σχέδιο κοινωνικού εκφασισμού που απαιτείται για την υλοποίηση των βάρβαρών αντιλαϊκών μέτρων. Ουσιαστικά όταν οι εκπρόσωποι της σύγχρονης κυβερνητικής χούντας «εκτοξεύουν» ακίνδυνα «βέλη» προς τη Χρυσή Αυγή, όχι απλά δεν την πλήττουν, αλλά την τροφοδοτούν, μιας και εντάσσονται σε ένα παιχνίδι για το ποίος θα κινηθεί πιο δεξιά, η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που μεθοδικά επιλέγει η κυβέρνηση, και όχι απλά είναι ακίνδυνη για το ίδιο το σύστημα, αλλά πολλές φορές αποτελεί και παράγοντα σταθεροποίησής του. Όποιος δε υποστηρίζει πως η αστυνομία είναι ενάντια στη Χρυσή Αυγή, καλό θα ήταν να δει τι ποσοστά έλαβε η Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές στα σώματα ασφαλείας, για να βγάλει πιο συνετά συμπεράσματα… H απόφαση για την απελευθέρωση των τριών κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους, αποδεικνύει το λιγότερο την ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν οι κύριοι αυτοί από το κράτος και τους κατασταλτικούς και δικαστικούς του μηχανισμούς, την ίδια στιγμή που κάθε αγώνας που ξεσπά τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι πρωτοπόροι του αγωνιστές, αντιμετωπίζεται από τις δυνάμεις της εξουσίας ως ο «εχθρός λαός».
Στο πλαίσιο αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καταγγέλλει τις προβοκατόρικες μεθοδεύσεις που προσπαθεί να στήσει η εν λόγω ναζιστική συμμορία, αλλά και συνολικότερα το ρόλο της ως έναν βαθιά συστημικό ρόλο. Καταγγέλλει επίσης σε όλους τους τόνος τον προπηλακισμό δημοσιογράφου από συγγενικά πρόσωπα των κατηγορούμενων την Παρασκευή 29/03 στα δικαστήρια του Βόλου, ο οποίος προσπαθούσε σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μέσα της περιοχής να καλύψει το ρεπορτάζ της υπόθεσης, χωρίς να θίγει την προσωπικότητα και τα δικαιώματα των συλληφθέντων.  
Ο φασισμός πρέπει να ηττηθεί σε κάθε πεδίο και επίπεδο. Στο πεδίο της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, στο πεδίο της κατάκτησης των λαϊκών ελευθεριών της εποχής , στο πεδίο της επιβίωσης της θιγόμενης πλειοψηφίας, αλλά και στο πεδίο αντιμετώπισης των συμμοριών της Χρυσής Αυγής. Για αυτό να οργανωθούμε σε γειτονίες, σχολεία, χώρους εργασίας, ενάντια στον κυβερνητικό και ναζιστικό φασισμό για μια ζωή έξω από την καταπίεση του ίδιου του καπιταλισμού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου