Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση και Πορεία Τετάρτη 23 Μαρτίου 5.30μμ Πλατεία Ελευθερίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Καταγγέλλουμε την νέα πολεμική εξόρμηση αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ενάντια στην Λιβύη, για να σώσουν δήθεν το λαό από το τυραννικό καθεστώς Καντάφι, όπως έσωσαν τους λαούς του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Γιουγκοσλαβίας.
 
Στόχος της νέας πολεμικής επέμβασης είναι να τρομοκρατήσουν τους αραβικούς λαούς που εξεγείρονται και ανατρέπουν αντιδραστικά καθεστώτα που για δεκαετίες τους καταπίεζαν, τους εκμεταλλεύονταν και αποτελούσαν τα στηρίγματα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Στόχος της νέας αιματηρής εξόρμησης είναι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Λιβύης και η στρατιωτική εγκατάσταση των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής για τον έλεγχο των λαών και των χωρών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που βυθίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους στην φτώχεια , την ανεργία και την εξαθλίωση, που ξεπουλάει δημόσια περιουσία, παραχωρεί στεριά, θάλασσα και αέρα για τις ιμπεριαλιστικές επιδρομές με την χρήση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου. Ακολουθώντας τους σύγχρονους αποικιοκράτες, μαζί με το Ισραήλ, τα αντιδραστικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και άλλων τυραννικών καθεστώτων του Αραβικού κόσμου στον ιμπεριαλιστικό τους πόλεμο που είναι φανερά σε βάρος του λαού της Λιβύης και όλων των Αραβικών λαών. 

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εξεγερμένων  αραβικών λαών, γιατί οι αγώνες τους δίνουν δύναμη και στους δικούς μας αγώνες για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΔΝΤ –ΕΕ.

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση.
  • Αλληλεγγύη στη πάλη των λαών - Νίκη στις εξεγέρσεις
  • Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας – Να φύγουν οι βάσεις


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
ΔΙΚΤΥΟ για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Κίνηση Βόλου)
ΚΚΕ (μ-λ)
ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
ΜΛ - ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου