Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" (5ΜΗΝΑ)



Συνάδελφοι,

Είμαστε οι πρώτοι εργαζόμενοι, που υπογράψαμε για μισθούς κάτω από την συλλογική σύμβαση, αναγκασμένοι από τον εφιάλτη της ανεργίας και του καπιταλισμού. Διάφοροι σωτήρες παρουσιάστηκαν και θα παρουσιάζονται για να μας αποδείξουν τον σωτήριο ρόλο του. Όμως την αλήθεια την γνωρίσαμε καθημερινά μέσα στην δουλειά μας. Τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας, είναι αυτά της σύγχρονης δουλείας. 

Όμως τα σχέδιά του Υπουργείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εργοδότη, τα ανατρέψαμε. Απέναντι στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος (άδειες), αδιαφορία για τους μισθούς (μέχρι και 4 μήνες απλήρωτοι) δεν δειλιάσαμε να τα απαντήσουμε. Δώσαμε την μάχη από την αρχή του προγράμματος και καταφέραμε να κερδίσουμε σχεδόν όλα όσα βάλαμε. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Οι νίκες μας, δεν ήταν αποτέλεσμα κινήσεων της εργοδοσίας, άλλωστε τα νέα προγράμματα που προσπαθεί να πάρει δείχνουν την αγαστή σχέση με τα υπουργεία. Όσα κερδίσαμε, ήταν καθαρά αποτέλεσμα του αγώνα μας.

Δυστυχώς σε αυτόν τον αγώνα δεν βρήκαμε συνοδοιπόρο το Εργατικό Κέντρο. Λογικό αν συνυπολογιστεί ότι είναι ο φορέας που προσέλαβε 1204 άτομα στην Μαγνησία και πάνω από 15000 σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το εργατικό κέντρο μπορεί απλά να έχει τον ρόλο είτε του εργοδότη, είτε του εργοδοτικού συνδικαλισμού. 

Στις 26/9 με αφορμή την Πανελλαδική απεργία,  ήρθε η ώρα να ξανασηκώσουμε το ανάστημά μας.  Αυτήν την φορά απέναντι σε όλους τους εργοδότες. Οι εργασιακοί όροι αυτού του προγράμματος, να μην επιτρέψουμε να γίνουν καθεστώς. Σήμερα εργαζόμενοι, κάποιοι από εμάς σύντομα και πάλι στην ανεργία, να ανατρέψουμε την κατάσταση του εργασιακού μεσαίωνα, και του εφιάλτη της ανεργίας που μας ετοιμάζουν. Δεν θα σταματήσουν πουθενά, αν δεν τους σταματήσουμε τώρα.  Και είναι ξεκάθαρο πια ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

26/9/2012 Πλατεία Ελευθερίας 11:0
Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τ.Ο. Μαγνησίας, Τομέας εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου