Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το κλείσιμο των καταστημάτων του ΙΚΑ αποτελεί την συνέχεια της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζόμενων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας την Πέμπτη 14/03. Είναι εμφανές πως το κλείσιμο μιας σειράς καταστημάτων του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα  εντάσσεται στα πλαίσια του σβησίματος κάθε έννοιας κοινωνικών παροχών προς την εργαζόμενη πλειοψηφία. Πάει χέρι χέρι με τη διάλυση συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης και την επιχείρηση εξαθλίωσης των εργαζόμενων και της νεολαίας, προκειμένου να «τη βγάλει καθαρή» από την κρίση το σύστημα της εκμετάλλευσης και τα κέρδη τους. Το δόγμα πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλα τα επίπεδα. Το κράτος αποβάλει από πάνω του τα  «βαρίδια» της πάλε ποτέ κοινωνικής του πολιτικής και μετασχηματίζεται γοργά, με τη στήριξη της ΕΕ και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, σε ένα «κοινωνικό εκδορέα» για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού. Γίνεται «αδύναμο» και «χρεοκοπημένο» για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, και ταυτόχρονα  η «σιδερένια φτέρνα» για την επανάκαμψη του χρεοκοπημένου καπιταλισμού.

Την ίδια ώρα που κλείνουν δεκάδες καταστήματα του ΙΚΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των «τυχερών» που εργάζονται ακόμα, μέσα σε μια θάλασσα ανεργίας, δουλεύουν ανασφάλιστοι με καμία προοπτική για συνταξιοδότηση. Δουλειά μέχρι θανάτου στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα της κυβερνητικής χούντας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Δε θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβουμε ότι μπροστά μας έχουμε απλά ένα ακόμη κομμάτι του πάζλ, που αν συμπληρωθεί θα μας εξορίσει πίσω στο παρελθών της δουλοπαροικίας. Δε θέλει επίσης πολύ σκέψη για να δούμε πως με αυτή την τακτική θα ανοίξει αργά η γρήγορα η «κερκόπορτα» των απολύσεων και για μια ακόμη κατηγορία εργαζομένων.  

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει και δεν μπορεί να απέχει και να παραιτηθεί από τη μάχη για την κατάκτηση όλων εκείνων των κοινωνικών αγαθών που είναι απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν πρόκειται απλά για μια μάχη διατήρησης των κεκτημένων, γιατί πολύ απλά για ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας και των εργαζομένων δεν υπήρξαν ποτέ. Πρόκειται για μια μάχη επαναθεμελίωσης μιας ζωής στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων της εποχής μας. Μιας ζωής που δεν μπορεί να χωρέσει αντικειμενικά στα πλαίσια ενός καπιταλισμού του οποίου η επιβίωση προϋποθέτει τη συστηματική εξόντωση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για αυτούς τους λόγους απαιτείται ένα νέο, ταξικά αναγεννημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που δε θα παζαρέψει το ποσοστό της φτώχιας  μας, αλλά ενοποιώντας τη λαϊκή ανάγκη για μια καλύτερη ζωή, θα υλοποιήσει το στόχο αυτό σε σύγκρουση διαρκείας με τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ και τους πολλαπλούς δυνάστες των ζωών μας. Με ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα ενώσει όλους τους επιμέρους αγώνες σε ένα λαϊκό ποτάμι, που για να κερδίσει το ψωμί και την ελευθερία του, θα σαρώσει την κυβερνητική χούντα και την άθλια ευρωπαϊκή δυνάστευση.  

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 13/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου